Сума
Период
Вноска по кредит Вноска

Дължимата вноска по договор за кредит, погасяваща пропорционално част от главницата и договорна лихва, при необезпечен кредит. Пълна преддоговорна информация може да намериш в предоставената кредитна документация.

лв. лв.
ГЛП % %
ГПР % %
Вноска с избрана опция Гарантирано до минути

Избирайки опцията „Гарантирано до минути“, ще получиш парите веднага, защото твоят кредит ще бъде гарантиран от друга компания, наречена „Поръчител“. Посочената сума е сбор между вноската по договора за кредит с Кредисимо и дължимото възнаграждение към Поръчителя, което е посочено ориентировъчно на база историческа справка. Конкретният размер по договора за предоставяне на поръчителство се определя на база индивидуална оценка от Поръчителя след подаване на заявлението за кредит.

лв.

Динамиката на живота, бързата консумация и все по-удобните възможности за финансиране и рефинансиране на бързи кредити превърнаха потребителските заеми в най-масовия кредитен продукт през последните години.

Вече теглим заеми за най-различни случаи – от ежедневни разходи и спешни ситуации, до покупка на автомобил, ремонт и обзавеждане, здравни услуги, почивки и екскурзии, организиране на сватби, тържества и абитуриентски балове.

Според статистиката в топ 5 на най-честите причини за теглене на потребителски кредити, независимо дали от банка или небанкова институция, е възможността за рефинансиране на кредит или няколко твои задължения.

Какво е рефинансиране на кредит?

Нека накратко го дефинираме така - замяната на кредит с друг, с цел постигане на по-добри за клиента условия.

Чрез рефинансирането може да се промени:

Размерът
Срокът
Лихвеният процент
Този инструмент е изключително полезен и смислен в редица случаи:
  • Когато имаш няколко заема за обслужване и искаш да ги обединиш. В такива случаи чрез кредити за рефинансиране се намалява цената на новото обобщаващо задължение, спрямо сумата от цените на отделните такива.
  • Когато искаш да получиш по-изгодни условия по настоящ кредит и го предоговориш с обслужващата институция. Тази опция цели по-ниска лихва, по-малки вноски, превалутиране и пр.
  • Когато изпитваш еднократно или периодично затруднение с погасяването на вноски и теглиш изцяло нов заем, с който финансираш или изплащаш предсрочно съществуващия. Възможно е и просто този вид рефинансиране на кредит да е заради по-изгодни условия на новия такъв.

Как се рефинансира кредит?

Има два начина, по които можеш да получиш подобен кредит:

  1. Да го изтеглиш от фирмата кредитор.
  2. Да се обърнеш за помощ към друга институция.

Първият случай включва предоговаряне на условия и той е удачен, когато те са много по-изгодни от досегашните. Нещата, на които трябва да обърнеш внимание преди сключване на договор от този вид, са дали вноските са по-ниски, дали лихвата е по-малка, и дали няма допълнителни такси.

Вторият случай е доста по-рисков и затова проучването на условията на новата институция трябва да бъдат много обстойни. Добре е да обърнеш внимание на вероятната такса за предсрочно погасяване на кредита, която може да ти се наложи да платиш, както и на новите условия на всички останали елементи - лихви, такси, срокове и др.

След като си се запознал с всичко необходимо и си решил да се възползваш от възможността за рефинансиране, можеш да пристъпиш към следващите стъпки. Тъй като на този вид операция се гледа като на отпускане на нов кредит, то и условията на съответната банка или небанкова институция са сходни с обичайната им практика. С други думи, когато поискаш кредити за рефинансиране, често може да се наложи да доказваш трудов доход или ще ти искат поръчителство, в повечето случаи и ще трябва да минеш и през цялата необходима процедура.

Кой може да рефинансира кредит?

Важно е да се знае и на какви условия трябва да отговаряш, за да можеш да рефинансираш кредита си.

Отговорът на този въпрос е лесен - почти всеки може рефинансира своя кредит.

Ако отговаряш на условията за отпускане на нов кредит, то ще можеш да рефинансираш и съществуващ такъв. Важно е да си изпълнителен и да водиш финансовите си дела прилежно, без да забавяш вноски или изобщо да не ги плащаш. Ако имаш подобни провинения, има голяма вероятност да получиш отказ за рефинансиране.

Възможно ли е рефинансиране на кредит без поръчител?

Ако имаш нужда от рефинансиране на кредит, не е задължително да се обърнеш към компанията или банката, към която вече имаш задължение, за да изтеглиш ново. Дори обратното. Съществуват случаи, в които това да не е удобно спрямо ситуацията:

  • Ако парите ти трябват спешно и бързо;
  • Ако не искаш да доказваш доход от трудови правоотношения (иначе казано не си на заплата и трудов договор);
  • Ако не желаеш да търсиш поръчител, който да гарантира за заема ти;
  • Ако търсиш рефинансиране на бързи кредити от друга небанкова институция.

Credissimo предлага рефинансиране на кредит с възможност за теглене до минути, без да се налага да търсиш поръчител.

Условия за кандидатстване:

За да заявиш онлайн кредит от Credissimo, трябва

Да си пълнолетен
Да имаш валидна лична карта

Рефинансиране на кредит без поръчител - как да изтеглиш?

Процедурата по кандидатстване и одобрение е изцяло онлайн и можеш да подадеш заявление за рефинансиране на кредит без поръчител от всяка точка на страната.

След като получиш одобрение и подпишеш договор (също онлайн), парите си получаваш веднага по сметка или на каса. Ето как става:

Попълваш кратката ни онлайн форма

Получаваш одобрение след оценка

Взимаш парите на каса, по сметка или банкова карта

До няколко минути след изпращане на заявлението за рефинансиране наш служител ще се свърже с теб, за да те информира за становището.

Избери дали да получиш одобрената сума за рефинансиране на каса, по банкова сметка или карта. Изплащането на вноските по договорения план за рефинансиране на кредит също е изключително удобно: с карта на виртуален ПОС терминал и без такси, с банков превод или на каса.

Защо да кандидатстваш в Credissimo за рефинансиране на кредит без поръчител?

Иновативният ни подход превърна тегленето на кредити в максимално бърза, лесна и удобна процедура. Ползваш най-удобния за теб метод за онлайн комуникация и се осведомяваш за услугите ни. Заедно с това, лоялните ни клиенти получават редица преференции и отстъпки.

Заявката ти винаги ще се ползва с предимство, ще имаш възможност за моментално одобрение, специални условия при рефинансиране на бързи кредити и първи ще научаваш за най-новите ни услуги.

Кандидатите за потребителски кредит подлежат на моментално одобрение съгласно Общите условия и вътрешни правила на Credissimo.