Credissimo и Мила Станкова - Заедно сме първи!

Credissimo и Мила Станкова - Заедно сме първи!

Благодарение на отличията, които постигаме заедно с вас, ние от Credissimo имаме невероятната възможност да подкрепяме първенците на България и да споделяме техните вдъхновяващи истории на успеха.

Дойде ред да ви представим още един блестящ талант в кампанията ни „Credissimo и шампионите на България — Заедно сме първи!“:

Мила Станкова, която покорява върховете на световната балетна сцена.

 

Мила Роберт Станкова е родена през 2002 г., а страстта ѝ към балета се заражда от ранна възраст, когато Мила влиза в школата на Маша Илиева едва на 5 години. Шест години по-късно, Мила печели престижната награда "Млада надежда" на Международния балетен конкурс "Малки звезди". След това отличие, младата балерина е приета в Националното училище за танцово изкуство, със специалност "Класически балет". Амбициозната Мила участва в почти всички балетни спектакли на Националната опера и балет, сред които: ”Дон Кихот", "Спящата красавица", "Баядерка" и „Пинокио“.

15-годишната балерина представя България на един от най-големите международни конкурси в света – „YAGP“ в Париж, Франция.

Благодарение на постоянството и таланта си, Мила е наградена със стипендии за обучение в Brenau University в Атланта, Джорджия и Bolshoi Ballet Academy в Ню Йорк. Талантливата балерина споделя, че най-голямата ѝ мечта е да я приемат в балетното училище към Националната опера в Париж. За да сбъдне желанието си, тя усилено се подготвя за покоряването на един от най-престижните балетни конкурси в света – „TANZOLIMP“, който ще се проведе в Берлин през февруари 2018 година.

Екипът на Credissimo се срещна с Мила, за да разбере малко повече за страстта ѝ към балета и нейните бъдещи планове.

Credissimo: Как разбра, че балетът е твоята страст?

Мила Станкова: Когато влязох в балетната зала и усетих атмосферата, когато видях станката, разбрах, че искам да бъда там, постоянно.

C: Кога започна да се занимаваш с балет?

МС: На 5 годишна възраст, в школата на Маша Илиева. Там всичко беше красиво.

C: Кога излезе на сцена за първи път?

МС: Отново на 5 години, на спектакъл на балетната школата. Играех с една шапка, наподобяваща сладоледче и бях много щастлива.

C: Кой е любимият ти балетен спектакъл?

МС: Любимият ми балетен спектакъл е "Лебедово езеро" на Чайковски. Давам си сметка колко трудно е това и какъв връх в кариерата на всяка балерина е.

C: Има ли награда, с която се гордееш най-много?

МС: Радостта на публиката и аплодисментите за мен са най-голямата награда, както и да знам, че оправдавам очакванията на моите преподаватели. Това означава, че съм се справила!

C: Кога беше първият ти голям успех?

МС: Когато се явих на сцената на международния балетен конкурс YAGP - в Париж.

C: Имаш ли ритуал преди да излезеш на сцена?

МС: Нямам ритуал. Но искам да бъда винаги добре разгрята и да не мисля за нищо друго, освен представянето ми.

C: Коя е най-голямата ти мечта?

МС: Мечтата ми е да имам възможността да уча в балетното училище към Националната опера в Париж, както и да изиграя ролята на Черния лебед.

C: Коя е най-голямата трудност, пред която си се изправяла досега?

МС: За мен е най-трудно да преодолея себе си. С всичките ми страхове.

C: Кои са трите най-силни качества, които притежаваш?

MС: Дисциплина, упоритост, не се отказвам при провал. И това, че обожавам балетното изкуство, което е свързано с труд, много труд, красота и удоволствие, когато си свършиш работата.

C: Какво си пожелаваш преди участието в балетния конкурс в Берлин през феврурари 2018 г.?

МС: Пожелавам си успех в подготовката. Искам да не разочаровам учителката си и да имам сили да победя!

Ние от екипът на Credissimo пожелаваме на талантливата Мила успех на представянето й в Париж и още много покорени върхове в балетното изкуство!



Обратно към всички

Прочети още