Credissimo - с грижа за животните в Софийската зоологическа градина

Credissimo - с грижа за животните в Софийската зоологическа градина

Една любима мисъл на великия Чарли Чаплин гласи, че който нахрани гладно животно, храни душата си. С радост и любов споделяме, че Credissimo участва в специална тематична изложба с фотографии на дарители и осиновените от тях животни - част от наскоро провелото се събитие, посветено на 25 години "Дарителска и осиновителска програма" в Зоологическа градина – София.


 

Имахме удоволствието да бъдем гости на събитието, следвайки мисията си на дарители, съпричастни към идеята за опазване на биоразнообразието на животните в софийския зоопарк и отглеждането им при възможно най-добри условия. Като дългогодишен съмишленик и участник в каузата, Credissimo получи специален сертификат от директора на Зоологическа градина – София ланд. арх. Добромир Бориславов.

Изключително се радваме и се гордеем, че към момента в семейството на Credissimo има представители на три животински вида от обитателите на зоопарка. Най-новите членове  са наистина изключителни същества – това са Алмера, Астра, Серена и Татин или с други думи стадото от равнинни зебри на Чапман. Щастливи сме да съобщим и, че през лятото на 2022 година към стадото зебри, осиновени от Credissimo, се присъедини и малкият Соко! Те се различават от останалите зебри по това, че ивиците им продължават и през коленете, както и че, освен традиционните черно-бели ивици, те имат и фини кафяви ивици, а всяка зебра има свой уникален „дизайн“.

 

 

Другите, не по-малко любопитни представители, в чиято грижа и отглеждане участваме вече няколко години, са двата бухала Джо и Кофи от рода Bubo bubo. Те са едни от най-едрите нощни грабливи птици, които се срещат у нас, и са част от Червената книга на застрашените видове. Размахът на крилете им достига 140-200 сантиметра, а когато втренчат в теб зоркия си кехлибарен поглед, сякаш за миг всичко наоколо застива.

 

 

Последният член от зоо-семейството на Credissimo, който искаме да ти представим, е полярната сова Тундьо. За всичко малки и големи фенове на поредицата „Хари Потър“ – да, това е същият вид снежно-бяла сова като тази на Хари – Хедуиг. Интересното за този вид е, че всъщност само възрастните мъжки са чисто бели, а женските и млади птици имат и някои по-тъмни пера. Гъстото оперение и забележителна украска прави тези хищници не само изключително красиви, но и много адаптивни към живота на север от Полярния кръг, където е техният първоначален дом.

 

 

Социалната отговорност винаги е била неизменна част от корпоративната култура на Credissimo. Преди почти 8 години дадохме начало на кампанията „Credissimo за по-добър живот“ в подкрепа на различни благотворителни каузи. Мисията ни е да подадем ръка на тези, които в един или друг момент се нуждаят от нашата помощ и подкрепа, а целта ни – да бъдем част от изграждането на един по-добър свят, в който всички заедно си помагаме и вървим напред. Участието ни в дарителската програма на Зоологическата градина е част от стремежа ни да направим едно по-добро утре, а най-голямата награда за нас е искрената усмивка и щастие в детските очи, когато се срещнат на живо с любимите животни.

 

 

Снимки: личен архив Credissimo и Зоологическа градина – София



Обратно към всички

Прочети още