Учениците от СМГ приключиха успешно „Седемнадесета лятна изследователска школа“

Учениците от СМГ приключиха успешно „Седемнадесета лятна изследователска школа“

През месец юли ви запознахме с отличниците на България, които спечелиха редица престижни награди със знанията си по математика. Благодарение на усилията и постоянството си, малките учени заслужено се нареждат сред най-добрите в света. Александър Недков, Калоян Фачиков, Иван Георгиев, Никола Стайков, Къонг Виет До и Алекс Цветанов са част от талантите на СМГ, които Credissimo подкрепя по пътя им към успеха.

Отличията на амбициозните осмокласници

  • “Специална грамота за дебют” от Седемнадесета ученическа конференция, организирана от Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ) за разработките им на тема Математическа индукция;
  • "Шампион в генералното класиране" от Международното състезание по математика TIMC в Тайланд.
  • Купата "Champion of Overall Award" от Международното състезание по математика TIMC в Тайланд.
  • "Champion of Team Award" от Международното състезание по математика TIMC в Тайланд.

Участие в „Седемнадесета лятна изследователска школа“

Малките математици не спират да поемат нови предизвикателства и да се прицелват към следващите върхове за покоряване. Последното им успешно представяне се състоя на „Седемнадесета лятна изследователска школа“, която се проведе от 30.07.2017 г. до 19.08.2017 г. в гр. Благоевград.

Целта на изследователската школата е да запознава учениците с различни видове програми за създаване на презентации и да им представя знания по интерактивен начин. Така те получават възможност за придобиване на научни знания от различни сфери увлекателно, с помощта на технологиите.

По време на школата се проведе обучение на децата за програмата LateX, на която в последствие учениците разработиха своите индивидуални проекти на английски език. Въпросните проекти са на разнообразни тематики от научната сфера, като засягат и технологии на бъдещето, а всеки един беше защитен и с презентация на английски език пред голяма аудитория.

Презентациите на проектите се проведоха в рамките на три дни – от 16.08 до 18.08., като всеки ученик имаше възможността да работи с персонален ментор.

Ето с какви проекти, децата от СМГ се представиха на „Седемнадесета лятна изследователска школа“:

  • Иван Венциславов Георгиев с проект на тема: Анализиране на Нонограми. Научен ръководител - Станислав Харизанов.
  • Калоян Тодоров Фачиков с проект на тема: Лема на Семереди. Научен ръководител - Яница Пехова.
  • Александър Недков с проект на тема: Ракетна механика. Научни ръководители - Ана Сотирова и Никола Каравасилев.
  • Никола Мартинов Стайков с проект на тема: Квадратични остатъци и символ на Льожандър. Ментори - Емил Колев и Константин Дилчев.
  • Алекс Иванов Цветанов с проект на тема: AI teacher. Научни ръководители - Златомир Минчев и Емил Келеведжиев.
  • Къонг Виет До с проект на тема: Коефициенти на Шинагава. Ментор - Надежда Аплакова.

Ние от екипа на Credissimo заставаме зад талантите на България и пожелаваме още по-големи успехи на младите математици!Обратно към всички

Прочети още