close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Credissimo подари нова спортна площадка на жителите на София

от Credissimo България | 15.05.2018

Credissimo подари нова спортна площадка на жителите на София

Credissimo осигури нови спортни площадки в три столични района, като част от кампанията ни „Credissimo и шампионите на България - Заедно сме първи!“, свързани с инициативите, определящи София като „Европейска столица на спорта“ за 2018 г. Жителите на р-н Триадица, р-н Младост и р-н Витоша имат възможността да използват спортните съоръжения, поставени на ключови локации в трите района.

На 14 май 2018 г. в присъствието на доц. д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”, Ирена Димитрова – директор дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“, Велислава Кръстева – народен представител, както и други официални гости, в Южен парк беше официално открита третата спортна площадка.

На церемонията по откриването присъстваха и участниците в кампанията „Credissimo и шампионите на България - Заедно сме първи!“, сред които параолимпиеца по тласкане на гюле с два златни медала Ружди Ружди, Милка Георгиева - вицешампион по съвременни танци, част от отбор по математика на СМГ, Мила Стайкова - балерина с множество постижения и др.

„От самото си създаване Credissimo приема изключително сериозно своите социални ангажименти и включва в своята корпоративна мисия редица благотворителни каузи и инициативи. За целия ни екип е изключителна чест да имаме възможност да спомагаме за развитието на младите български таланти, както и да стимулираме интереса към спорта чрез кампанията ни „Credissimo и шампионите на България – заедно сме първи“. Вярваме, че благодарение на нашата подкрепа и общите усилия, които всички полагаме ще дадем все повече възможности за младите хора да откриват и развиват своите таланти.“, сподели Ивелин Камбуров, финансов директор на компанията.

Всяка от монтираните площадки е с капацитет 26 души и са предназначени за хора от всички възрасти. Съоръженията са създадени от Титан Фитнес, като включват уреди за разнообразни физически упражнения и натоварване на всички мускулни групи.

В предстоящите месеци, благотворителният проект ще продължи с изграждането на още спортни съоръжения в столицата, както и площадки специално предназначени за деца в Борисова градина. Credissimo планира и специални спортни активности, свързани с различни дисциплини, като всеки месец на поставените съоръжения ще има отворени демонстрации с различни треньори.

С кампанията „Credissimo и шампионите на България - Заедно сме първи!“, Credissimo подпомага родните таланти и подкрепя спорта и здравословния начин на живот в България. С направените дарения, компанията вярва, че ще постави фокуса върху ролята на бизнеса за подобряването на спортната инфраструктура в градовете и че ще насърчи здравословния и активен начин на живот, осигурявайки по-достъпни спортни локации за гражданите на София.

Прочети още

Credissimo дари над 8 000 порции топъл обяд на нуждаещи...
Credissimo дари над 8 000 порции топъл обяд на нуждаещи...

В кампанията ни “Топъл обяд навреме” раздадохме над 8 000 порции топъл обяд на хора в затруднено положение.

Топъл обяд навреме: Над 2000 човека в нужда получиха топла...
Топъл обяд навреме: Над 2000 човека в нужда получиха топла...

Планира се увеличаване на броя порции до 1 000 на ден, поради големия брой желаещи

Топъл обяд навреме: Всеки ден даряваме топла храна, заедно...
Топъл обяд навреме: Всеки ден даряваме топла храна, заедно...

От 30-ти април - Безплатен обяд от Credissimo за нуждаещи се, съвместно с ресторант Djanam Steak House