This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Често задавани въпроси

Вземи пари сега

Видове кредити

Предлагаме два вида кредитни продукта:

Credissimo до заплата – удобен заем с максимална сума до 1 000 лева и срок за изплащане от 15 до 30 дни, а сега вече и до 45 дни само за първи кредит Credissimo до заплата. 1-ви и всеки 5-и Credissimo до заплата е с 0 % лихва, върнат в гратисен период, в зависимост от избрания период на револвиране. 
За заявяване на суми над 800 лева е необходим активиран потребителски профил.

Credissimo плюс – удобен потребителски кредит до 4 000 лева, с възможност за изплащане на равни месечни вноски от 3 до 24 месеца.
За заявяване на суми над 3 000 лева е необходим активиран потребителски профил.

Да, твоят 1-ви и всеки 5-и Credissimo до заплата е с 0% лихва, ако върнеш заема в гратисен период до 45 дни за 1-ви кредит и до 30 дни за всеки 5-ти кредит. Гратисният период отговаря на избрания от теб период на револвиране. Периодът на револвиране над 30 дни е 35, 40 или 45 дни и важи само за първи кредит от кредитния продукт Credissimo до заплата.

Пример: При първи заем Credissimo до заплата от 500 лева с избран период на револвиране от 45 дни и до 45-тия ден (когато е падежът) погасиш главницата от 500 лв., заемът е безлихвен - обща сума за връщане 500 лева. Всеки 5-ти поред заем Credissimo до заплата с избран период на револвиране от 30 дни, е с 30 дневен гратисен период и 0% лихва.

Credissimo до заплата – максималният срок за връщане на сумата е 45 дни, като периодите на револвиране са неограничени до погасяване на главницата.

Credissimo плюс – можеш да погасиш кредита си като разсрочиш на вноски – от 3 до максимум 24 месеца.

Да, попълването и изпращането на заявлението за кредит, както и подписването на договора се извършват изцяло онлайн – без такси и без нужда от посещаване на офис. След активирането на твоя клиентски профил, получаваш бърз достъп по всяко време до цялата информация за кредита ти и подаваш ново заявление само с няколко клика. След одобрение, получаваш желаната сума веднага - по банков път,  в брой на каса на EasyPay или по Credissimo карта.

Клиентски профил

Клиентският профил е твоят личен профил в Credissimo, където ще намериш информация за активните ти заеми, кредитна документация по тях, както и архив на кредитната ти историята при нас. Можеш да актуализираш личната си информация бързо и лесно, да прикачиш снимки на валидната си лична карта (лице и гръб), както и да заявиш нов заем само с няколко клика без да се налага да въвеждаш всеки път личните си данни.

През профила си вече можеш да заявяваш и по-високи суми:

Credissimo до заплата: до 1 000 лева!
Credissimo плюс : до 4 000 лева!


Освен това, през профила си можеш да проверяваш и да се осведомяваш по всяко време за всички активни промоции, игри, томболи и други бонуси за лоялни клиенти.

Ако все още нямаш клиентски профил, за твое удобство ще създадем потребителския ти профил при попълването на следващото ти заявление за кредит, като единствено ще трябва да го активираш и създадеш своя парола за достъп на края на процеса. Ще отнеме не повече от няколко минути!

През твоя личен клиентски профил в Credissimo можеш да:
 
 • Заявяваш нов заем още по-бързо, с няколко клика, без да попълваш лични данни или представяш копие на валидна лична карта;
 • Проследяваш състоянието на активен кредит;
 • Проверяваш архив на кредитната си история при нас;
 • Намериш информация за всички активни промоции, игри и бонуси за лоялни клиенти;
 • Заявяваш желание за смяна на падежната си дата;
 • Преглеждаш погасителния си план 24/7, вече не е нужно да търсиш в електронната си поща.

Ако си забравил паролата си, можеш да я смениш. Натисни бутона „Вход“ за влизане в профила и избери опцията „Генерирай нова парола“. Въведи имейл адреса, с който си се регистрирал при създаването на профила. Ще получиш имейл с линк, през който можеш да създадеш нова парола.

Ако си забравил имейл адреса, който използваш като потребителско име за вход в клиентския си профил или същият вече не е достъпен, свържи се с нашия център за обслужване на клиенти на 0700 12 012 (на цената на един градски разговор) или на кратък мобилен номер *5555 (на цена според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори), за да ти помогнем. След верификация, удостоверяваща те като титуляр на съответния профил, ще направим желаната смяна на имейл адреса.

Изпращане на заявление за кредит

Можеш да заявиш кредит от Credissimo от всяка точка на страната с достъп до интернет. Изпращаш заявлението изцяло онлайн и получаваш парите по банков път или на каса на EasyPay. Като допълнителна опция Credissimo ти дава възможност да заявиш кредит и по телефон на номер 0700 12 012 или *5555.

Можеш да изпратиш онлайн заявление за кредит - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Одобряването на заявления за кредит е в рамките на работното ни време:

Понеделник - Петък: от 08:00 до 20:00 часа
Събота: от 10:00 до 18:00 часа
Неделя: от 10:00 до 17:00 часа

БЕЗ ПОЧИВЕН ДЕН!

Важно! Заявление за кредит, изпратено извън работно време, се разглежда на следващия работен ден.

Не, изпращането на твоето заявление за кредит е напълно безплатно!

 • Да си пълнолетен

 • Да имаш валидна лична карта

Да, за да изпратиш заявлението си за кредит, трябва да посочиш лице за контакт, с което ще се свържем при разглеждане на заявлението. Лицето трябва да е пълнолетно и да има собствен мобилен телефонен номер. Може да бъде твой роднина, приятел или колега.


Лицето за контакт не е поръчител!

 • Изпращаш заявлението си изцяло онлайн, като попълниш кратката и удобна форма в сайта, през клиентския си профил или през безплатното ни мобилно приложение (Android / iOS); В случай, че вече имаш активиран клиентски профил, не е нужно да попълваш данните си повторно при всяко заявление. Важно е да знаеш, че всеки път ще декларираш, че предоставените от теб данни са актуални, както и може да редактираш същите по всяко време, а ние ще се свържем с теб при необходимост в хода на проверката им;
 • Можеш да заявиш кредит и като се обадиш на тел. 0700 12 012 (на цената на един градски разговор) или на кратък мобилен номер *5555 (на цена според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори).
Ако все още нямаш клиентски профил:
 
 • Избери кредитен продукт, заемна сума и период на изплащане, които желаеш;
 • Попълни кратката онлайн форма на сайта, през безплатното ни мобилно приложение (Android / iOS) или на телефон 0700 12 012 (на цената на един градски разговор) или на кратък мобилен номер *5555 (на цена според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори);
 • След попълване на кратка форма за заявяване на кредит, въведи предпочитана парола и активирай клиентския си профил;
 • Прикачи снимки на личната си карта (лице и гръб) по време на попълване на формата на сайта или в профила ти в срок от 24 часа от подаване на заявлението;
 • След одобрение, ще се свържем теб и ще получиш парите по заявения от теб начин - банков път, в брой на каса на EasyPay или по Credissimo карта;
 
 Ако вече имаш клиентски профил:
 
 • Влез в клиентския си профил;
 • Избери кредитен продукт, заемна сума и период на изплащане, които желаеш;
 • Запознай се с преддоговорната информация, която ще получиш в профила и на имейла си в PDF формат, който не позволява да бъдат изменяни. Ако си съгласен, подпиши документите и изпрати заявлението си чрез натискане на бутона „Вземи парите сега“;
 • След одобрение, ще се свържем с теб и ще получиш парите по посочения от теб начин - по банков път, в брой на каса на EasyPay или по Credissimo карта.

След подаване и разглеждане от Кредитния отдел на Credissimo на подаденото от теб заявление, ще получиш отговор от нас по имейл или телефон, както и известие в клиентския ти профил, независимо дали си одобрен или не, както и ако заявлението ти е анулирано заради липса на снимки на валидна лична карта. Заявленията от лоялните ни клиенти се разглеждат с приоритет и времето за одобрение може да трае само няколко минути.

Важно! Ако не си прикачил снимки на валидна лична карта (лице и гръб) в профила си или личната ти карта е невалидна, няма да може да кандидатстваш за нови кредити. Ако имаш проблем с качването на снимките, обади ни се и веднага ще ти съдействаме.

Избирайки опцията „Гарантирано до минути“, ще получиш парите веднага, защото твоят кредит ще бъде гарантиран от друга компания, наречена „Поръчител“.

В случай, че не желаеш гаранция от друга компания, ние ще трябва да направим множество детайлни проверки, които, освен анализ на кредитната история, включват още посещение на домашен адрес, посещение на адреса на работодателя, провеждане на интервю с теб и твои близки, изискване и обработване на необходими документални справки като:

 • документ, удостоверяващ постоянен трудов договор ( виж как можеш да вземеш пари, дори и да нямаш трудов договор)
 • документ, удостоверяващ чисто кредитно досие;
 • документ, удостоверяващ размера на месечния доход за последните 6 месеца;
 • документ, удостоверяващ непрекъснат здравноосигурителен статус за последните 12 месеца;
 • служебен телефон и лице за контакт;
 • удостоверение за постоянен адрес;

Всички тези проверки забавят становището с около 14 дни. Ако спешно ти трябват пари, препоръчваме ти да избереш опция за получаване на парите „Гарантирано до минути“.

Ако избереш тази опция, след изпращането на заявление за желаната сума, се изисква предоставяне на гаранция, издадена от лицензирана банка в България. Това е съпроводено от сключване на договор между теб, избраната банка и Кредисимо ЕАД за сумата на цялото задължение по кредита. Кредисимо ЕАД не се ангажира с намиране на банка за предоставяне на гаранцията.

Подписване на договор за кредит

Формата и съдържанието на договора за потребителски кредит са строго и ясно регламентирани по чл.11 от Закона за потребителския кредит. Нашите договори са изцяло съобразени с изискванията на този нормативен акт. Преди подписването, твое право и задължение е да се запознаеш с условията по договора.

Подписването на договора се извършва изцяло онлайн при изпращане на заявлението за кредит. Няма никакви такси и не е нужно да посещаваш наш офис. Изпращайки заявлението си, ти се съгласяваш с Общите Условия на Credissimo за предоставяне на кредит.

Имаш право да се откажеш от сключен договор за кредит в 14-дневен срок от датата на сключване на договора за кредит или от датата, на която си получил условията на договора и законоустановената договорна информация (в случаите, когато тя е след датата на сключване на договора за кредит). За целта трябва изпратиш в писмен вид уведомлението си за отказ (по-долу може да изтеглиш образец) до Credissimo на електронен адрес contacts@credissimo.bg или на адрес: гр. София 1463, бул. „Витоша“ 146А, Бизнес център „България“.

При отказ от договора за кредит, дължиш на Credissimo цената на действително предоставените финансови услуги по Договора: получената главница по Кредита, както и лихвата, начислена за периода от датата на усвояване на главницата по Договора до датата на връщане на главницата. Лихвата се изчислява на базата на уговорения в Договора лихвен процент. Дължимите суми следва да бъдат заплатени на Credissimo в срок до 30 дни от отказа. В противен случай действието на отказа отпада с обратна сила.  Изтегли образец тук

Получаване на парите и плащане на вноските

 • След получаване на одобрение от нас, можеш да вземеш парите си в брой веднага от най-близката до теб каса на EasyPay или по Credissimo карта;
 • Можеш да получиш парите си и на посочена от теб банкова сметка. Преводът на желаната сума се извършва до минути, ако сметката ти е в една от следните банки: УниКредит Булбанк, OББ, Пощенска банка, Първа инвестиционна банка, ДСК или Райфайзенбанк;

В случай, че сметката ти е в различна банка, може да има известно забавяне - от няколко часа до следващия работен ден.

Ако имаш затруднения с връщането на заема или с плащането на месечните вноски по кредита, свържи се с нас. Наш служител ще ти помогне и ще ти даде най-добрия съвет за конкретната ситуация.

 • В твоя клиентски профил, секция „Заеми и плащания“, ще откриеш информация за падежните ти дати, статус на вноските, копие от сключения договор за кредит, погасителен план и СЕФ. Можеш да заявиш и желание за промяна на падежна дата или да изпратиш молба, когато кредитът ти отговаря на условията за рефинансиране.
 • През бързата чат форма в долната дясна част на екрана, достъпна както през профила, така и на сайта www.credissimo.bg;
 • С обаждане на тел. 0700 12 012 (на цената на един градски разговор) или на кратък мобилен номер *5555 (на цена, според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори);
 • Като ни изпратиш имейл на contacts@credissimo.bg.

При предсрочно погасяване не се начисляват никакви допълнителни такси или комисионни.

Съгласно т.VIII.4.3. от Общите условия за предоставяне на кредити на Кредисимо ЕАД, преди предсрочно частично или пълно погасяване, задължително трябва да уведомиш Кредисимо ЕАД чрез молба на хартиен или друг траен носител (имейл или телефон) за намерението си, като посочиш датата и сумата, която желаеш да погасиш. Ние ще изчислим и ще те уведомим за точната сума при пълно предсрочно погасяване към посочената от теб дата, както и ще отбележим и проследим погасяването извън договорения погасителен план.

Credissimo карта

Credissimo карта е международна предплатена платежна карта Mastercard. Издава се напълно безплатно на клиенти на Credissimo. Уникалното предимство на твоята Credissimo карта е удобството да получаваш парите си по нея веднага след одобрение, 24/7, без да се редиш на опашки на каса Easy Pay или да чакаш банков превод. 

Можеш да се запознаеш с пълните условия на Credissimo карта по всяко време:
Credissimo карта - Основни правила и условия
Credissimo карта - Правила и условия на картата, включително Таблицата с тарифи и Таблицата с лимити

Credissimo картата е специално разработена с цел допълнително удобство за редовните ни и лоялни клиенти. Ако си наш клиент и желаеш да заявиш Credissimo карта, свържи се с нас на тел. 0700 12 012 и наш служител ще ти окаже съдействие в процеса по заявяването ѝ.

Издаването на твоята Credissimo карта, както и всички операции по нея са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ. Можеш да плащаш на ПОС терминал или да теглиш на банкомат без никакви такси.

Credissimo карта можеш да използваш навсякъде, където се приема Mastercard. Можеш да плащаш за покупки на ПОС терминал или при пазаруване в интернет, както и да теглиш пари в брой на АТМ устройство (банкомат) навсякъде в България и по света, НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.

Да. За да можеш да я използваш, трябва първо да активираш твоята Credissimo карта на адрес: www.credissimo.dipocket.org.
При нужда от помощ при активация, моля свържи се с нас на тел. 0700 12 0 12 и ние ще активираме твоята карта в рамките на 24 часа.

След като твоята карта е активирана, влез в профила си и избери метод на получаване на парите - Credissimo карта. Така всеки път, когато заявяваш кредит и той бъде одобрен, ще получаваш парите си веднага по твоята карта

ПИН кодът на твоята Credissimo карта ще получиш със SMS на мобилния телефон, който си регистрирал в процеса по заявяване и активацията на картата.

В случай че забравиш своя ПИН, можеш да заявиш повторно изпращане от персоналната ти страница на адрес: www.credissimo.dipocket.org. Оттук също така имаш опцията да промениш сам ПИН кода си, така че да е най-удобен за теб. При нужда от помощ, свържи се с нас на тел. 0700 12 0 12 и ние ще препратим твоя ПИН код на телефона, с който си регистриран.

Ако изгубиш твоята Credissimo карта, веднага я блокирай от персоналната си страница www.credissimo.dipocket.org или се обади на тел. 0700 12 0 12 и ние ще я блокираме вместо теб. Така средствата в нея ще бъдат защитени. Ако намериш картата, можеш да я отблокираш от персоналната си страница или чрез обаждане на 0700 12 0 12 и ще можеш да я ползваш отново.
Ако не намериш картата до няколко дни, свържи се с нас на 0700 12 0 12, за да я деактивираме и да ти изпратим нова карта. Всички налични средства по старата ти карта ще бъдат автоматично прехвърлени в новата.

Ако откриеш, че твоята Credissimo карта е открадната, незабавно се свържи с нас на телефон 0700 12 0 12, за да можем да я деактивираме. Можеш да заявиш нова карта, по която ще прехвърлим наличните стредства от старата, след попълване на заявление за прехвърляне на средства. 

Можеш да проверяваш баланса по твоята Credissimo карта по всяко време от персоналната си страница на адрес www.credissimo.dipocket.org. Също така там можеш да следиш направените трансакции с твоята Credissimo карта.

Не. Credissimo карта е предплатена карта, по която можеш да усвояваш заявените от теб кредити от Credissimo, но за разлика от кредитната карта, не плащаш никакви такси и комисионни за нея и нейната употреба.

Credissimo карта ще бъде доставена до посочения от теб адрес в рамките на 7 работни дни. Куриерската компания ще те извести за доставката, чрез SMS или обаждане предварително.

След одобрено заявление за кредит, парите се превеждат веднага по твоята Credissimo карта, а ние ще те уведомим за това с SMS. Можеш да провериш наличността по картата си от персоналната си страница на адрес www.credissimo.dipocket.org.

Бонуси и отстъпки

Можеш да върнеш заем или да платиш вноски по кредит по най-удобния за теб начин:

 • с карта чрез виртуален ПОС терминал (без никакви такси)
 • с банков превод

Попълни вносна бележка (платежно нареждане) със следните данни:
В полза на: КРЕДИСИМО ЕАД
При банка: Банка ДСК
IBAN: BG86 STSA 9300 0021 8677 74
BIC: STSABGSF
Основание: ЕГН и/или Номерът на твоя договор

*Ако плащаш на касите на EasyPay, е необходимо да предоставиш твоята лична карта.

Заявленията на редовните ни клиенти винаги се обработват с приоритет и с възможност за моментално одобрение. Лоялните ни клиенти получават периодично бонуси, участват в наградни томболи и първи получават достъп до най-новите ни услуги и нововъведения. Информация за всички бонуси и отсъпки, от които можеш да се възползваш като наш клиент, ще откриеш и в твоя клиентски профил.

Предлагаме възможност за рефинансиране. Ако плащаш вноските коректно и в срок, можеш да получиш нов кредит, преди да си изплатил текущия. Искането за рефинансиране може да изпратиш чрез клиентския си профил, с обаждане на тел. 0700 12 012 (на цената на един градски разговор) или на кратък мобилен номер *5555 (на цена, според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори). Искането подлежи на одобрение от Кредитния отдел на Credissimo, като ще получиш отговор на имейл или телефон, както и известие в профила си при одобрение или отказ.

Лични данни

Лични данни е всяка информация, която се отнася до теб и чрез която може да бъдеш идентифициран/а пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като имена, ЕГН, данни за местонахождение, телефон, e-mail адрес или по един или повече признаци, специфични за идентичността ти.

За да изпълняваме преддоговорни и договорни задължения, както и за да предложим най-качественото комплексно обслужване на пазара. Повече информация, може да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

Предоставените съгласия могат да бъдат променяни по всяко време (като тези за маркетинг цели). Промяната на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие, преди неговото оттегляне. Промяната на съгласието няма отражение върху изпълнението на задълженията на Кредисимо, във връзка с обработката и съхранението на личните данни за целите на преддоговорните и договорни отношения, тъй като тази обработка и съхранение е на друго основание, а именно - легитимен интерес, съгласно приложимото законодателство. Повече информация, може да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

Гарантираме 100% защита на личните ти данни. Като администратор на лични данни, отговаряме пред закона за личната информация на нашите клиенти. Кредисимо използва SSL сертификат, като в сайта са вградени най-съвременните технологии, под формата на 256-битова криптирана връзка, която гарантира сигурността на личните данни. Компютърната мрежа на Кредисимо е изградена според препоръките на PCI DSS. Информационните системи за обработване на данни, включително лични такива, са базирани на регулярно одитиран софтуер. Повече информация, може да намериш в Политика за защита на личните данни и Политика за използване на „бисквитки“.

Ако имаш въпроси, относно личните данни, можеш да ни пишеш на e-mail: dpo@credissimo.bg и/или contacts@credissimo.bg.

При искане за кредит Credissimo в качеството си на финансова институция трябва да установи и провери твоята идентичност. За целта трябва да се идентифицираш, като прикачиш в профила си снимка на личната си карта (лице и гръб), като всяка от тях може да бъде с размер до 7 MB. В случай че е по-удобно за теб, можеш да изпратиш снимките чрез Viber на тел. 0882 646 051 или по мейл на id@credissimo.bg

Това е мярка за превенция на използването на финансовата система за целите на изпирането на пари и финансиране на тероризъм, която Credissimo е задължено да прилага в качеството си на финансова институция.

При първо подаване на заявление, за твое удобство сме предоставили срок от 24 часа от подаване на заявлението, през които да качиш снимките в профила си. В противен случай, то ще бъде анулирано.

Законът изброява редица категории длъжностни лица, които попадат в това определение - държавни глави, премиери, министри и зам.-министри, депутати, конституционни и върховни съдии, членове на управителни органи на централни банки, посланици и др. Спрямо тях трябва да бъде прилагана разширена комплексна проверка като клиенти, както и спрямо свързаните с тях лица - роднини, съпрузи или лицата, които живеят във фактическо съжителство. Дори и след като вече не заемат длъжността си, мерките спрямо тях остават приложими, ако не са изминали 12 месеца от преустановяване на "важните обществени функции", които са им били възложени.

При встъпване в делови взаимоотношения с такива лица законът изисква предварително одобрение от служител на висша ръководна длъжност при задължения субект (банки, кредитни институции, застрахователи и др.). Ако декларираш и/или установим тези обстоятелства, ще се свържем допълнително с теб за допълнителна информация/документи, за да може да решим дали да ти предоставим искания кредит.

Други

За отписване от рекламни съобщения, пиши ни имейл с текст 'delete', на contacts@credissimo.bg​