Ти си студент и ти трябват спешно пари - кредит за студенти

от Credissimo BG | 30.08.2016
Вземи пари сега

Бързи кредити за студенти

Студентските години са незабравимо време в живота на всеки. За първи път придобиваш самостоятелност, събираш се със съвсем нови приятели, някои от които остават завинаги, прекарваш безсънни нощи в четене за изпити, но пък също и в купони.


Колкото и интересен да изглежда студентския живот, точно тук се срещаш с първите предизвикателства и трудности, които те подготвят за времето след дипломиране.
Всеки студент се е сблъсквал с моментите, в които парите свършват. Родителите не са наблизо, приятелите са в същото положение, а ако си в началото на следването си може би още не си си намерил и работа.
 

За какво може да ти послужи студентския кредит

Решението, когато спешно ти трябват средства, може да бъде тегленето на бърз заем. С такъв кредит можеш да покриеш нужди от различно естество:

 • да си платиш семестриалната такса;
 • да си закупиш книги, учебници, компютър или други пособия, които ще са ти нужни за учението;
 • да си платиш наема, ако си на квартира;
 • да покриеш битови сметки;
 • да финансираш непосредствени разходи, ако сега започваш работа и имаш период „дупка“ до заплата;


Важно е да знаеш, че ако се обърнеш към кредитна институция, тя ще трябва да бъде сигурна, че можеш да си погасяваш кредита навреме всеки месец. Най-добрата гаранция, че ще ти го отпуснат, е да имаш постоянна работа на трудов договор или други доходи, които обаче можеш да докажеш. Родителите ти също могат да изтеглят бърз заем, вместо теб, ако все още не можеш да отговориш на условията за това.

 

Преди да вземеш кредит

Преди да пристъпиш към подаване на заявление, проучи внимателно фирмите на пазара. Прочети какви са условията и опциите, които предлагат. Направи си сметките какъв може да бъде твоят вариант за бърз кредит, който ще се справиш да погасяваш навреме. Credissimo предлага теглене на потребителски кредит до 2 500 лв. и възможност за разплащане до 18 месеца. По-добре не се изхвърляй да теглиш повече, отколкото наистина ти е необходимо. Също така прецени добре колко и кога можеш да връщаш, защото забавянето на вноските носи риск от оскъпяване. Не прави грешката да попадаш в ситуация на прекомерно задлъжняване – не е нужно да учиш този урок по трудния начин.  

Защо бързите кредити са подходящи за студенти?

Лекции, учене и стресови изпити от една страна. Нови приятели, купони и забавление, от втора.

Предизвикателно нов, самостоятелен живот от трета, пълен с неща като такси, работа, наеми, пазаруване и отговорност за собствените средства.

Все въпроси, за които досега родителите са се грижили. Това е краткото описание на студентския живот, в който съвсем логично намират място и бързите кредити.

Тъй като ако ученето и забавленията са въпрос на личен избор, не точно така стои въпросът с парите. Често следването е свързано с местене в нов град, където родителите не са под ръка, за да съдействат във всеки необходим момент. А ситуацията не винаги е лесна за овладяване. Трябва да балансираш между ученето и живота. Ако не те издържа родата, в уравнението влиза и намиране на работа. При всички положения е нужно добре да можеш да си правиш сметката и за разходите.

С други думи изобщо не е толкова лесно и безгрижно, каквито етикети сме свикнали да слагаме на тези 4 – 5 години от живота на младите хора. И също като всички останали и студентите понякога се изправят пред нуждата от спешен заем. Причините може да са всякакви – от такива, свързани с обучението (такси, учебни помагала, допълнителни курсове), до такива, свързани с бита (наем за квартира, недостатъчно месечни средства, нужда от покупка). В такива случаи бързите кредити могат да бъдат удобен и модерен инструмент за справяне с предизвикателствата. Необходимо е да имаш валидна лична карта и пълнолетие, както и някакви доходи, а предимствата никак не са малко:

 • Не се молиш на роднини или приятели (нито да им даваш отчети, за какво толкова са ти притрябвали).
 • Не се разправяш с банки, които и без това рядко биха ти отпуснали заем, освен ако не е целеви за обучение (и то след доста перипетии).
 • Не си спестяваш нищо от живота, докато го чакаш да мине, свит в общежитието на хляб и лютеница (а приятелите са навън и се забавляват).
 • Не ти трябва обикаляне по офиси и сблъсъци с бюрокрация, телефонът ти е напълно достатъчен, за да вземеш пари с един – два клика. Спасява положението в редица случаи, в които не искаш да правиш компромис (като да се завреш в тая дупка, вместо да се нанесеш в нормална, но и малко по-скъпа квартира).
 • Разбира се е важно да си отговорен и да си наясно дали и как можеш да върнеш бързия кредит. Добре е да знаеш, че имаш опцията това да се случи по стандартния начин – на вноски за определен период. Но тъй като вероятно става дума за по-малки суми, добрият избор е заем до заплата от Credissimo.
 • Бързият заем може да ти бъде от изключителна полза, за да продължиш напред с образованието си. Използвай го разумно.

Вземи онлайн заем сега!

Прочети още

Не изпускай горещите оферти за Black Friday с помощта на кредит онлайн до 600 лв., с 0% лихва до 30 дни
Злоупотреба с името на Credissimo! Не отваряйте прикачени файлове и проверявайте внимателно изпращача
С тези трикове може да се справиш с поне с част от излишните харчове и така да спестиш пари за по-важни неща