Credissimo и Милка Георгиева — заедно сме първи!

от Credissimo BG | 25.05.2017
Вземи пари сега

Наред с отличията и успехите, с които можем да се похвалим и постигаме заедно с вас, една от най-големите ни гордости е възможността да подкрепяме първенците на България и да се вдъхновяваме от техните уникални истории в кампанията ни „Credissimo и шампионите на България — заедно сме първи!“.
 

Представяме ви поредния талант на България, заедно с когото ще покорим върховете на съвременните танци – Милка Георгиева.

Милка Георгиева е само на осем години и вече е сред най-успешните български състезатели по съвременни танци. Борбена, изключително отворена и влагаща в танците цялата си душа. Милка е ученичка в първи клас на НУ „П. Р. Славейков“ – Пловдив, и член на клуба на успелите деца на България за първа година. Освен в танците тя успява успешно да се справя и в училище, като се научава да чете сама дори преди да прекрачи прага на школото.

Качва за първи път на сцената, когато е едва на четири годишна възраст и това става нейното най-голямо и истинско удоволствие и вдъхновение.

Към успехите на младата госпожица към момента можем да включим:

- Първо място (единствено) – направление „Танци“ на І ВГ – XII Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“ – София

- Второ място (единствено) – стил „Оупън – съвременни танци“, соло (танц „Душата на музиката“), ВГ мини - IV Балканска танцова спартакиада за Купа „Търновска царица“ - Велико Търново, част от календара на Българската федерация по спортни и танцови дисциплини (БФСТД).

- Талант на събитието на Galleria DANCE CUP 2017, София

- Първо място в стил оупън на Морската танцова олимпиада “Хармония и сила” - Созопол, както и две предишни години има успехи от участието си в Созопол.

- Две втори места на състезанието Greek Open в категория над 9 години, в три различни стила.

- Номинирана е за талант на Перлен Бал уникално събитие на Пловдив,

- Участва в много спектакли, като и към днешна дата се подготвя за главна роля в ново представление.

- Участник в предаването „България търси талант“.

- Участва в различни благотворителни събития.

В началото на месец април Милка участва в квалификацията за световните финали през май в Хърватия, с два солови танца в стилове акро денс и лирикъл. Международното жури оцени нейният талант много високо и тя се класира на първо и второ място, с което спечели две квоти в престижната лига А и получи участие на Световното първенство по танци в стил „Лирикъл“ и „Акро–денс“ в Хърватска.

 

Непосредствено преди голямото състезание екипът на Credissimo се срещна с лъчезарната Милка, за да ни сподели за очакванията, успехите и пътя й към №1.

 

Credissimo: Как започна да се занимаваш с танци?

Милка: Когато бях на 4 години и половина попаднах в залата на Ера балет – Военен клуб Пловдив по друг повод и така до днес. Бях силно впечатлена, от това което правят децата там и ми хареса. И така през септември 2017 година стават 4 години и започвам петата. Нямате представа какви деца стоят зад школата ни – талантливи, борбени, работливи. По цял ден там се творят танци, спектакли, хореографии – групови и индивидуални.

 

C: Кога бе първото ти участие на голяма сцена?

М: Първото ми участие бе на Спартакиада през 2013 година във Велико Търново.

 

C: Кое запали любовта ти към танца?

М: Желанието да танцувам и че обичам това, което правя. Вярата на госпожите в мен, на семейството ми и подкрепата на най-големия ми идол – трикратната световна шампионка Василена Шопова. Обичам я! Тя винаги казва – „Давай..можеш“ и това наистина ми дава сили. Преди състезание я търся с поглед – дава ми сила.

 

C: Кой е любимият ти стил в съвременните танци?

М: Акробатика, лирикъл... Всички по принцип, щом се танцува.

 

C: Коя е наградата, с която се гордееш най-много?

М: Че всички ме обичат и ми се радват, това е най-голямата ми награда. А иначе те са много – талант на Морска танцова олимпиада (международна), 2016 година –Талант на олимпиадата, много силно състезание. Другата най-голяма е второ място на Балканска танцова спартакиада „Търновска царица 2016“, където с контузен крак, шевове и махнати преди 14 дена конци се състезавах и спечелих.

 

C: Кога беше първият ти голям успех?

М: Половин година след започването ми, през 2014 година солово изпълнение на танца „Ново приятелче“ – стил оупън.

 

C: Какво правиш винаги преди състезание?

М: Танцувам си, забавлявам се няма значение, че е състезание.

 

C: Имаш ли си талисман?

М: Да, една гривна, която моят брат ми купи.

 

C: Защо трябва да спечелиш наградата на световното?

М: Защото мисля, че мога!

 

C: За какво мечтаеш?

М: Да стана световна шампионка, като кака Васи и да мога като нея всичко.

 

C: Три качества, които те правят шампион?

М: Упоритост, постоянство и воля.

 

C: Кои са били най-големите трудности, които си срещнала до момента?

М: Няма такива трудности. Искам ли – правя го!

 

C: Какво си пожелаваш преди световното в Хърватия?

М: Да съм здрава най-важното, да изиграя най-добрия танц-апел, който някога съм играла „Не на насилието на деца“ – лирикъл, по хореография на Кремена Шопова, моята госпожа, и младата ни госпожа кака Яница Атанасова, както и в стил акро ,,Нероденото дете на слънцето“ – много енергичен. Искам да развея българското знаме и да кажа, че съм от България! Пожелавам си успех!

Милка Георгиева и нейният отбор по съвременни танци

Целият екип на Credissimo застава зад младия състезател, пожелаваме й успех и вярваме, че силният й дух и желанието да прави това, което обича ще й донесе и голямата награда!  

*Заглавна снимка: http://mediacafe.bg/

Прочети още

Компанията генерира огромни обеми от спестени природни ресурси благодарение на своите изцяло онлайн услуги
Колко мислите, че можете да спестите за една година? Този хитър начин ще ви помогне да спестите съвсем нелоши суми без особени усилия
Kупуването на употребявани вещи има редица предимства, независимо дали става въпрос за дрехи, винтидж предмети, книги или техника