Credissimo: Иновации с мисия за обществена промяна

Credissimo: Иновации с мисия за обществена промяна

Съдържание от Forbes

В свят на постоянно еволюиращи технологии, Credissimo се откроява с иновативните си финансови решения и дълбока ангажираност към обществото. Като лидер в сектора, компанията активно моделира бъдеще, в което бизнес целите и общественото благо са неразривно свързани.

От създаването си преди 18 години, Credissimo възприема изцяло дигитален подход към финансовите услуги, превръщайки се в пионер на "зелените" финанси. "Нашият 100% онлайн бизнес модел не е просто удобство за клиентите – това е нашият начин да допринесем за опазването на околната среда," споделя Сокол Янков, основател на компанията. Иновативният бизнес модел елиминира нуждата от физически клонове, намалява хартиения документооборот и минимизира транспортните емисии.

Ивелин Камбуров, CEO на Credissimo, подчертава: "В Credissimo вярваме, че успешният бизнес носи отговорност към обществото. Нашата философия е да интегрираме социалната отговорност във всеки аспект на дейността ни.”

За последните 10 години Credissimo е отделила над 1 милион лева за обществено значими каузи и проекти. Тези средства са резултат от съвместните усилия на екипа на компанията, клиентите и мениджмънтът.

Социалната отговорност на Credissimo е многостранна и обхваща различни сфери. Компанията активно се ангажира в борбата с домашното насилие чрез кампанията "Нито една повече" в социалните мрежи с участието на известни личности като Ники Кънчев и Сантра. Credissimo осъществи и мечтата на Дебора - момичето от Стара Загора, станало жертва на домашно насилие, чиято история разтърси цяла България. Компанията стана основен спонсор на музикалния ѝ клип - нейният начин да каже "не" на насилието и да насърчи други да намерят сила да се противопоставят.

В сферата на спорта и развитието на подрастващите, Credissimo подари нова детска площадка в Перник и изгради 4 "стрийт" фитнес локации в София. Компанията спонсорира федерацията по Таекуондо и подкрепя Камия Ализаде, бронзова медалистка от Олимпиадата в Париж 2024.

Грижата за бездомните животни е друг важен аспект от дейността на Credissimo. Чрез иновативна инициатива, компанията постави 11 специални автомата в 6 града, които осигуряват храна и вода за бездомни животни при рециклиране на пластмасови бутилки.

Компанията подкрепи инициативата "Хижа на годината 2024", осигурявайки 24 оборудвани аптечки за първа помощ в планински хижи и заслони. В отговор на горските пожари през това лято, Credissimo стартира кампанията "Време е за реакция", събирайки средства за закупуване на ранцеви пожарогасители. Тази инициатива демонстрира бързата реакция на компанията при неотложни обществени нужди и природни бедствия.

Сокол Янков разкрива визията зад създаването на компанията: "Когато основахме Credissimo, нашата цел беше не само да създадем успешен финансов бизнес, но и да изградим компания, която ще бъде двигател на позитивна промяна в обществото.”

Като лидер в социално отговорния бизнес, Credissimo очертава пътя за това как съвременните организации могат да бъдат мощна движеща сила на положителна промяна. Техният иновативен подход вдъхновява други фирми, стремящи се да интегрират социалната отговорност в своя бизнес модел.

Credissimo успешно съчетава финансови иновации със социална мисия, демонстрирайки, че тези елементи не само могат, но и трябва да бъдат неразделна част от съвременния бизнес модел. Интегрирането на социална отговорност в бизнес стратегията не е просто етичен избор, а ключ към изграждането на устойчив и проспериращ бизнес в съвременния свят.



Обратно към всички

Прочети още