Често задавани въпроси

Вземи пари сега

Видове кредити

Предлагаме 2 вида бързи кредити:

 • 'Credissimo до заплата' – заем от 100 до 600 лева с период на изплащане от 15 до 30 дни. Получаваш 0% лихва за твоя първи кредит, ако върнеш заема в гратисен период до 30 дни, в зависимост от избрания период на револвиране. А всеки седми заем също е безлихвен, върнат в 15 дневен гратисен период.
 • 'Credissimo плюс' – бърз кредит от 200 до 2 500 лева с изплащане на месечни вноски от 3 до 24 месеца

Да, всеки първи 'Credissimo до заплата' е с 0% лихва, ако върнеш заема в гратисен период до 30 дни, в зависимост от избрания период на револвиране.

Месечните вноски и лихвата се определят индивидуално според кредитната история и доходите. Редовните и коректни клиенти на Credissimo получават допълнителни преференции, бонуси и отстъпки.

 • 'Credissimo до заплата' – максималният срок за връщане на сумата е 30 дни.
 • 'Credissimo плюс' – можеш да погасиш кредита си като разсрочиш на вноски – от 3 до максимум 24 месеца.

Да, попълването и изпращането на заявлението за кредит, както и подписването на договора се извършват изцяло онлайн – без такси и без нужда от посещаване на офис. След одобрение, получаваш желаната сума веднага.

Изпращане на заявление за кредит

Можеш да заявиш кредит от credissimo от всяка точка на страната с достъп до интернет (онлайн заявление) или покритие на мобилен оператор (заявяване по телефона). Изпращаш заявлението изцяло онлайн, а получаваш парите по банков път или на каса на FastPay или EasyPay.

Можеш да изпратиш онлайн заявление за кредит - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Одобряването на заявления за кредит се случва в рамките на работно ни време:

Понеделник - Петък: от 08.00 до 20.00 часа
Събота: от 10:00 до 18:00 часа
Неделя: от 10:00 до 17:00 часа
БЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ!

Важно! Заявление за кредит, изпратено извън работно време, се разглежда на следващия работен ден.

Не, подаването на заявление за бърз заем е напълно безплатно.

 • Да си пълнолетен
 • Да имаш валидна лична карта

Да, за да изпратиш заявлението си за кредит, трябва да посочиш лице за контакт, с което ще се свържем при разглеждане на заявлението. Лицето трябва да е пълнолетно и да има собствен GSM номер. Може да бъде твой роднина, приятел или колега.

Лицето за контакт не е поръчител!

 • Изпращаш заявлението си изцяло онлайн, като попълниш кратката форма в сайта или през напълно безплатното ни мобилно приложение (Android / iOS).
 • Можеш да заявиш кредит и като се обадиш на тел. 0700 12 0 12 (на цената на един градски разговор) или тел. *5555 (на цена според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори).
 • Или като ни пишеш в чата! Вече можеш да заявиш и през Facebook Messanger, това е новата ни автоматизирана чатбот услуга за заявяване на кредит. Научи повече тук
 1. Избираш сума и период на изплащане
 2. Попълваш кратката онлайн форма
 3. Изчакваш до 7 минути и получаваш становище дали си одобрен
 4. След одобрение ще получиш парите по банков път или в брой на каса на FastPay или EasyPay

Ще получиш отговор от нас по email или телефон до 7 минути след изпращане на заявлението за кредит, ако си избрал получаване на парите “Гарантирано до минути”.
Заявленията от лоялните ни клиенти се разглеждат с приоритет и времето за одобрение може да трае само няколко минути.

Избирайки опцията 'Гарантирано до минути', ще получиш парите веднага, защото твоят кредит ще бъде гарантиран от друга компания, наречена "Поръчител".

В случай, че не желаеш гаранция от друга компания, ние ще трябва да направим множество детайлни проверки, които, освен анализ на кредитната история, включват още посещение на домашен адрес, посещение на адреса на работодателя, провеждане на интервю с теб и твои близки, изискване и обработване на необходими документални справки като:

 • документ, удостоверяващ постоянен трудов договор ( виж как можеш да вземеш пари, дори и да нямаш трудов договор)
 • документ, удостоверяващ чисто кредитно досие;
 • документ, удостоверяващ размера на месечния доход за последните 6 месеца;
 • документ, удостоверяващ непрекъснат здравноосигурителен статус за последните 12 месеца;
 • служебен телефон и лице за контакт;
 • удостоверение за постоянен адрес;

Всички тези проверки забавят становището с около 14 дни. Ако спешно ти трябват пари, препоръчваме ти да избереш опция за получаване на парите "Гарантирано до минути".

Ако избереш тази опция, след изпращането на заявление за желаната сума, се изисква предоставяне на гаранция, издадена от лицензирана банка в България. Това е съпроводено от сключване на договор между теб, избраната банка и Кредисимо АД за сумата на цялото задължение по кредита. Кредисимо АД не се ангажира с намиране на банка за предоставяне на гаранцията.

Подписване на договор за кредит

Формата и съдържанието на договора за потребителски кредит са строго и ясно регламентирани по чл.11 от Закона за потребителския заем. Нашите договори са изцяло съобразени с изискванията на този нормативен акт. Преди подписването, твое право и задължение е да се запознаеш с условията по договора.

Подписването на договора се извършва изцяло онлайн при изпращане на заявлението за кредит. и потвърждаването му с уникален код. Няма никакви такси и не е нужно да посещаваш офис. Изпращайки заявлението си, ти се съгласяваш с ОУ на Credissimo за предоставяне на кредит.

Гарантираме 100 % защита на личните ти данни. Кредисимо АД е администратор на лични данни, вписан в регистъра на aдминистраторите на лични данни с Удостоверение № 0039198.
С цел сигурно предаване на конфиденциална информация в интернет, използваме SSL сертификат и най-съвременна технология за криптиране на данни.

Имаш право да се откажеш от сключен договор за кредит в 14-дневен срок от датата на сключване на договора за кредит или от датата, на която си получил условията на договора и законоустановената договорна информация (в случаите, когато тя е след датата на сключване на договора за кредит). За целта трябва изпратиш в писмен вид уведомлението си за отказ (по-долу може да изтеглиш образец) и го изпратиш до Credissimo на електронен адрес contacts@credissimo.bg или на адрес: гр. София 1463, бул. „Витоша“ 146А, Бизнес център „България“.

При отказ от договора за кредит, дължиш на Кредисимо АД цената на действително предоставените финансови услуги по Договора: получената главница по кредита, както и цената за използването на финансовата услуга до деня на отказа. Дължимите суми следва да бъдат заплатени на Кредисимо АД в срок до 30 дни от отказа. В противен случай, действието на отказа отпада с обратна сила.  Изтегли образец

Получаване на парите и плащане на вноските

 • След получаване на одобрение от нас, можеш да вземеш парите си в брой веднага от най-близката до теб каса на FastPay или EasyPay
 • Можеш да получиш парите си и на посочена от теб банкова сметка. Преводът на желаната сума се извършва до минути, ако сметката ти е в една от следните банки: УниКредит Булбанк, OББ, Пощенска банка, Първа инвестиционна банка, ДСК.

В случай, че сметката ти е в различна банка, може да има известно забавяне - от няколко часа до едно денонощие.

Можеш да върнеш заем или да платиш вноски по кредит по най-удобния за теб начин:

Ако имаш затруднения с връщане на заем или с плащане на месечни вноски по кредит, свържи се с нас. Наш служител ще ти помогне и ще ти даде най-добрия съвет за конкретната ситуация.

При предсрочно погасяване не се начисляват никакви допълнителни такси или комисионни.

Свържи се с нас по най-удобния за теб начин:

 • използвай чат формата в долната дясна част на екрана
 • обади се на тел. 0700 12 0 12 (на цената на един градски разговор) или тел. *5555 (на цена, според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори)
 • пиши ни на contacts@credissimo.bg

Бонуси и отстъпки

Заявленията на редовните ни клиенти винаги се обработват с приоритет и с възможност за моментално одобрение. Лоялните ни клиенти получават периодично бонуси, участват в наградни томболи и първи получават достъп до най-новите ни услуги и нововъведения.

Предлагаме възможност за рефинансиране. Ако плащаш вноските коректно и в срок, можеш да получиш нов кредит, преди да си изплатил текущия.

Други

За отписване от рекламни съобщения, пиши ни на contacts@credissimo.bg