Често задавани въпроси

Вземи пари сега

Видове кредити

Част от портфолиото ни са:

Credissimo до заплата – удобен заем до 800 лева, с револвиране между 15 и 30 дни. Всеки първи кредит Credissimo до заплата е безлихвен, ако е върнат в 30-дневен гратисен период. Всеки пети заем също е безлихвен, върнат в 30-дневен гратисен период.


Credissimo плюс – удобен потребителски кредит до 3 000 лева, с възможност за изплащане на месечни вноски от 3 до 24 месеца.

Да, твоят първи и всеки 5-и Credissimo до заплата, с период на револвиране до 30 дни, е с 0 % лихва, ако върнеш заема в гратисен период, който съответства на избрания от теб период на револвиране.

Пример: Ако вземеш заем Credissimo до заплата от 500 лева с избран период на револвиране от 20 дни и до 20-тия ден (когато е падежът) погасиш главницата от 500 лв., заемът е безлихвен. Всеки 5-ти поред заем Credissimo до заплата, с избран период на револвиране от 30 дни, е с 30 дневен гратисен период и 0 % лихва.

Credissimo до заплата – максималният срок за връщане на сумата е 30 дни.

Credissimo плюс – можеш да погасиш кредита си като разсрочиш на вноски – от 3 до максимум 24 месеца.

Да, попълването и изпращането на заявлението за кредит, както и подписването на договора се извършват изцяло онлайн – без такси и без нужда от посещаване на офис. След одобрение, получаваш желаната сума веднага - по банков път или в брой на каса на EasyPay.

Изпращане на заявление за кредит

Можеш да заявиш кредит от Credissimo от всяка точка на страната с достъп до интернет. Изпращаш заявлението изцяло онлайн и получаваш парите по банков път или на каса на EasyPay. Като допълнителна опция Credissimo ти дава възможност да заявиш кредит и по телефон на номер 0700 12 012 или *5555.

Можеш да изпратиш онлайн заявление за кредит - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Одобряването на заявления за кредит е в рамките на работното ни време:

Понеделник - Петък: от 08:00 до 20:00 часа
Събота: от 10:00 до 18:00 часа
Неделя: от 10:00 до 17:00 часа


БЕЗ ПОЧИВЕН ДЕН!

Важно! Заявление за кредит, изпратено извън работно време, се разглежда на следващия работен ден.

Не, изпращането на твоето заявление за кредит е напълно безплатно!

 • Да си пълнолетен

 • Да имаш валидна лична карта

Да, за да изпратиш заявлението си за кредит, трябва да посочиш лице за контакт, с което ще се свържем при разглеждане на заявлението. Лицето трябва да е пълнолетно и да има собствен мобилен телефонен номер. Може да бъде твой роднина, приятел или колега.


Лицето за контакт не е поръчител!

 • Изпращаш заявлението си изцяло онлайн, като попълниш кратката и удобна форма в сайта или през напълно безплатното ни мобилно приложение (Android / iOS);

 • Можеш да заявиш кредит и като се обадиш на тел. 0700 12 0 12 (на цената на един градски разговор) или тел. *5555 (на цена според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори);​

 • Избери сума и период на изплащане;

 • Попълни кратката онлайн форма;

 • Ще получиш отговор на момента;

 • След одобрение ще получиш парите по банков път или в брой на каса на EasyPay;

Ще получиш отговор от нас по имейл или телефон моментално след изпращане на заявлението за кредит, ако си избрал получаване на парите “Гарантирано до минути”. Заявленията от лоялните ни клиенти се разглеждат с приоритет и времето за одобрение може да трае само няколко минути.

Избирайки опцията „Гарантирано до минути“, ще получиш парите веднага, защото твоят кредит ще бъде гарантиран от друга компания, наречена „Поръчител“.

В случай, че не желаеш гаранция от друга компания, ние ще трябва да направим множество детайлни проверки, които, освен анализ на кредитната история, включват още посещение на домашен адрес, посещение на адреса на работодателя, провеждане на интервю с теб и твои близки, изискване и обработване на необходими документални справки като:

 • документ, удостоверяващ постоянен трудов договор ( виж как можеш да вземеш пари, дори и да нямаш трудов договор)
 • документ, удостоверяващ чисто кредитно досие;
 • документ, удостоверяващ размера на месечния доход за последните 6 месеца;
 • документ, удостоверяващ непрекъснат здравноосигурителен статус за последните 12 месеца;
 • служебен телефон и лице за контакт;
 • удостоверение за постоянен адрес;

Всички тези проверки забавят становището с около 14 дни. Ако спешно ти трябват пари, препоръчваме ти да избереш опция за получаване на парите „Гарантирано до минути“.

Ако избереш тази опция, след изпращането на заявление за желаната сума, се изисква предоставяне на гаранция, издадена от лицензирана банка в България. Това е съпроводено от сключване на договор между теб, избраната банка и Кредисимо ЕАД за сумата на цялото задължение по кредита. Кредисимо ЕАД не се ангажира с намиране на банка за предоставяне на гаранцията.

Подписване на договор за кредит

Формата и съдържанието на договора за потребителски кредит са строго и ясно регламентирани по чл.11 от Закона за потребителския кредит. Нашите договори са изцяло съобразени с изискванията на този нормативен акт. Преди подписването, твое право и задължение е да се запознаеш с условията по договора.

Подписването на договора се извършва изцяло онлайн при изпращане на заявлението за кредит и потвърждаването му с уникален код. Няма никакви такси и не е нужно да посещаваш наш офис. Изпращайки заявлението си, ти се съгласяваш с Общите Условия на Credissimo за предоставяне на кредит.

Имаш право да се откажеш от сключен договор за кредит в 14-дневен срок от датата на сключване на договора за кредит или от датата, на която си получил условията на договора и законоустановената договорна информация (в случаите, когато тя е след датата на сключване на договора за кредит). За целта трябва изпратиш в писмен вид уведомлението си за отказ (по-долу може да изтеглиш образец) до Credissimo на електронен адрес contacts@credissimo.bg или на адрес: гр. София 1463, бул. „Витоша“ 146А, Бизнес център „България“.

При отказ от договора за кредит, дължиш на Credissimo цената на действително предоставените финансови услуги по Договора: получената главница по Кредита, както и лихвата, начислена за периода от датата на усвояване на главницата по Договора до датата на връщане на главницата. Лихвата се изчислява на базата на уговорения в Договора лихвен процент. Дължимите суми следва да бъдат заплатени на Credissimo в срок до 30 дни от отказа. В противен случай действието на отказа отпада с обратна сила.  Изтегли образец тук

Получаване на парите и плащане на вноските

 • След получаване на одобрение от нас, можеш да вземеш парите си в брой веднага от най-близката до теб каса на EasyPay
 • Можеш да получиш парите си и на посочена от теб банкова сметка. Преводът на желаната сума се извършва до минути, ако сметката ти е в една от следните банки: УниКредит Булбанк, OББ, Пощенска банка, Първа инвестиционна банка, ДСК.

В случай, че сметката ти е в различна банка, може да има известно забавяне - от няколко часа до едно денонощие.

Можеш да върнеш заем или да платиш вноски по кредит по най-удобния за теб начин:

 • с карта чрез виртуален ПОС терминал (без никакви такси)
 • с банков превод

Попълни вносна бележка (платежно нареждане) със следните данни:
В полза на: КРЕДИСИМО ЕАД
При банка: Банка ДСК
IBAN: BG86 STSA 9300 0021 8677 74
BIC: STSABGSF
Основание: ЕГН и/или Номерът на твоя договор

*Ако плащаш на касите на EasyPay, е необходимо да предоставиш твоята лична карта.

Ако имаш затруднения с връщането на заема или с плащането на месечните вноски по кредита, свържи се с нас. Наш служител ще ти помогне и ще ти даде най-добрия съвет за конкретната ситуация.

При предсрочно погасяване не се начисляват никакви допълнителни такси или комисионни.

Свържи се с нас, по най-удобния за теб начин:

 • използвай чат формата в долната дясна част на екрана;
 • обади се на тел. 0700 12 0 12 (на цената на един градски разговор) или тел. *5555 (на цена, според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори);
 • пиши ни на contacts@credissimo.bg;

Бонуси и отстъпки

Заявленията на редовните ни клиенти винаги се обработват с приоритет и с възможност за моментално одобрение. Лоялните ни клиенти получават периодично бонуси, участват в наградни томболи и първи получават достъп до най-новите ни услуги и нововъведения.

Предлагаме възможност за рефинансиране. Ако плащаш вноските коректно и в срок, можеш да получиш нов кредит, преди да си изплатил текущия.

Други

За отписване от рекламни съобщения, пиши ни имейл с текст 'delete', на contacts@credissimo.bg​

Лични данни

Лични данни е всяка информация, която се отнася до теб и чрез която може да бъдеш идентифициран/а пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като имена, ЕГН, данни за местонахождение, телефон, e-mail адрес или по един или повече признаци, специфични за идентичността ти.

За да изпълняваме преддоговорни и договорни задължения, както и за да предложим най-качественото комплексно обслужване на пазара. Повече информация, може да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

Предоставените съгласия могат да бъдат променяни по всяко време (като тези за маркетинг цели). Промяната на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие, преди неговото оттегляне. Промяната на съгласието няма отражение върху изпълнението на задълженията на Кредисимо, във връзка с обработката и съхранението на личните данни за целите на преддоговорните и договорни отношения, тъй като тази обработка и съхранение е на друго основание, а именно - легитимен интерес, съгласно приложимото законодателство. Повече информация, може да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

Гарантираме 100% защита на личните ти данни. Като администратор на лични данни, отговаряме пред закона за личната информация на нашите клиенти. Кредисимо използва SSL сертификат, като в сайта са вградени най-съвременните технологии, под формата на 256-битова криптирана връзка, която гарантира сигурността на личните данни. Компютърната мрежа на Кредисимо е изградена според препоръките на PCI DSS. Информационните системи за обработване на данни, включително лични такива, са базирани на регулярно одитиран софтуер. Повече информация, може да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

Ако имаш въпроси, относно личните данни, можеш да ни пишеш на e-mail: dpo@credissimo.bg и/или contacts@credissimo.bg.