close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Credissimo с първо място и специална награда в конкурса „Най-зелените компании на България“

от Credissimo България | 06.06.2017

Credissimo с първо място и специална награда в конкурса „Най-зелените компании на България“

На 5 юни 2017 г. на официална церемония в хотел “Хилтън” в гр. София, Credissimo взе първа награда от седмото издание на конкурса „Най-зелените компании в България 2017”, организиран от b2b Media. Компанията е първенец в категорията “Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги”, като получи и специалната награда на конкурса – „Безхартиен офис“.

„За нас е голяма чест да бъдем удостоени с престижните награди в толкова оспорвана категория с рекорден брой кандидати. Стремежът за опазване на природата и пестенето на ресурсите й са заложени в стратегическото развитие на Credissimo още от самото начало с взимането на решението да предлагаме всичките си услуги изцяло и единствено онлайн. Щастливи сме, че продължаваме да представяме впечатляващи резултати и сме благодарни за признанието.“, заявиха от ръководството на Credissimo.

печеливши в конкурса най-зелените компании на българия 2017

Конкурсът се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и отличи най-зелените компании, опериращи в страната, показали и доказали, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Инициативата е уникална за България – тя отчита постигането на зелени цели и корпоративни стратегии от компании, които имат зелени инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

Успеха намираме в детайлите

Политиката на Credissimo за предоставяне на услуги онлайн е в отговор на необходимостта за налагане на нови стандарти за бизнес, който цени и опазва природните ресурси. Именно модерните компании са отговорни наравно с хората за налагането на новите екологични ценности и природосъобразно съществуване.

Чрез въведената политика на преминаване изцяло към онлайн услуги само в рамките на последните 3 години успяхме да постигнем изключително ниско потребление на хартия и други консумативи, свързани с печат и съхранение на хартиена документация. Така в рамките на 2016 година спасихме „живота“ на над 367 дървета, което представлява общия брой на всички дървета, засадени в София за една година.

Цифрите стоят зад нашия напредък

Представяме и цифри от нашите „еко“ резултати, с които можем да се похвалим, за спестените ресурси за изминалата 2016 година:

  • 4,384,800 листа хартия = 367 дървета, което представлява общия брой на всички дървета, засадени в София за една година;
  • Боклук с тегло 21,6 тона или теглото на всички камбани на храм-паметник „Св. Александър Невски“;
  • 512 400 л. вода, необходими да се напълнят четири от седемте Рилски езера;
  • 2 980 стандартни тонер касети или гориво, необходимо за изминаване на разстоянието София-Бургас цели 178 пъти.

Прочети още

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.

Трябва ли да избягваме заемите от роднини и приятели?
Трябва ли да избягваме заемите от роднини и приятели?

Спешно ти трябва финансиране, но не знаеш към кого да се обърнеш? В тази статия ще ти разкажем за плюсовете и минусите на приятелския заем.

Как да научиш децата си да боравят с пари?
Как да научиш децата си да боравят с пари?

Децата и парите могат да бъдат истински несъвместими. Затова е важно да получат финансовите си уроци още от малки. Ето как можеш да го постигнеш.