Рефинансиране на кредити без поръчител

от Credissimo BG | 07.09.2015
Вземи пари сега

Динамиката на живота, бързата консумация и все по-бързите и удобни възможностите за финансиране превърнаха потребителските заеми в най-масовият кредитен продукт през последните години. Вече теглим заеми в широк диапазон от случаи – от ежедневни разходи и спешни ситуации, до покупка на автомобил, ремонт и обзавеждане, здравни услуги, почивки и екскурзии, организиране на сватби, тържества и абитуриентски балове.
Според статистиката в топ 5 на най-честите причини за теглене на потребителски кредит, независимо дали от банка или небанкова институция, е рефинансирането на задължения. Този инструмент е изключително полезен и смислен в редица случаи:

  • Когато имате няколко заема за обслужване и искате да ги обедините. Така цената на новия обобщаващ заем намалява спрямо сумата от цените на отделни кредити. 
  • Когато искате да получите по-изгодни условия по настоящ кредит и го предоговорите с обслужващата институция с цел по-ниска лихва, по-малки вноски, превалутиране и пр.
  • Когато изпитвате еднократно или периодично затруднение с погасяването на вноски и теглите изцяло нов заем, с който рефинансирате или изплащате предсрочно съществуващия. Възможно е и просто този тип рефинансиране да е заради по-изгодни условия на новия кредит. 

В зависимост от казуса, пред който сте изправени, един или друг тип рефинансиране би бил подходящ за вашия случай. Тъй като на този тип операция обаче се гледа общо взето като на отпускане нов кредит, то и условията на съответната банка или небанкова институция са сходни с обичайната им практика. С други думи често може да се наложи да доказвате трудов доход или ще ви искат поръчителство, в повечето случаи и ще трябва да минете и през цялата необходима процедура.
 

Възможно ли е рефинансиране без поръчител?

За да изтеглите заем с цел рефинансиране не е задължително да се обърнете към компанията или банката, към която вече имате задължение. Дори обратното, съществуват случаи, в които това да не е удобно спрямо ситуацията: 
- Ако парите ви трябват спешно и бързо.
- Ако не искате да доказвате доход от трудови правоотношения (иначе казано не сте на заплата и трудов договор). 
- Ако не желаете да търсите поръчител, който да гарантира за заема ви. 

Credissimo предлага възможността да изтеглите кредит за минути, без да се налага да търсите поръчител. Работим с външна компания, която гарантира вашия кредит и не е необходимо да представяте допълнителни документи, да удостоверявате наличието на заплата. Единствените необходими условия, за да кандидатствате са:

  • Навършено пълнолетие (18 години).
  • Валидна лична карта.
  • Да можете да докажете някакъв доход, независимо от източника му.
  • Връзка с интернет.
     

Как да изтеглите кредит без поръчител?

Процедурата по кандидатстване и одобрение е изцяло онлайн и можете да заявите своя кредит за рефинансиране без поръчител от всяка точка на страната. След като получите одобрение и подпишете договор (също онлайн), парите си получавате веднага по сметка или на каса. Ето как става:
Заявете своя кредит като попълните онлайн формата на сайта на Credissimo, през мобилното ни приложение, чрез чатбот услугата ни във Facebook Messenger или, ако желаете и имате нужда от допълнителна информация, може да се обадите на телефон 0700 12 0 12, *5555 или да се свържете с наш служител чрез чата на уеб сайта ни.

1. Изберете предпочитания от вас продукт: Credissimo до заплата с максимален размер на кредита до 600 лв., 0% лихва в рамките на гратисния период за всеки първи и седми заем, и срок на револвиране до 30 дни; или потребителски кредит Credissimo плюс с опция за заем до 2500 лв. и период на изплащане до 24 месеца. 
2. Попълнете максимално точно останалите полета с информация в онлайн формата или отговорете на съответните въпроси в чатбота. До няколко минути след изпращане на заявлението наш служител ще се свърже с вас, за да ви информира за становище. 

Няколко лесни стъпки и веднага след това парите ще са при вас. По ваше желание може да ги получите в най-близката каса на EasyPay или FastPay, да ви бъдат преведени по посочена от вас банкова сметка или да ги изтеглите на Cashterminal. Изплащането на вноските също е изключително удобно и съобразено с предпочитанията ви: с карта на виртуален ПОС терминал и без такси, с банков превод, на каса на EasyPay или FastPay или чрез Cashterminal.
 

Защо да изберете Credissimo за своя кредит без поръчител?

Иновативният ни подход превърна тегленето на кредит в максимално бърза, лесна и удобна процедура, без излишни бумащини и без разходки до офиси, без безкрайно чакане за одобрение. Ползвате най-удобния за вас метод от широкият спектър на възможностите за интернет комуникация и услуги. Заедно с това лоялните ни клиенти получават редица преференции и отстъпки. Ако например кредитът, който погасявате, е отпуснат от Credissimo, можете да изтеглите нов преди да сте го и изплатили и с него да погасите предходния заем. Ако сте наш клиент, вашата заявка винаги ще се ползва с предимство, ще имате възможност за моментално одобрение и първи ще научавате за най-новите ни услуги. 

 

Прочети още

Представяме ви трима българи, които с находчивост постигат много, за да оставят след себе си завет и безброй примери за добрини
Олимпийският шампион спечели първи златен медал в световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания
Компанията се радва на постоянен интерес и ангажираност от своите клиенти в социалната мрежа, които доказват своята привързаност