close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Рефинансиране на кредит без поръчител

от Credissimo България | 07.09.2015

Рефинансиране на кредит без поръчител

Динамиката на живота, бързата консумация и все по-удобните възможности за финансиране и рефинансиране на бързи кредити превърнаха потребителските заеми в най-масовия кредитен продукт през последните години. 

Вече теглим заеми за най-различни случаи – от ежедневни разходи и спешни ситуации, до покупка на автомобил, ремонт и обзавеждане, здравни услуги, почивки и екскурзии, организиране на сватби, тържества и абитуриентски балове. 

Според статистиката в топ 5 на най-честите причини за теглене на потребителски кредити, независимо дали от банка или небанкова институция, е възможността за рефинансиране на кредит или няколко твои задължения.

Какво е рефинансиране на кредит?

Нека накратко го дефинираме така - замяната на кредит с друг, с цел постигане на по-добри за клиента условия. 

Чрез рефинансирането може да се промени: 

 • размерът 
 • срокът 
 • лихвеният процент 

Този инструмент е изключително полезен и смислен в редица случаи:

 • Когато имаш няколко заема за обслужване и искаш да ги обединиш. В такива случаи чрез кредити за рефинансиране се намалява цената на новото обобщаващо задължение, спрямо сумата от цените на отделните такива.
 • Когато искаш да получиш по-изгодни условия по настоящ кредит и го предоговориш с обслужващата институция. Тази опция цели по-ниска лихва, по-малки вноски, превалутиране и пр.
 • Когато изпитваш еднократно или периодично затруднение с погасяването на вноски и теглиш изцяло нов заем, с който финансираш или изплащаш предсрочно съществуващия. Възможно е и просто този вид рефинансиране на кредит да е заради по-изгодни условия на новия такъв.
   

Как се рефинансира кредит?

Има два начина, по които можеш да плучиш подобен кредит:   

 1. Да го изтеглиш от фирмата кредитор; 
 2. Да се обърнеш за помощ към друга институция. 

Първият случай включва предоговаряне на условия и той е удачен, когато те са много по-изгодни от досегашните. Нещата, на които трябва да обърнеш внимание преди сключване на договор от този вид, са дали вноските са по-ниски, дали лихвата е по-малка, и дали няма допълнителни такси.

Вторият случай е доста по-рисков и затова проучването на условията на новата институция трябва да бъдат много обстойни. Добре е да обърнеш внимание на вероятната такса за предсрочно погасяване на кредита, която може да ти се наложи да платиш, както и на новите условия на всички останали елементи - лихви, такси, срокове и др.

След като си се запознал с всичко необходимо и си решил да се възползваш от възможността за рефинансиране, можеш да пристъпиш към следващите стъпки. Тъй като на този вид операция се гледа като на отпускане нов кредит, то и условията на съответната банка или небанкова институция са сходни с обичайната им практика. С други думи, когато поискаш кредити за рефинансиране, често може да се наложи да доказваш трудов доход или ще ти искат поръчителство, в повечето случаи и ще трябва да минеш и през цялата необходима процедура.

Кой може да рефинансира кредит?

Важно е да се знае и на какви условия трябва да отговаряш, за да можеш да рефинансираш кредита си. 

Отговорът на този въпрос е лесен - почти всеки може рефинансира своя кредит. 

Ако отговаряш на условията за отпускане на нов кредит, то ще можеш да рефинансираш и съществуващ такъв. Важно е да си изпълнителен и да водиш финансовите си дела прилежно, без да забавяш вноски или изобщо да не ги плащаш. Ако имаш подобни провинения, има голяма вероятност да получиш отказ за рефинансиране.

Възможно ли е рефинансиране на кредит без поръчител?

Ако имаш нужда от рефинансиране на кредит, не е задължително да се обърнеш към компанията или банката, към която вече имаш задължение, за да изтеглиш ново. Дори обратното. Съществуват случаи, в които това да не е удобно спрямо ситуацията:

 • Ако парите ти трябват спешно и бързо;
 • Ако не искаш да доказваш доход от трудови правоотношения (иначе казано не си на заплата и трудов договор);
 • Ако не желаеш да търсиш поръчител, който да гарантира за заема ти;
 • Ако търсиш рефинансиране на бързи кредити от друга небанкова институция.

Credissimo предлага рефинансиране на кредит с възможност за теглене до минути, без да се налага да търсиш поръчител. 

Работим с външна компания, която гарантира твоето задължение и не е необходимо да представяш допълнителни документи, да удостоверяваш наличието на заплата. Единствените необходими условия, за да кандидатстваш за кредити за рефинансиране:

 • Навършено пълнолетие (18 години).
 • Валидна лична карта

Рефинансиране на кредит без поръчител - как да изтеглиш?

Процедурата по кандидатстване и одобрение е изцяло онлайн и можеш да подадеш заявление за рефинансиране на кредит без поръчител от всяка точка на страната. 

След като получиш одобрение и подпишеш договор (също онлайн), парите си получаваш веднага по сметка или на каса. Ето как става:

1. Попълваш кратката ни онлайн форма, като избереш предпочитания от теб продукт: Credissimo до заплата или Credissimo плюс и посочиш желаната сума и период;  

2. Получаваш моментално одобрение*

3. Взимаш парите на каса, по сметка или банкова карта.

До няколко минути след изпращане на заявлението за рефинансиране наш служител ще се свърже с теб, за да те информира за становището.

Избери дали да получиш одобрената сума за рефинансиране на каса или по банкова сметка или карта. Изплащането на вноските по договорения план за рефинансиране на кредит също е изключително удобно: с карта на виртуален ПОС терминал и без такси, с банков превод или на каса.

Защо да кандидатстваш в Credissimo за рефинансиране на кредит без поръчител?

Иновативният ни подход превърна тегленето на кредити в максимално бърза, лесна и удобна процедура. Ползваш най-удобния за теб метод за онлайн комуникация и се осведомяваш за услугите ни. Заедно с това, лоялните ни клиенти получават редица преференции и отстъпки. 

Заявката ти винаги ще се ползва с предимство, ще имаш възможност за моментално одобрение, специални условия при рефинансиране на бързи кредити и първи ще научаваш за най-новите ни услуги.

* Кандидатите за потребителски кредит подлежат на моментално одобрение съгласно Общите условия и вътрешни правила на Credissimo.

Прочети още

Навици на успешните и богати хора
Навици на успешните и богати хора

Къде се крие ключът към успеха? В статията разглеждаме какви са навиците на заможните хора.

Как да предпазиш личните си финанси?
Как да предпазиш личните си финанси?

Сигурността на твоите лични финанси е изключително важна, особено когато става въпрос за потребителски имена и пароли за онлайн акаунтите ти.

Вече можеш да получаваш парите си моментално по твоята...
Вече можеш да получаваш парите си моментално по твоята...

С новата услуга вече усвояваш одобрената сума за заем до 30 минути директно по своята дебитна или кредитна карта.