Ивелин Камбуров от Credissimo взе награда за финансов директор на годината

Ивелин Камбуров от Credissimo взе награда за финансов директор на годината

На 14 юни се състоя тържествена церемония в  хотел "Балкан" в София, на която за трета поредна година бяха обявени победителите в конкурса “CFO на годината 2016”. Финансовият директор на Credissimo стана победител в категорията „Ликвидност и риск“ на престижния конкурс, организирано от EY България и списание Forbes.

Ивелин Камбуров - "CFO на годината: Ликвидност и риск"

Гордеем се да ви съобщим за заслужения приз на нашия финансов директор Ивелин Камбуров. Той получи награда за най-добър финансов специалист в категорията „Ликвидност и риск“ на един от най-престижните конкурси във финансовата общност – „CFO на годината 2016“. Той се организира за трета поредна година от EY България и списание Forbes. Целта му е да отличи успешните финансови професионалисти и техните постижения през годината.

За Ивелин Камбуров

Ивелин Камбуров е част от екипа ни от вече три години. Финансов директор на Credissimo е от декември, 2014 г. От присъединяването си към екипа ни, Ивелин Камбуров има отговорната задача да организира цялата дейност на финансовия отдел на компанията. Той успява за по-малко от година да позиционира финансовата функция на Credissimo като водещ фактор в компанията и започва да участва пряко в решенията, свързани със стратегическото развитие и цялостната дейност на дружеството.

По повод получената награда, г-н Камбуров споделя:

„Полученото от мен отличие е признание за професионализма на целия екип на Credissimo. Ще продължаваме да работим отговорно и коректно, за да отговорим на нуждите и очакванията на нашите клиенти“.

За конкурса „CFO на годината“

Конкурсът „CFO на годината“ е конкурс с фокус върху финансовия сектор. Началото му е поставено през 2013 г. и оттогава той се провежда ежегодно. Организатори са от EY България и списание Forbes. Основната мисия на конкурса е да даде повече популярност на професията на финансовите директори и на добрите практики, които финансовите специалисти прилагат. На събитието се отличават успешни финансови лидери, с принос както към развитието на професията, така на своята компания и екип.

Наградите се присъждат от независимо жури, след разглеждане на кандидатурите и номинация на участниците. Всеки член на журито оценява самостоятелно всеки участник и накрая точките се сумират.

Тази година в конкурса взеха участие финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, бързооборотни стоки. Третото издание на конкурса внесе и приятна изненада – за първа година сред участниците и финалистите намериха своето място динамично развиващи се стартиращи бизнеси.

Категориите, в които те мериха сили бяха:

  • CFO на годината: Цялостен принос;
  • CFO на годината: Стратегия за развитие на финансовата функция;
  • CFO на годината: Ликвидност и риск;
  • CFO на годината: Планиране и бюджетиране;
  • CFO на годината: Контрол и отчетност.

Съставът на журито, извършила оценката на кандидатите беше:

  • проф. д.ик.н. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство;
  • Данета Желева, главен изпълнителен директор Индустриален Холдинг България АД;
  • Александър Пулев, главен банкер Европейска банка за възстановяване и развитие;
  • Николай Генчев, главен изпълнителен директор и председател на Управителния Съвет на Застрахователна компания „УНИКА“ АД;
  • Тодор Брешков, управляващ съдружник Лoнч Хъб; Николай Андреев, главен финансов директор Нова Броудкастинг Груп и CFO на годината за 2014.

Научете повече за конкурса тук »

Свързани новини:

Кредити със "зелена" кауза

Credissimo - номер 1 за online кредити според сайта 24пари



Обратно към всички

Прочети още