Credissimo с първо място и специална награда в конкурса „Най-зелените компании на България“

Credissimo с първо място и специална награда в конкурса „Най-зелените компании на България“

На 5 юни 2017 г. на официална церемония в хотел “Хилтън” в гр. София, Credissimo взе първа награда от седмото издание на конкурса „Най-зелените компании в България 2017”, организиран от b2b Media. Компанията е първенец в категорията “Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги”, като получи и специалната награда на конкурса – „Безхартиен офис“.

„За нас е голяма чест да бъдем удостоени с престижните награди в толкова оспорвана категория с рекорден брой кандидати. Стремежът за опазване на природата и пестенето на ресурсите й са заложени в стратегическото развитие на Credissimo още от самото начало с взимането на решението да предлагаме всичките си услуги изцяло и единствено онлайн. Щастливи сме, че продължаваме да представяме впечатляващи резултати и сме благодарни за признанието.“, заявиха от ръководството на Credissimo.

печеливши в конкурса най-зелените компании на българия 2017

Конкурсът се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и отличи най-зелените компании, опериращи в страната, показали и доказали, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Инициативата е уникална за България – тя отчита постигането на зелени цели и корпоративни стратегии от компании, които имат зелени инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

Успеха намираме в детайлите

Политиката на Credissimo за предоставяне на услуги онлайн е в отговор на необходимостта за налагане на нови стандарти за бизнес, който цени и опазва природните ресурси. Именно модерните компании са отговорни наравно с хората за налагането на новите екологични ценности и природосъобразно съществуване.

Чрез въведената политика на преминаване изцяло към онлайн услуги само в рамките на последните 3 години успяхме да постигнем изключително ниско потребление на хартия и други консумативи, свързани с печат и съхранение на хартиена документация. Така в рамките на 2016 година спасихме „живота“ на над 367 дървета, което представлява общия брой на всички дървета, засадени в София за една година.

Цифрите стоят зад нашия напредък

Представяме и цифри от нашите „еко“ резултати, с които можем да се похвалим, за спестените ресурси за изминалата 2016 година:

  • 4,384,800 листа хартия = 367 дървета, което представлява общия брой на всички дървета, засадени в София за една година;
  • Боклук с тегло 21,6 тона или теглото на всички камбани на храм-паметник „Св. Александър Невски“;
  • 512 400 л. вода, необходими да се напълнят четири от седемте Рилски езера;
  • 2 980 стандартни тонер касети или гориво, необходимо за изминаване на разстоянието София-Бургас цели 178 пъти.


Обратно към всички

Прочети още