close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Credissimo и Мила Станкова - Заедно сме първи!

от Credissimo България | 29.09.2017

Credissimo и Мила Станкова - Заедно сме първи!

Благодарение на отличията, които постигаме заедно с вас, ние от Credissimo имаме невероятната възможност да подкрепяме първенците на България и да споделяме техните вдъхновяващи истории на успеха.

Дойде ред да ви представим още един блестящ талант в кампанията ни „Credissimo и шампионите на България — Заедно сме първи!“:

Мила Станкова, която покорява върховете на световната балетна сцена.

 

Мила Роберт Станкова е родена през 2002 г., а страстта ѝ към балета се заражда от ранна възраст, когато Мила влиза в школата на Маша Илиева едва на 5 години. Шест години по-късно, Мила печели престижната награда "Млада надежда" на Международния балетен конкурс "Малки звезди". След това отличие, младата балерина е приета в Националното училище за танцово изкуство, със специалност "Класически балет". Амбициозната Мила участва в почти всички балетни спектакли на Националната опера и балет, сред които: ”Дон Кихот", "Спящата красавица", "Баядерка" и „Пинокио“.

15-годишната балерина представя България на един от най-големите международни конкурси в света – „YAGP“ в Париж, Франция.

Благодарение на постоянството и таланта си, Мила е наградена със стипендии за обучение в Brenau University в Атланта, Джорджия и Bolshoi Ballet Academy в Ню Йорк. Талантливата балерина споделя, че най-голямата ѝ мечта е да я приемат в балетното училище към Националната опера в Париж. За да сбъдне желанието си, тя усилено се подготвя за покоряването на един от най-престижните балетни конкурси в света – „TANZOLIMP“, който ще се проведе в Берлин през февруари 2018 година.

Екипът на Credissimo се срещна с Мила, за да разбере малко повече за страстта ѝ към балета и нейните бъдещи планове.

Credissimo: Как разбра, че балетът е твоята страст?

Мила Станкова: Когато влязох в балетната зала и усетих атмосферата, когато видях станката, разбрах, че искам да бъда там, постоянно.

C: Кога започна да се занимаваш с балет?

МС: На 5 годишна възраст, в школата на Маша Илиева. Там всичко беше красиво.

C: Кога излезе на сцена за първи път?

МС: Отново на 5 години, на спектакъл на балетната школата. Играех с една шапка, наподобяваща сладоледче и бях много щастлива.

C: Кой е любимият ти балетен спектакъл?

МС: Любимият ми балетен спектакъл е "Лебедово езеро" на Чайковски. Давам си сметка колко трудно е това и какъв връх в кариерата на всяка балерина е.

C: Има ли награда, с която се гордееш най-много?

МС: Радостта на публиката и аплодисментите за мен са най-голямата награда, както и да знам, че оправдавам очакванията на моите преподаватели. Това означава, че съм се справила!

C: Кога беше първият ти голям успех?

МС: Когато се явих на сцената на международния балетен конкурс YAGP - в Париж.

C: Имаш ли ритуал преди да излезеш на сцена?

МС: Нямам ритуал. Но искам да бъда винаги добре разгрята и да не мисля за нищо друго, освен представянето ми.

C: Коя е най-голямата ти мечта?

МС: Мечтата ми е да имам възможността да уча в балетното училище към Националната опера в Париж, както и да изиграя ролята на Черния лебед.

C: Коя е най-голямата трудност, пред която си се изправяла досега?

МС: За мен е най-трудно да преодолея себе си. С всичките ми страхове.

C: Кои са трите най-силни качества, които притежаваш?

MС: Дисциплина, упоритост, не се отказвам при провал. И това, че обожавам балетното изкуство, което е свързано с труд, много труд, красота и удоволствие, когато си свършиш работата.

C: Какво си пожелаваш преди участието в балетния конкурс в Берлин през феврурари 2018 г.?

МС: Пожелавам си успех в подготовката. Искам да не разочаровам учителката си и да имам сили да победя!

Ние от екипът на Credissimo пожелаваме на талантливата Мила успех на представянето й в Париж и още много покорени върхове в балетното изкуство!

Прочети още

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.

Трябва ли да избягваме заемите от роднини и приятели?
Трябва ли да избягваме заемите от роднини и приятели?

Спешно ти трябва финансиране, но не знаеш към кого да се обърнеш? В тази статия ще ти разкажем за плюсовете и минусите на приятелския заем.

Как да научиш децата си да боравят с пари?
Как да научиш децата си да боравят с пари?

Децата и парите могат да бъдат истински несъвместими. Затова е важно да получат финансовите си уроци още от малки. Ето как можеш да го постигнеш.