Ивелин Камбуров поема ръководството на Credissimo от Сокол Янков, в ролята на Изпълнителен Директор

Ивелин Камбуров поема ръководството на Credissimo от Сокол Янков, в ролята на Изпълнителен Директор

В бързо развиващия се сектор на финансовите технологии, Credissimo обяви ключова промяна в своето ръководство. Сокол Янков, създател и основен акционер, представи Ивелин Камбуров като новия Изпълнителен Директор на компанията. Този ход подчертава стремежа на бизнес групата към иновации и развитие, като изборът на Камбуров е директен резултат от неговата доказана отдаденост, професионализъм и иновативен подход през годините.

 

Ивелин Камбуров има повече от 17 години опит в одита, финансовите услуги и финансово-технологичните решения. Неговата кариера е изпълнена с успехи в разработването на стратегии, управлението на стартъпи, създаването на бизнес процеси и мониторинг на KPI системи, което го утвърждава като лидер, подходящ да посрещне предизвикателствата, които предстоят в развитието на компанията.

 

Двукратното отличаване на Ивелин с наградата „CFO на годината“ е признание за способността му да управлява с прецизност и да въвежда иновации, особено в областите „Ликвидност и риск“ и „Трансформация на финансовата функция“. Тези отличия не само подчертават неговата експертиза, но и потвърждават значимия му принос към финансовата стабилност и иновациите в сектора.

 

През последните десет години като Главен финансов директор на Credissimo, Камбуров демонстрира умения за управление на финансите и развива финансовата функция като основа за успеха на бизнес групата. Под негово ръководство, Credissimo не само преодоля предизвикателствата на Пандемията от Ковид, но и се утвърди като лидер в своята област, подчертавайки както устойчивостта, така и иновативния потенциал на компанията.

 

Сокол Янков изрази високите си очаквания към Камбуров, акцентирайки на неговата роля в стратегическото развитие на компанията. Основната му задача ще бъде да насочи усилията си към иновации във финансовите технологии и разширяване на пазарното присъствие. Янков вярва, че под ръководството на Камбуров, Credissimo ще продължи да се развива като финансов хъб от ново поколение, предлагайки широк спектър от услуги и продукти.

Назначаването на Ивелин Камбуров за Изпълнителен Директор на Credissimo е стратегически ход, който отразява амбицията на компанията за иновации и глобално лидерство. С неговия богат опит, доказани лидерски умения и визия за бъдещето, Камбуров е безспорно правилният човек на правилното място, за да води Credissimo напред.

 

Кратко био на Ивелин Камбуров:

 

Ивелин Камбуров е утвърден професионалист в сферата на финансите с повече от 17 години опит. Той е завършил Бакалавърска степен по Бизнес Администрация в City University of Seattle и притежава международно признатата квалификация на дипломиран експерт-счетоводител, като член (Fellow) на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) във Великобритания. Освен това, Камбуров е обогатил своята експертиза с допълнителни квалификации от Harvard University в областта на финансовите технологии (Fintech).

 

Професионалният му път включва значителен опит като външен финансов одитор в някои от водещите компании от Big 4, както и ролята на директор на дирекция в банка. Тези позиции са допринесли за неговата дълбока експертиза в управлението на финанси, регулации и стратегическо планиране, утвърждавайки го като ценен лидер и стратег в сферата на финансите и финансовите технологии.



Обратно към всички

Прочети още