Credissimo – 1-ви в България с международно отличие от Green Business Bureau

от Credissimo BG | 20.03.2017
Вземи пари сега

Стремежът за опазване на природата и пестенето на ресурсите й са заложени в стратегическото развитие на Credissimo.bg още от самото начало, с вземането на решението да предлагаме всичките си услуги изцяло и единствено в интернет.

С това решение, още в първите стъпки на своето развитие, направихме своя избор за природосъобразна дейност. Всяка награда и признание за отговорността ни към околната среда е признание и към всички вас - нашите клиенти, защото вие активно участвате в процесите и подкрепяте развитието на компанията ни, като сте част и от общия ни стремеж към съхранение на природата.

 

Онлайн услугите, които пестят ресурси и щадят околната среда

Според изчисленията, за една година компанията ни е спестила хартия, която възлиза на над 4 млн. листа в размер А4, или около 20 тона. За производството й са нужни над 10 млн. литра вода - това е питейната вода за един ден на 5 милиона души или, образно казано, около две трети от жителите на България. Необходимото електричество пък може да бъде спестено, ако бъдат изгасени над 4 млн. електрически крушки в продължение на един час.

В началото на тази година, на база проведен от Green Business Berau анализ и оценка на вътрешните ни процеси и въведените от компанията ни добри практики за опазване на природата и околната среда, ни беше присъдено поредното отличие - сертификат “Gold Member”.

снимка на сертификат за зелена компания, издаден на Credissimo от green business bureau

Иновативно развитие с мисъл за природата

Компанията ни спестява не само огромни количества хартия, но и други ценни ресурси: време и усилия на нашите клиенти, а на света - дървесина, вода, електричество и други съпътстващи разходи по производството на консумативи.

Стремежът към екологично развитие вече се усеща навсякъде – както във всеки човек, така и на бизнес равнище. Екологичните и климатичните промени изискват нова ценностна система в световен мащаб, а корпорациите с модерно мислене постепенно се превръщат в основните за спазването им. Налагането на стандартите за бизнес, който цени природните ресурси, отдавна не е само мода - това е кауза в името на бъдещето на планентата ни.

Макар и бавно навлизаща в България, тази тенденция става все по-устойчива и прониква все по-навътре, дори в ежедневието на всеки един от нас.

Прочети още

Компанията генерира огромни обеми от спестени природни ресурси благодарение на своите изцяло онлайн услуги
Колко мислите, че можете да спестите за една година? Този хитър начин ще ви помогне да спестите съвсем нелоши суми без особени усилия
Kупуването на употребявани вещи има редица предимства, независимо дали става въпрос за дрехи, винтидж предмети, книги или техника