close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Credissimo с поредно международно отличие от Green Business Bureau за своята „зелена“ политика

от Credissimo България | 26.04.2018

Credissimo с поредно международно отличие от Green Business Bureau за своята „зелена“ политика

За втора поредна година, Credissimo получи международно отличие от независимия световно признат оценител в сертифицирането на екологичния бизнес - Green Business Bureau, определящ усилията на компаниите за природосъобразност и устойчивост. На база проведен от Green Business Bureau анализ и оценка на вътрешните ни процеси и въведените от компанията ни добри практики за опазване на природата и околната среда, ни беше присъдено поредното отличие - сертификат “Gold Member”.

green-certificate

Green Business Bureau оцени за поредна година наложената екологична политика и положени усилия за опазване на околната среда, като дава възможност за по-нататъшно усъвършенстване чрез поетапни ръководства за прилагане на най-добрите практики.

„За нас голяма е чест да бъдем удостоени с международно признание за нашата зелена политика. Стремежът за опазване на природата и пестенето на ресурсите й са заложени в стратегическото развитие на Credissimo още от самото начало с взимането на решението да предлагаме всичките си услуги изцяло и единствено онлайн. Щастливи сме, че продължаваме да представяме впечатляващи резултати и сме благодарни за признанието.“, заявиха от ръководството на Credissimo.

Благодарение на своята изцяло онлайн дейност, компанията практически не използва хартиени носители, като има изключително ниско потребление на хартия и други консумативи, свързани с печат и съхранение на хартиена документация.

Политиката на Credissimo за предоставяне на услуги онлайн е в отговор на необходимостта за налагане на нови стандарти за бизнес, който цени и опазва природните ресурси. Именно модерните компании са отговорни наравно с хората за налагането на новите екологични ценности и природосъобразно съществуване.

Нашите „зелени“ отличия

Благодарение на своя принос и работа в посока опазване на околната среда, Credissimo е част от „Зеления кръг“ на списание „Мениджър“ – група от български компании, съпричастни към зелената идея и опазването на околната среда, носител на наградата "Най-зелените компании на България" за 2015 г. в категориите „Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги“, както и специалната награда - „Безхартиен офис“ за развитието на услугите си изцяло онлайн.

За Green Business Bureau

Green Business Bureau е световно признат оценител в сертифицирането на екологичния бизнес, определящ усилията на компаниите за устойчивост.

Основната концепция е, че добрият бизнес и зеленият бизнес вървят ръка за ръка. Всички инициативи са спестяване на пари и осигуряват значителна възвръщаемост на инвестициите, които дават възможност на компаниите-членове да стават по-силни и по-природосъобразни всеки ден.

Членството в GBB дава възможност на компаниите да получат вид разпознаване само чрез сертифициране за устойчивост на трети страни. Това доверие и признание се простира от местно до глобално, като мрежа включва членове и важни общности включващи Северна Америка в Европа, Централна и Южна Америка, Азия и Близкия изток.

Прочети още

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.

Трябва ли да избягваме заемите от роднини и приятели?
Трябва ли да избягваме заемите от роднини и приятели?

Спешно ти трябва финансиране, но не знаеш към кого да се обърнеш? В тази статия ще ти разкажем за плюсовете и минусите на приятелския заем.

Как да научиш децата си да боравят с пари?
Как да научиш децата си да боравят с пари?

Децата и парите могат да бъдат истински несъвместими. Затова е важно да получат финансовите си уроци още от малки. Ето как можеш да го постигнеш.