„Рециклирай и нахрани!“ - социално отговорна инициатива на Credissimo

„Рециклирай и нахрани!“ - социално отговорна инициатива на Credissimo

 

В компанията за онлайн бързи кредити Credissimo постоянно търсим начини да бъдем социално отговорна компания и да адресираме проблеми, които са значими за обществото. Чрез инициативата си „Рециклирай и нахрани“, целим да комбинираме решението на два проблема - бездомните животни и опазването на околната среда. Затова ние от Credissimo,  поставяме специални автомати на ключови локации, които с любов наричаме „куче-коте-мати“. От машините бездомните животни получават храна и вода всеки път, когато някой от нас рециклира пластмасова бутилка или кенче.

 

 

Поставихме началото на нашата инициатива "Рециклирай и нахрани!" още през 2022 г. Още от самия си старт тя предизвика значителен интерес, защото в същността си е иновативен подход за подкрепа на бездомните животни и по-чиста околна среда в едно. 

 

Първоначално стартирахме с 4 машини тип куче-коте-мат, които пуснахме в употреба с помощта на екипи, грижещи се за тяхната поддръжка. Инициативата се разрастна бързо, привличайки вниманието и подкрепата на голям брой хора, които се включиха активно и предложиха нови места за разполагане на машините.

 

С радост споделяме, че проектът вече разширява мащаба си в цялата страната - към края на 2023 г. вече имаме поставени 11 устройства в 6 града.

 

С усилията на съмишленици и партньори, инициативата набира скорост и скоро ще бъде разширена и до други населени места, като нашия стремеж е да постигнем национално покритие на проекта.

 

Ето и адресите, на които можете да откриете куче-коте-мати и да помогнете на четириногите ни приятели:


·        Парк „Здраве“, подлез откъм бул. България на ъгъла с бул. „Акад. Иван Евст. Гешов“ - София
·        Пл. Иван Вазов, от страната на Електрото - София
·        Ж.к. „Гоце Делчев“, ул. „Нишава“ на ъгъла с ул. „Бадемова гора“, до контейнерите за разделно събиране - София
·        Район „Тракия" до кучешката площадка близо до парк хотел "Пловдив" - Пловдив
·        район „Северен" на ул. "Ален Мак" №4. - Пловдив
·        ул. Брегалница 1, Студентско общежитие бл.2 - Варна
·        Младежки парк - главен вход - Русе
·        Парк на Възрожденците - вход ул. Солун - Русе
·        стадион Металург – Перник
·        Алея на спорта, център до общината – Перник
·        Парк „Св. Георги Победоносец“ – Берковица

 

Ако спечелихме вниманието Ви, бихте могли да прочетете допълнително за каузата ни в медийни публикации конкретно за гр. Пловдив, гр. Берковица като кликнете върху линковете.

 

 

Искаме да подчертаем, че оставаме верни на стремежа си не просто професионално да задоволяваме потребностите на нашите клиенти в сферата на онлайн кредитирането, но и да даваме добър пример за отговорност и грижа към ближния, животните и природата. Чрез тази инициатива продължаваме да вдъхновяваме и да учим бъдещите поколения да живеят в хармония и съпричастност.

 Обратно към всички

Прочети още