Credissimo и Милка Георгиева — заедно сме първи!

Credissimo и Милка Георгиева — заедно сме първи!

Наред с отличията и успехите, с които можем да се похвалим и постигаме заедно с вас, една от най-големите ни гордости е възможността да подкрепяме първенците на България и да се вдъхновяваме от техните уникални истории в кампанията ни „Credissimo и шампионите на България — заедно сме първи!“.
 

Представяме ви поредния талант на България, заедно с когото ще покорим върховете на съвременните танци – Милка Георгиева.

Милка Георгиева е само на осем години и вече е сред най-успешните български състезатели по съвременни танци. Борбена, изключително отворена и влагаща в танците цялата си душа. Милка е ученичка в първи клас на НУ „П. Р. Славейков“ – Пловдив, и член на клуба на успелите деца на България за първа година. Освен в танците тя успява успешно да се справя и в училище, като се научава да чете сама дори преди да прекрачи прага на школото.

Качва за първи път на сцената, когато е едва на четири годишна възраст и това става нейното най-голямо и истинско удоволствие и вдъхновение.

Към успехите на младата госпожица към момента можем да включим:

- Първо място (единствено) – направление „Танци“ на І ВГ – XII Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“ – София

- Второ място (единствено) – стил „Оупън – съвременни танци“, соло (танц „Душата на музиката“), ВГ мини - IV Балканска танцова спартакиада за Купа „Търновска царица“ - Велико Търново, част от календара на Българската федерация по спортни и танцови дисциплини (БФСТД).

- Талант на събитието на Galleria DANCE CUP 2017, София

- Първо място в стил оупън на Морската танцова олимпиада “Хармония и сила” - Созопол, както и две предишни години има успехи от участието си в Созопол.

- Две втори места на състезанието Greek Open в категория над 9 години, в три различни стила.

- Номинирана е за талант на Перлен Бал уникално събитие на Пловдив,

- Участва в много спектакли, като и към днешна дата се подготвя за главна роля в ново представление.

- Участник в предаването „България търси талант“.

- Участва в различни благотворителни събития.

В началото на месец април Милка участва в квалификацията за световните финали през май в Хърватия, с два солови танца в стилове акро денс и лирикъл. Международното жури оцени нейният талант много високо и тя се класира на първо и второ място, с което спечели две квоти в престижната лига А и получи участие на Световното първенство по танци в стил „Лирикъл“ и „Акро–денс“ в Хърватска.

 

Непосредствено преди голямото състезание екипът на Credissimo се срещна с лъчезарната Милка, за да ни сподели за очакванията, успехите и пътя й към №1.

 

Credissimo: Как започна да се занимаваш с танци?

Милка: Когато бях на 4 години и половина попаднах в залата на Ера балет – Военен клуб Пловдив по друг повод и така до днес. Бях силно впечатлена, от това което правят децата там и ми хареса. И така през септември 2017 година стават 4 години и започвам петата. Нямате представа какви деца стоят зад школата ни – талантливи, борбени, работливи. По цял ден там се творят танци, спектакли, хореографии – групови и индивидуални.

 

C: Кога бе първото ти участие на голяма сцена?

М: Първото ми участие бе на Спартакиада през 2013 година във Велико Търново.

 

C: Кое запали любовта ти към танца?

М: Желанието да танцувам и че обичам това, което правя. Вярата на госпожите в мен, на семейството ми и подкрепата на най-големия ми идол – трикратната световна шампионка Василена Шопова. Обичам я! Тя винаги казва – „Давай..можеш“ и това наистина ми дава сили. Преди състезание я търся с поглед – дава ми сила.

 

C: Кой е любимият ти стил в съвременните танци?

М: Акробатика, лирикъл... Всички по принцип, щом се танцува.

 

C: Коя е наградата, с която се гордееш най-много?

М: Че всички ме обичат и ми се радват, това е най-голямата ми награда. А иначе те са много – талант на Морска танцова олимпиада (международна), 2016 година –Талант на олимпиадата, много силно състезание. Другата най-голяма е второ място на Балканска танцова спартакиада „Търновска царица 2016“, където с контузен крак, шевове и махнати преди 14 дена конци се състезавах и спечелих.

 

C: Кога беше първият ти голям успех?

М: Половин година след започването ми, през 2014 година солово изпълнение на танца „Ново приятелче“ – стил оупън.

 

C: Какво правиш винаги преди състезание?

М: Танцувам си, забавлявам се няма значение, че е състезание.

 

C: Имаш ли си талисман?

М: Да, една гривна, която моят брат ми купи.

 

C: Защо трябва да спечелиш наградата на световното?

М: Защото мисля, че мога!

 

C: За какво мечтаеш?

М: Да стана световна шампионка, като кака Васи и да мога като нея всичко.

 

C: Три качества, които те правят шампион?

М: Упоритост, постоянство и воля.

 

C: Кои са били най-големите трудности, които си срещнала до момента?

М: Няма такива трудности. Искам ли – правя го!

 

C: Какво си пожелаваш преди световното в Хърватия?

М: Да съм здрава най-важното, да изиграя най-добрия танц-апел, който някога съм играла „Не на насилието на деца“ – лирикъл, по хореография на Кремена Шопова, моята госпожа, и младата ни госпожа кака Яница Атанасова, както и в стил акро ,,Нероденото дете на слънцето“ – много енергичен. Искам да развея българското знаме и да кажа, че съм от България! Пожелавам си успех!

Милка Георгиева и нейният отбор по съвременни танци

Целият екип на Credissimo застава зад младия състезател, пожелаваме й успех и вярваме, че силният й дух и желанието да прави това, което обича ще й донесе и голямата награда!  

*Заглавна снимка: http://mediacafe.bg/



Обратно към всички

Прочети още