close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

За нас

Кои сме ние?

Credissimo е динамична високотехнологична компания и е една от най-бързо развиващите се FinTech /ФинТек/ структури в небанковия финансов сектор. Като лидер на пазара за онлайн кредити, компанията ни постоянно налага нови решения, чрез които предоставяме на нашите клиенти възможност за краткосрочно финансиране. Като високотехнологична компания, се стремим постоянно да разработваме и внедряваме иновативни услуги, адекватни на бързо развиващия се дигитален свят.

Credissimo е, преди всичко, потребителски ориентирана компания. С иновативните си решения, нововъведения и автоматизирани процеси, отговаряме на нуждите на нашите потребители при потребност от краткосрочно финансиране. Водени от желанието да сме максимално полезни и удобни за всеки потребител, ние първи в България предложихме изцяло онлайн заявяване на кредит, както и одобрение в рамките на минути.

Нашата история

Компанията Credissimo е учредена през 2007 г. в гр. София. До 2009 г. успешно отговорихме на очакванията на първите ни 1 000 клиента. До 2010 г. клиентите нараснаха на повече от 5 000, а четири години по-късно – на над 200 000.

През 2013 г. компанията започва да функционира изцяло онлайн, като по този начин станахме една от първите модерни технологични финансови структури, практикуващи природоотговорен бизнес в България. През 2014 г. съосновахме Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), съвместно с други водещи компании в сектора, с цел да се обединим около единни етични правила за защита на потребителите. В края на 2014 г. създадохме и безплатно приложение за ползване на услугите ни през двете водещи операционни системи за смартфони iOS и Android.

През август 2015 г. станахме първата компания от сектора, която получи сертификат за кредитен рейтинг – дългосрочен рейтинг: ВВ+; краткосрочен: рейтинг „B”. Септември месец, 2016 г. стартирахме успешно дейност на първи нов пазар – Македония.

Януари 2017 бяхме първата компания в света, която пусна напълно автоматизиран чатбот за предоставяне на кредит във Facebook Messenger, а през май и първото българско дружество, което започна да приема криптовалута Bitcoin като платежно средство за погасяване на вноска по кредит. През ноември разширихме дейността си, като успешно стъпихме на още един европейски пазар - Полша.

През 2018 първи в България въведохме моменталното одобрение на молба за онлайн заем. В началото на 2019 стъпихме и на третия по големина пазар в Южна Америка – Колумбия, а в България завършихме годината с повишен дългосрочен кредитен рейтинг от BBB- на BBB, с промяна на перспективата от „положителна“ на „стабилна“.

През 2020 за четвърта поредна година Credissimo беше избрана за „Любима марка“ на българите - признание за успешната ни политика за технологични иновации, в полза на клиентите.