Вземи бърз кредит без поръчител и само с лична карта

Вземи бърз кредит без поръчител и само с лична карта

Всички сме чували (или дори сме били преки свидетели) за случаи, в които някой става поръчител по заем на приятел или роднина, а после минава през финансов и съдебен ад, заради отговорността, която е поел. Разбира се такъв сценарий не е задължителен във всички случаи, но рискът от поръчителството е огромен, тъй като до голяма степен разчиташ на добрата воля на кредитополучателя. А тази добра воля може да бъде поставена под въпрос, дори и да става дума за най-добрия и честен човек, когото познаваш – пак има риск по някаква причина да спре да си плаща вноските.

Съвсем естествено, ако на теб ти потрябва поръчител за теглене на кредит, би било ужасно трудно да намериш доброволец. А и неприятно – представи си как се молиш на този или онзи приятел, на братовчеда или чичото… Те те уверяват, че вярват в теб, но все пак не биха искали да се обвързват в такова начинание. А ти започваш да се чувстваш отчаян и предаден.

Въпреки негативите наличието на поръчител продължава да е често срещано изискване, особено ако става дума за заем от голям размер. Но и при по-малките потребителски кредити някои институции, предимно банките, може да ви поискат такъв, особено ако не може да гарантирате с добра заплата и постоянен трудов договор.

 

Има ли решение?

Има, но нека първо разгледаме накратко защо се получава така.

Поръчителството е вид гаранция за кредитодателя (банка, небанкова институция), че ако в някой момент спреш да си плащаш вноските, тя има от кого да си търси парите. За съжаление обаче законът е такъв, че освен при изрични други условия, вписани в договора, поръчителят е солидарен длъжник. С две думи ако дължиш 1000 лв. и спреш да плащаш и се укриеш, банката може да си търси точно толкова – хиляда лева, от поръчителя по заема. Всъщност, отново ако не е вписано друго в договора, тя дори не е длъжна първо да издирва теб, може направо да се обърне към гаранта по контракта. Освен конкретните условия по договора, поръчителят на практика има един изход и той е да ти плати задължението, а после да си търси парите от теб (тоест, той ти става кредитор).

Сега вече е напълно ясно, защо тази процедура е толкова избягвана, нали така?

Съществуват и кредити без поръчител. За големи суми това са кредитите срещу залог (кола, имот, др.). Когато обаче става въпрос за по-малки потребителски заеми, обикновено ролята на такъв залог играе заплатата (която може да ви бъде запорирана при неплащане). Ако обаче сме в друга хипотеза, например доходите ти не са по трудови правоотношения, а са от друг източник?

 

Кредит без поръчител – как работи?

В Credissimo сме на мнение, че в съвременния свят всичко трябва да се случва максимално бързо и лесно за клиентите. Не харесваме бумащините и тромавите бюрократични процедури и смятаме, че те не са от полза за никого. Точно по тази причина процесът на кандидатстване за Credissimo плюс и Credissimo до заплата е максимално опростен и достъпен за всички потребители, от всяка точка на страната – всичко се случва онлайн и парите стигат до ръцете ти буквално за минути. Услугата „Гарантирано до минути“ средно отнема точно 7 мин.! Това е най-скоростният начин за получаване на заем, ако парите ти трябват спешно и сега.

Не е необходим да търсиш поръчител, защото ние ти осигуряваме такъв - работим с подизпълнител, който играе ролята на гарант за кредитите на наши клиенти. Не е задължително дори да имаш трудов договор. Единствените условия са пълнолетие и валидна лична карта. Свържи се с нас по най-удобния за теб начин:

  • през формата за кандидатстване на сайта
  • през чата на страницата
  • през мобилното приложение на Credissimo, което може да изтеглиш на своя телефон или таблет, за да ти е винаги под ръка при нужда
  • през чатбот услугата във Facebook Messenger
  • а ако искаш – може и да ни се обадиш по телефон 0700 120 12

 

Какво става, ако спра да плащам?

Фактът, че не изискваме да предоставиш физическо лице за поръчител, не означава, че може да не си плащаш заема – това все пак е уредена с договор услуга, по която ти имаш задължения. Заедно с това обаче сме абсолютно наясно, че в живота на всеки човек може да настъпят тежки моменти и да изпиташ затруднения да покриваш месечните си вноски. В този случай ти препоръчваме да се свържеш с нас, за да ти предложим удобни възможности за рефинансиране на кредита ти.

Хубавото е, че при подаване на заявление за рефинансиране, отново не се изисква поръчителство. Възможно е да получиш по-добри условия, при които размерът на вноските ти да намалее. Ако си лоялен клиент на Credissimo пък, можеш да се възползваш от редица удобства от програмата ни за лоялност, включително да изтеглиш нов заем, преди да си изплатил предишния и с новия да погасиш стария.

 

Какъв е размерът?

Както споменахме изброените условия са валидни и за двата продукта на Credissimo:

До 600 лв., с 0% лихва в рамките на гратисния период за всеки и първи и седми заем.
До 2 500 лв. с удобни за изплащане вноски и срок до 24 месеца.

Парите си получаваш на момента по посочена от теб банкова сметка или в най-близката каза на EasyPay. 



Обратно към всички

Прочети още