This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

За нас

Кои сме ние?

Credissimo е динамична високотехнологична компания и е една от най-бързо развиващите се FinTech /ФинТек/ структури в небанковия финансов сектор. Като лидер на пазара за онлайн кредити, компанията ни постоянно налага нови решения, чрез които предоставяме на нашите клиенти възможност за краткосрочно финансиране. Като високотехнологична компания, се стремим постоянно да разработваме и внедряваме иновативни услуги, адекватни на бързо развиващия се дигитален свят.

Credissimo е, преди всичко, потребителски ориентирана компания. С иновативните си решения, нововъведения и автоматизирани процеси, отговаряме на нуждите на нашите потребители при потребност от краткосрочно финансиране. Водени от желанието да сме максимално полезни и удобни за всеки потребител, ние първи в България предложихме изцяло онлайн заявяване на кредит, както и одобрение в рамките на минути.

 


Нашата история

Компанията Credissimo е учредена през 2007 г. в гр. София. До 2009 г. успешно отговорихме на очакванията на първите ни 1 000 клиента. До 2010 г. клиентите нараснаха на повече от 5 000, а четири години по-късно – на над 200 000.

През 2013 г. компанията започва да функционира изцяло онлайн, като по този начин станахме една от първите модерни технологични финансови структури, практикуващи природоотговорен бизнес в България.

През май 2014 г. станахме първата българска небанкова финансова институция, излязла на Българската фондова борса – София  (БФБ-София). Същата година, септември месец, съосновахме Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), съвместно с други водещи компании в сектора, с цел да се обединим около единни етични правила за защита на потребителите. За допълнително удобство на нашите клиенти, в края на 2014 г., създадохме и безплатно приложение за ползване на услугите ни през двете водещи операционни системи за смартфони iOS и Android.

През август 2015 г. станахме първата компания от сектора, която получи сертификат за кредитен рейтинг – дългосрочен рейтинг: ВВ+; краткосрочен: рейтинг „B”. Септември месец, същата година, се присъединихме към Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), като групов и индивидуален член, заедно с други значими компании.

Септември месец, 2016 г. стартирахме успешно дейност на първи нов пазар - Македония, а в България завършихме годината с повишен кредитен рейтинг от БАКР с дългосрочен рейтинг по национална скала: A (BG), перспектива: стабилна и краткосрочен рейтинг по национална скала: А-1 (BG).
Към настоящия момент уебстраниците на компанията са посетени от повече от 2 млн. потребители и сме обработили над 1 млн. молби за отпускане на кредит.

Януари 2017 бяхме първата компания в света, която пусна напълно автоматизиран чатбот за предоставяне на кредит във Facebook Messenger, а през май и първото българско дружество, което започна да приема криптовалута Bitcoin като платежно средство за погасяване на вноска по кредит. По-късно през годината получихме и признание от European Fintech Awards, където бяхме отличени в топ 10 на компаниите за алтернативно финансиране в Европа. През ноември разширихме дейността си, като успешно стъпихме на още един европейски пазар - Полша.

През април 2018 въведохме нов модел за финансиране - обратен лизинг, обезпечен от автомобил, който предоставя на потребителите възможност да получат бързо финансиране до 30 000 лв. През същия месец Credissimo беше отличена с наградата „Налагане на български ФинТек иновации на международния пазар“ от конкурса „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”. За втора поредна година компанията беше избрана и за „Любима марка“, отличие за успешната ни политика за технологични иновации, в полза на клиентите. В началото на септември първи в България въведохме моменталното одобрение на молба за онлайн заем, а през октомври на компанията беше присъдено и повишаване на дългосрочния рейтинг по национална скала: от A (BG) на А+ (BG), с промяна на перспективата от „стабилна“ на „положителна“.

В началото на 2019 стъпихме и на третия по големина пазар в Южна Америка – Колумбия. Международната ни експанзия продължава, като до края на годината планираме да предоставяме услугите си и в Испания.