Ружди Ружди с нова световна титла и рекорд

Ружди Ружди с нова световна титла и рекорд

Ружди Ружди, който ви представихме през месец юни е един от най-вдъхновяващите лекоатлети в България през последните 10 години! Ружди е част от кампанията ни „Заедно сме първи“, в която подкрепяме големите таланти на България и заедно продължаваме да достигаме нови висоти в българската лека атлетика.

След победоносното завръщане със златен медал от параолимпийските игри в Рио през 2016 г., Ружди не спира да покорява нови върхове и да поставя нови рекорди.

Втори рекорд в рамките на една година

Световната титла винаги е била цел номер 1 за Ружди, той се събужда и ляга с мисълта за нея. Подготовката му продължава да тече непрестанно - всеки ден той и треньорът му Радослав Тодоров се подготвят за предстоящите игри. Ето че трудолюбието и дисциплината помогнаха на Ружди да грабне световната титла за втори път. Световната титла и нов световен рекорд, подобряващ дори и собственото му предишно отличие.

В 7-ия ден от параолимпийските игри в Лондон, златният медалист постави нов световен рекорд по тласкане на гюле от 12.47 м, като остави зад себе си поляка Лех Столтман и иранеца Хамед Амири.

"Ключов момент беше третото изтласкване. Но аз все още не съм достигнал максимума на възможностите си. По време на състезанието се бях фокусирал върху техниката си, но също така си мислех за моето семейство и приятелите ми, които ме подкрепят в моя спорт", сподели след края на състезанието атлетът.

Отличията във витрината на Ружди се увеличават, като освен олимпийската титла, той вече е двукратен световен и трикратен европейски шампион в тласкането на гюле.

Високите постижения на българския лекоатлет са повод за гордост и почитание. Ние от екипа на Credissimo сме изключително щастливи, че имаме възможността да работим с вдъхновяваща личност като Ружди и да го подкрепяме в предстоящите спортни изяви. Пожелаваме му да е все така целеустремен и трудолюбив и да продължава да жъне успехи в леката атлетика!Обратно към всички

Прочети още