Credissimo с поредно международно отличие от Green Business Bureau за своята „зелена“ политика

Credissimo с поредно международно отличие от Green Business Bureau за своята „зелена“ политика

За втора поредна година, Credissimo получи международно отличие от независимия световно признат оценител в сертифицирането на екологичния бизнес - Green Business Bureau, определящ усилията на компаниите за природосъобразност и устойчивост. На база проведен от Green Business Bureau анализ и оценка на вътрешните ни процеси и въведените от компанията ни добри практики за опазване на природата и околната среда, ни беше присъдено поредното отличие - сертификат “Gold Member”.

green-certificate

Green Business Bureau оцени за поредна година наложената екологична политика и положени усилия за опазване на околната среда, като дава възможност за по-нататъшно усъвършенстване чрез поетапни ръководства за прилагане на най-добрите практики.

„За нас голяма е чест да бъдем удостоени с международно признание за нашата зелена политика. Стремежът за опазване на природата и пестенето на ресурсите й са заложени в стратегическото развитие на Credissimo още от самото начало с взимането на решението да предлагаме всичките си услуги изцяло и единствено онлайн. Щастливи сме, че продължаваме да представяме впечатляващи резултати и сме благодарни за признанието.“, заявиха от ръководството на Credissimo.

Благодарение на своята изцяло онлайн дейност, компанията практически не използва хартиени носители, като има изключително ниско потребление на хартия и други консумативи, свързани с печат и съхранение на хартиена документация.

Политиката на Credissimo за предоставяне на услуги онлайн е в отговор на необходимостта за налагане на нови стандарти за бизнес, който цени и опазва природните ресурси. Именно модерните компании са отговорни наравно с хората за налагането на новите екологични ценности и природосъобразно съществуване.

Нашите „зелени“ отличия

Благодарение на своя принос и работа в посока опазване на околната среда, Credissimo е част от „Зеления кръг“ на списание „Мениджър“ – група от български компании, съпричастни към зелената идея и опазването на околната среда, носител на наградата "Най-зелените компании на България" за 2015 г. в категориите „Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги“, както и специалната награда - „Безхартиен офис“ за развитието на услугите си изцяло онлайн.

За Green Business Bureau

Green Business Bureau е световно признат оценител в сертифицирането на екологичния бизнес, определящ усилията на компаниите за устойчивост.

Основната концепция е, че добрият бизнес и зеленият бизнес вървят ръка за ръка. Всички инициативи са спестяване на пари и осигуряват значителна възвръщаемост на инвестициите, които дават възможност на компаниите-членове да стават по-силни и по-природосъобразни всеки ден.

Членството в GBB дава възможност на компаниите да получат вид разпознаване само чрез сертифициране за устойчивост на трети страни. Това доверие и признание се простира от местно до глобално, като мрежа включва членове и важни общности включващи Северна Америка в Европа, Централна и Южна Америка, Азия и Близкия изток.



Обратно към всички

Прочети още