close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Студентски Кредит с изгодни условия

от Credissimo България | 30.08.2016

Студентски Кредит с изгодни условия

Бързи студентски кредити

Студентските години са незабравимо време в живота на всеки. За първи път придобиваш самостоятелност, събираш се с нови приятели, прекарваш безсънни нощи в четене за изпити, но пък също и в купони.

Колкото и интересен да изглежда студентския живот, точно тук се срещаш с първите предизвикателства и трудности, които те подготвят за времето след дипломиране.

Всеки студент се е сблъсквал с моментите, в които парите свършват. Родителите не са наблизо, за да ти дадат средства, приятелите са в същото положение, а ако си в началото на следването си, сигурно още не си си намерил и работа.

За какво може да ти послужи студентски кредит

Можеш да покриеш нужди от различно естество:

  • да си платиш семестриалната такса;
  • да си закупиш книги, учебници, компютър или други пособия, които ще са ти нужни за учението;
  • да си платиш наема, ако си на квартира;
  • да покриеш битови сметки;
  • да финансираш непосредствени разходи, ако започваш работа и имаш „дупка“ до заплатa.

Важно е да знаеш, че ако се обърнеш към кредитна институция, тя ще трябва да бъде сигурна, че можеш да погасяваш заема си ежемесечно и най-голямата гаранция, че ще получиш заема, е да имаш постоянна работа на трудов договор или други доходи, които можеш да докажеш. Родителите ти също могат да изтеглят студентски кредит, вместо теб, ако все още не можеш да отговориш на задължителните за условия.

Преди да вземеш студентски кредит

Преди да пристъпиш към подаване на заявление, проучи внимателно фирмите на пазара. Прочети какви са условията и опциите, които предлагат. Направи си сметките какъв може да бъде твоят вариант за бързи студентски кредити, който ще се справиш да погасяваш навреме. Credissimo предлага теглене на потребителски заем до 3 000 лв. и възможност за разплащане до 24 месеца. По-добре не се изхвърляй да теглиш по-голям сума, отколкото наистина ти е необходим. Също така прецени добре колко и кога можеш да връщаш, защото забавянето на вноските носи риск от оскъпяване. Не прави грешката да попадаш в ситуация на прекомерно задлъжняване  – не е нужно да учиш този урок по трудния начин.

Защо бързите студентски кредити са подходящи за теб?

Лекции, учене и стресови изпити от една страна. Нови приятели, купони и забавление, от друга. Все разбираеми причини за студентски кредити.

Предизвикателно нов, самостоятелен живот, пълен с неща като такси, работа, наеми, пазаруване и отговорност за собствените средства. Все въпроси, за които досега са се грижили родителите, а сега може да се погрижи един студентски кредит.

Тъй като ако ученето и забавленията са въпрос на личен избор, не точно така стои въпросът с парите. Често следването е свързано с местене в нов град,
където родителите не са под ръка за бързи семеен студентски кредит, за да съдействат във всеки необходим момент. А ситуацията невинаги е лесна за овладяване. Трябва да балансираш между ученето и живота. Ако не те издържа родата, в уравнението влиза и намиране на работа. При всички положения е нужно добре да можеш да си правиш сметката за разходите и, евентуално, за твоите студентски кредити.

С други думи изобщо не е толкова лесно и безгрижно, каквито етикети сме свикнали да слагаме на тези 4 – 5 години от живота на младите хора. И също като всички останали и студентите понякога се изправят пред нуждата от студентски кредити. Причините може да са всякакви – от такива, свързани с обучението, до такива, свързани с бита (наем за квартира, недостатъчно месечни средства, нужда от покупка). В такива случаи студентски кредити могат да бъдат удобен инструмент за справяне с предизвикателствата. Необходимо е да имаш валидна лична карта и пълнолетие, както и някакви доходи, а предимствата на един студентски кредит никак не са малко:

Не се молиш на роднини или приятели (нито да им даваш отчети, за какво толкова са ти трябват). Не се разправяш с банки, които и без това рядко биха ти отпуснали студентски кредит, освен ако не е целеви за обучение (и то след доста перипетии). Не си спестяваш нищо от живота, докато го чакаш да мине, свит в общежитието на хляб и лютеница (а приятелите са навън и се забавляват). За студентски кредити от нас не ти трябва обикаляне по офиси и сблъсъци с бюрокрация, телефонът ти е напълно достатъчен, за да вземеш пари с един – два клика. Един студентски кредит може да спаси положението в редица случаи, в които не искаш да правиш компромис.
Важно e да си отговорен и да си наясно дали и как можеш да върнеш твоите студентски кредити. Вероятно става дума за по-малки суми, затова добрият избор е заем до заплата от Credissimo. Всеки студентски кредит може да ти бъде от изключителна полза, за да продължиш напред с образованието си. Използвай всеки отпуснат студентски кредит разумно.

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.