Credissimo пести 4,384,800 листа хартия само за година

Credissimo пести 4,384,800 листа хартия само за година

Да бъдем „еко“ и да работим в посока опазване на природата отново заемаше ключово място в стратегията ни за развитие.

Днес отбелязваме успешно природосъобразната ни мисия от изминалата година за реализирана. Благодарение на усилията ни и нашите онлайн услуги, успяхме да спестим над 4,384,800 листа хартия, вода необходима да се запълнят четири от седемте Рилски езера, кислород, достатъчен да стигне три пъти на населението на целия град Мелник и боклук, генериращ теглото на всички камбани на храм-паметник „Св. Александър Невски“.

На какво се дължи успехът ни?

Въведеждайки политика за преминаване изцяло към онлайн пространството и предлагане на услуги в него, само в рамките на последните 3 години успяхме да постигнем изключително ниско потребление на хартия и други консумативи, свързани с печат и съхранение на хартиена документация. Така в рамките на 2016 година спасихме „живота“ на над 367 дървета, което представлява общия брой на всички дървета, засадени в София за една година.

Какви резултати успяхме да постигнем?

„Еко“ резултатите, с които можем да се похвалим за спестените ресурси за изминалата 2016 година събираме във впечатляващи цифри:

  • 4,384,800 листа хартия = 367 дървета, което представлява общият брой на всички дървета, засадени в София за една година;
  • Боклук с тегло 21,6 тона или теглото на всички камбани на храм-паметник „Св. Александър Невски“;
  • 512 400 л. вода, необходими да се напълнят четири от седемте Рилски езера;
  • 2 980 стандартни тонер касети или гориво, необходимо за изминаване на разстоянието София - Бургас цели 178 пъти.

В замяна получихме…

Благодарение на своя принос и работа в посока опазване на околната среда, Credissimo е част от „Зеления кръг“ на сп. „Мениджър“ – група от български компании, съпричастни към зелената идея и опазването на околната среда. Комнпанията е носител на почетната награда в конкурса „Най-зелените компании в България 2017”, организиран от b2b Media, като получи и специалната награда на конкурса за „Безхартиен офис“ за втора поредна година за развитието на услугите си изцяло онлайн.

Водени от желанието ни да бъдем пример не само сред нашите служители и другите компании, но и за нашите клиенти, сме щастливи, че успяхме да получим най-голямата награда - удовлетворението от това, че допринасяме ежедневно за съхранението на природата, както и подкрепата, която срещаме от вас в името на тази кауза.

 

инфографика еко резултати 2017



Обратно към всички

Прочети още