Credissimo предупреждава за нова фишинг атака

Credissimo предупреждава за нова фишинг атака

Днес, 07.12.2017 г. е засечено повторно масово разпространение на електронно писмо съдържащо СПАМ/вирус, аналогично с изпратеното от изминалия месец - 13.11.2017 г.

Бихме искали да уведомим, че след направена проверка, установихме, че това е фишинг атака, изълнена от трети лица, злоупотребяващи с името на компанията. Взети са мерки, като е подаден сигнал към МВР - ГДБОП за борба с киберпрестъпленията.

Предупреждаваме ви, че във фалшивото писмо, представено от името на Credissimo се посочва, че клиентът има просрочени задължения, като се изисква в кратък срок да бъде платена "дължима" сума.

Ето как изглеждат фалшивото СПАМ писмо и оригиналното, изпращано от нас:

 

примерно спам и оригирнално писмо, което се изпраща от Credissimo

 

Молим, да обърнете внимание, че в СПАМ писмото има прикачен файл за разархивиране, наречен "добровольно_изпълнение.zip". Съветваме ви, в никакъв случай да не го отваряте, да го изтриете незабавно, както и да предупредите своите близки и познати.


Подобни атаки са все по-често срещано явление, злоупотребяващи с имената на световни лидери, със спечелено потребителско доверие, като PayPal, Google, Amazon, Netflix, eBay, Apple. В България, хакерска атака бе направена преди няколко месеца към Национална агенция по приходите. Втора идентична атака е настоящата към Credissimo - лидер в онлайн кредитирането през последните три години.



Обратно към всички

Прочети още