close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Бърз кредит онлайн без доказване на доход от трудов договор | Credissimo

от Силвия Пенчева | 22.08.2016

Бърз кредит онлайн без доказване на доход от трудов договор | Credissimo

Когато влезеш в банка, за да кандидатстваш за потребителски кредит, почти със сигурност ще ти поставят следните изисквания: да си на безсрочен трудов договор, да имаш поне 3 месеца (понякога повече) стаж при последния работодател, и да нямаш прекъсване на здравните осигуровки в определен минал срок.

Съвсем естествено човек си задава въпроса, защо хората, които не са нечии служители в момента, да са по презумпция неплатежоспособни, та да не могат да се възползват от правото на заем? Разбира се, никой не може да задължи която и да е частна институция да промени стандартите си и те си имат обяснение за тях. В основата на всичко стои търсена сигурност, че ще си плащаш вноските редовно. Но както няма гаранция, че човекът отсреща по някаква причина няма след месец да загуби работата си, така няма и основания да се твърди, че ако не си на трудов договор, значи не можеш да си върнеш дълга.
 

Ето няколко такива случая:

Когато една жена излезе по майчинство, автоматично става персона нон грата при желанието за теглене на кредит. Причината е, че за разлика от заплатата, обезщетението й за майчинство няма как да бъде запорирано. Но тази жена все пак получава доход. Възможно е дори той да е доста по-висок от средно статистическа заплата, защото се е осигурявала на висока сума. Въпреки това, ако си в подобна ситуация, вероятно ще те посъветват съпругът (или партньор в живота) ти да кандидатства вместо теб. Нищо, че става въпрос за домакинство, в което приходите и разходите така или иначе вероятно се управляват съвместно.

Аналогичен е случаят, когато по някакво стечение на обстоятелствата си се озовал „на борсата“. С други думи си безработен, но пък получаваш обезщетение. Ако си осигуряван на добра сума преди това, въпросното обезщетение може да е в размер съвсем спокоен за приличен живот, докато започнеш следващата работа. Но тегленето на кредит в много от случаите би бил трудна задача.

Упражняваш т.нар. свободна професия. Тоест работиш, при това здраво, но получаваш доходите си по „извънтрудови правоотношения“, които често наричаме „граждански договор“, хонорари и т.н. Значи със сигурност не си безделник и полагаш труд, но ако ти потрябва заем като на всеки нормален човек, попадаш в графата на трудните за получаване.

Имаш друг вид доходи – дивиденти от участие във фирма, доход от рента (наем) и пр. Вече стана ясно, защо и тогава влизаш в казуса и на горните трима.
 

Решението – бърз кредит без доказване на трудов договор

Може да помолиш за заем приятел или роднина, да. Но да молиш някого за пари невинаги е най-приятното занимание на света, а и често не среща очакваното разбиране. Може и да си събираш пари, да. Но все пак отдавна мина времето, когато семействата спестяваха в дюшека по 10 години, за да си купят холна гарнитура или пък прахосмукачка. Сега ако втората се счупи, не се мъчиш с метлата, докато събереш за нова, а просто отиваш и си я купуваш на кредит. Удобството на съвременния свят.
 

Така че за случаите, когато ти трябват пари сега, Credissimo е на линия с модерна и удобна алтернатива на банковите потребителски кредити.

На първо място наличието на трудов договор не е никак задължително. Достатъчно е да можеш да докажеш, че получаваш доходи, независимо от източника им. Единствените абсолютно задължителни условия са, да си навършил пълнолетие и да имаш валидна лична карта. В 21 век сме. Можеш да вземеш кредит онлайн. Не е нужно да ходиш по офиси, да разнасяш и попълваш документи. Всичко се случва с няколко клика в сайта или мобилното приложение на Credissimo, и дори в чат услугата Facebook Messenger. Когато ти трябват пари спешно, ни е ясно, че това не означава „след седмица като помислим малко“. Становището, дали си одобрен, получаваш до минути! А парите си получаваш веднага. Няма да те караме да си откриваш сметка, да си вадиш карта и т.н. Може да вземеш сумата в най-близката каса на EasyPay или да ти ги преведем по сметката ти в която и да е банка.
 

Кога мога да се възползвам?

Ами когато ти е необходимо и прецениш. Може да ти трябват пари за ремонт или обзавеждане, за уреди, за нов компютър, за лечение, за екскурзия… може да ти трябват заради временни финансови затруднения, внезапно възникнал спешен разход или защото някой е забавил плащане към теб. Спрямо нуждите и възможностите си може да прецениш кой продукт ти е по-удобен и отговаря на търсенето ти: потребителски кредит Credissimo плюс с опция за заем до 2500 лв. и възможност за разсрочване до 24 месеца, или Credissimo до заплата – за суми до 600 лв. и с 0% лихва в рамките на гратисния период за всеки първи и седми кредит. А за лоялните ни клиенти имаме атрактивна бонусна програма с отстъпки, преференциални условия и възможността да пробват първи новите ни продукти.

 

Прочети още

Credissimo плюс вече с максимална сума до 6 000 лв.
Credissimo плюс вече с максимална сума до 6 000 лв.

Заяви заем Credissimo плюс до 6 000 лв., с период на изплащане от 3 до 24 месеца.

Вечните коледни филми
Вечните коледни филми

Забавни, мили, малко клиширани. Кои са вечните Коледни филми, на които не можем да устоим всяка година?