Credissimo и Георги Бойкин – Заедно сме първи!

Credissimo и Георги Бойкин – Заедно сме първи!

Като водеща ФинТек компания в България, Credissimo се стреми да бъде пример не само за високи постижения в сферата си, но и да показва своята социалната ангажираност към обществото.

Кампанията „Credissimo и шампионите на България — заедно сме първи!“ ви дава един различен поглед върху високите постижения и вдъхновяващите примери, а именно, като ви показва успешни български таланти, заслужили да бъдат наричани шампиони.

Още една мотивираща история чака да бъде разказана!

Представяме ви Георги Бойкин – изгряващият млад пианист на музикалната сцена.

Георги Бойкин е роден на 6 май 1993 г. в Пловдив. С открира страст към музикалното изкуство, той завършва НУМТИ „Добрин Петков“ в гр. Пловдив с отличен успех, в класа по пиано на Стела Ослекова. Съвсем очаквано – младият талант продължава музикалното си обучение в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в гр. София., в класа на проф. Борислава Танева.


Георги е участвал в редица майсторски класове и фестивали, в които е доказал дарбата си на изявен музикант. Част от тези престижни събития са Lancaster International Piano Festival в Ланкастър - Пенсилвания, САЩ през 2014 и 2015 г., както и Пиано Екстраваганца, София, 2016.

Георги изпълнява клавирни концерти с различни оркестри в България (Симфониета Видин, Държавен Симфоничен Оркестър - Шумен, Сливенска Филхармония, Софийски Солисти, Академичен Симфоничен Оркестър към НМА).

Българският млад талант е печелил множество награди на авторитетни клавирни конкурси. Сред забележителните отличия на Георги Бойкин са:

  • Първа награда от “Международен клавирен конкурс Шуман–Брамс” (Пловдив, 2008 г.);
  • Първа награда от “Международен клавирен конкурс – Ниш” (Ниш, Сърбия 2014 г.);
  • Първа награда от “Трети национален академичен конкурс Й.С.Бах и неговото съвремие” (Пловдив, 2015 г.);
  • Втора награда от “Десети международен конкурс за пианисти "Албер Русел” (София, 2014 г.);
  • Трета награда от "Международен конкурс за пианисти и цигулари "Панчо Владигеров” (Шумен, 2015 г.);
  • Диплом от “Девети международен клавирен конкурс "Йохан Себастиан Бах“ (Вюрцбург, Германия, 2016 г.) и др.

Екипът на Credissimo се срещна с Георги, за да разбере повече за покоряващия талант, пристрастяващата сила на музиката и призванието да създаваш изкуство.

 

Сredissimo: От колко време се занимаваш с музика?

Георги: От 17 години – започнах да свиря на пиано когато бях на 7.

С: Как разбра, че музиката е твоята страст?

Г: Наистина осъзнах, че не бих могъл да живея без музика, малко преди да бъда приет в НУМТИ „Добрин Петков” в Пловдив. Тогава всичко, което правех и за което мислех, беше свързано с музика.

С: Кой е любимият ти музикант и защо?

Г: Това е изключително труден въпрос – има толкова много прекрасни музиканти! Ако трябва да избера един, в този момент, бих казал Сър Джон Елиът Гардинър – смятам, че той е изключителен диригент!
 

С: С какво се гордееш най-много?

Г: С това, че въпреки житейските и професионални трудности, любовта към това, което правя, продължава да е все така силна.

С: Какво е усещането преди да излезеш на сцена?

Г: Усещането е изключително вълнуващо, макар че трябва да призная и че има известна доза нервност.

С: Кога за първи път свири пред публика?

Г: Вероятно съм бил на 8 г., когато за пръв път съм свирил пред публика. Първите ми „истински” концерти са от годините ми в музикалното училище.

С: Имаш ли ритуал за късмет преди да излезеш на сцена?

Г: Не бих го нарекъл ритуал, но се опитвам да успокоя мислите си и да дишам нормално. Вероятно това е най-близкото нещо до медитация, което съм правил през живота си.

С: Какви са бъдещите ти планове?

Г: Имам още няколко години учене, след което се надявам да имам възможност да преподавам и изнасям концерти.

С: Как се виждаш след 10 години – на сцената или в публиката?

Г: Определено на сцената!

С: Коя е най-голямата ти мечта?

Г: Да успея да накарам някого да чуе музиката такава, каквато е в моята глава.

С: Коя е най-голямата трудност, пред която си се изправял досега?

Г: Въпреки че ще прозвучи тривиално, изборът на следващото музикално произведение, върху което ще работя, е винаги изключително труден.

С: Какво те мотивира и вдъхновява, за да продължиш напред?

Г: Музиката е нещо прекрасно и в момента дните ми минават най-вече в свирене и слушане. Освен това, тя ми дава възможност (и повод) да се срещам с изключителни хора! До сега не ми се е налагало да търся дълго вдъхновението.

Екипът на Credissimo изразява подкрепата си към музикалния талант Георги и му желае попътен вятър по пътя към следващия голям музикален успех!



Обратно към всички

Прочети още