close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Credissimo даде старт на своята зелена кампания по залесяване

от Credissimo България | 22.05.2017

Credissimo даде старт на своята зелена кампания по залесяване

Да живеем в синхрон с природата и да помагаме за опазването на околната среда“

 

Под този призив служителите на Credissimo се събраха през изминалия уикенд и дадоха своя принос за озеленяването на столицата. Компанията интегрира своя политика за опазване на околната среда с проекти свързани с озеленяването на важни и значими паркове, градини и обществени зелени площи. Решението бе взето на база на различни проучвания и анализи, които ни доказаха, че все по-малко дървета биват засети на територията на България.

Акцията по засаждането на дръвчетата в столичния Южен парк съвпадна и с празненствата ни по повод на нашата юбилейна десета годишнина. Неслучаен бе и изборът на дръвчета, които избрахме за своята първа инициатива. Това са едни от най-традиционните растения за ландшафта на столичния парк, а именно липите. Те символизират дълголетието, покровителстват плодородието, център на семейното, пазител на добрите отношения и любовта, както и са знак на радостта.

 

Служителите на Credissimo залесяват Южния парк

 

Ръководството на Credissimo изказа своята благодарност към всички служители, които инициираха и приеха каузата като своя. Те споделиха, че чрез поредния социален ангажимент компанията допринася все повече за облагородяването на столицата и превръщането й в един от най-красивите европейски градове, тъй като това е и инвестиция в бъдещето на България.

Благодарение на ежегодната ни кампания за повече зеленина около нас, ние не само правим едно добро дело за самите нас и природата, но и оставяме следа след себе си. Своята лична подкрепа Credissimo доказва и с факта, че служителите на компанията дългосрочно ще поддържат залесената местност, като редовно ще полагат грижи за доброто й състояние и ще продължават да изразяват социалната си ангажираност за една по-зелена, по-светла и по-приятна столица.

В допълнение към своята нова кампания и „еко“ политика, през миналата година Credissimo подкрепи и финансира разнообразни обществено полезни инициативи, сред които отпускане на стипендии за талантливи деца, спортни състезания и културни мероприятия.

 

Credissimo залесяват Южен парк с фиданки на липи

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.