Каузите, които подкрепихме благодарение на клиентите ни през 2023 г.

Каузите, които подкрепихме благодарение на клиентите ни през 2023 г.

В края на годината по традиция ние в Credissimo правим равносметка за изминалите 365 дни. Обръщаме поглед към това, което успяхме да постигнем през 2023-а. 

 

Всяка година Credissimo отделя част от всеки изплатен кредит за благотворителност - подкрепяме каузи и проекти, значими за обществото, и вярваме, че с това допринасяме всички ние да живеем в един по-добър свят. Убедени сме, че успехът не се измерва само с финансовите резултати - за нас той е свързан и с позитивните промени, за които можем да допринесем и дадем добър пример. 

 

Ето една малка част от проектите, които успяхме да подкрепим с помощта на Вас, нашите клиенти през изминалата 2023 година:

 

Ангажирахме се активно в борбата с домашното насилие във всичките му форми. Насилието в семейството е дълбоко вкоренен проблем, който засяга всички аспекти на обществения живот. То не само разрушава живота на отделни индивиди, но и подкопава стабилността на обществото като цяло. В Credissimo сме убедени, че пътят към промяната включва активно обсъждане и насърчаване на обществен диалог, който да разкрие мащаба на проблема и да поощри повече хора да потърсят помощ. В тази инициатива си партнираме с Българския фонд за жените, към който направихме дарение, основната цел на което е да подпомогне засегнатите от този проблем. И понеже вярваме, че промяната идва отвътре навън, организираме и регулярни семинари за нашите служители с професионални психолози, в рамките на които обсъждаме, обучаваме и насърчаваме конструктивен дебат по темата.

 

Осъществихме и мечтата на Дебора - момичето от Стара Загора, станало жертва на домашно насилие, чиято история разтърси цяла България. Credissimo е основен спонсор на музикалния й клип, който е нейният начин да каже ‘не’ и чрез средствата на музиката да изрази своя протест и да вдъхнови други пострадали.

 

Подарихме нова детска площадка за децата в град Перник. Направено с много любов, грижа и внимание към детайла, това ново място за забавление и създаване на щастливи спомени за малки и големи деца е нашият принос към облагородяване на жизнената среда в сърцето на града. Осъществена в активна колаборация с Община Перник, тази иновативна детска площадка е проектирана с идеята да стимулира физическото, умственото и социалното развитие на децата. Разнообразието от игрални елементи им позволява да упражняват своите моторни умения, да развиват креативността и въображението си. Вярваме, че този проект е блестящ пример за ползотворното партньорство между бизнеса и местната администрация, и се надяваме, че той ще служи като вдъхновяващ модел за бъдещи начинания.

 

Подкрепихме и културата в лицето Александра Сърчаджиева и нейната театралната постановка "На живо". Убедени във влиянието на истинското изкуство да докосва душите, вярваме, че съдействието ни е фактор за успеха на "На живо" - представлението, което вече завоюва не само любовта на публиката, но и признанието на критиката, включително българската награда Аскеер за 2022 година за принос в театралното изкуство. След изключителния успех на пиесата, която разкрива живота на актрисата Александра Сърчаджиева, тя решава да ни отведе още по-дълбоко в емоционалното пространство на "красотата на страданието и смисъла след него" с продължението "На живо и отвъд това".

 

И понеже по Коледа стават чудеса, Credissimo за поредна година се включи в инициативата “Елхи на таланта” на фондация “Стоян Камбарев”.  Зад богато украсената елха на Credissimo стои щедро дарение, като тези средства се разпределят към млади таланти, които имат нужда от финансиране, за да разгърнат потенциала си. Всяко едно от избраните деца, подкрепени от фондацията, получава едногодишна творческа стипендия. Тази стипендия не само ще покрие нуждите на семейството му, но и ще даде възможност на детето да се развива в избраното от него изкуство. Освен финансова стабилност, подкрепените деца получават ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и други партньори. 

 

Зарадвахме децата от дом Надежда с празник, организиран в столичния Зоопарк. Организирахме и поредица от инициативи - обновяване на интериора на дома, снабдяване с материали за старта на учебната година и други.

 

Протегнахме ръка и към децата на български полицаи, загинали при изпълнение на служебния си дълг чрез дарение към фондация “Емил Шарков”. И тази година ние от Credissimo отдаваме своята почит към героизма на тези мъже, като осигуряваме празника и подаръците за техните деца. Също така, Credissimo подкрепя директно дъщеря на загинал полицай по време на акция като ежемесечно изплаща стипендия за образованието й. Момичето е кадет 3-та година в Академията на МВР.

 

Подкрепихме ученициe от НПМГ да вземат участие в олимпиада по математика извън България, тъй като вярваме, че имат всичко необходимо да се завърнат в медали!

 

Помогнахме за закупуването на генератори за ток за нуждите на болници в Украйна.

 

Притекохме се на помощ след наводненията в северозападна България.

 

Реновирахме детската площадка в парк Здраве, предстои ни да се захванем със следващата, която има нужда от нас.

 

Не забравихме и за бездомните животни. Чрез инициативата на Credissimo за поставяне на специални автомати, които ние с любов наричаме куче-коте-мати, бездомните животни получават храна и вода всеки път, когато някой от нас рециклира в автомата пластмасова бутилка от вода. Вече имаме поставени 11 устройства в 6 града на страната.

 

Подкрепихме още майките на деца с увреждания, хората със Синдром на Даун, борбата с рака на гърдата. Включихме се в инициативи като “Капачки за бъдеще”, организирахме кръводаряване в офиса на Credissimo.

 

За поредна година спонсорираме финансово федерацията по Таекуондо.

 

И това е само част от всичко това, което направихме в посока благотворителност през 2023 г. Нищо от това обаче нямаше да бъде реалност без вас, нашите клиенти. Затова в края на тази година искаме да изразим нашата сърдечна благодарност към всички Вас, защото заедно правим света едно по-добро място. БЛАГОДАРИМ!Обратно към всички

Прочети още