Дългоочаквано: Credissimo официално излезе на БФБ - София

Дългоочаквано: Credissimo официално излезе на БФБ - София

Вчера, 7 май 2014 г., изпълнителният директор на Credissimo, Константин Кръстев, с камбанен звън, тържествено обяви началото на деня на Българската фондова борса.

С този ритуал Credissimo стана първата българска небанкова финансова институция, излязла на Българската фондова борса (БФБ-София). Тази стъпка е поредното потвърждение за новаторския и проактивен подход на ръководния екип на Credissimo - екип, извел дружеството до водещи позиции сред небанковите финансови институции и уверено изпълняващ стратегическия си план за развитие.

Като стъпка от прилагането на тригодишната стратегия на компанията, предвиждаща намиране на стратегически партньори, стъпване на чужди пазари и устойчив ръст на печалбата, днес бе емитиран първоначален пакет акции в размер на 2,5 млн. лв. с номинална стойност от 1 лв. Целта на емисията не е увеличение на капитала, а намиране на стратегически партньори, поради което е предвидена възможност за увеличаване на предлагания пакет.

Изпълнителният директор на Credissimo, Константин Кръстев, сподели:

"Излизаме на борсата през 2014 г. в труден за сектора момент. За нас е важно да покажем, че сме прозрачни и отговорни, защото смятаме, че нашият бизнес се гради на социалната отговорност и доверието. Устойчивото ни развитие на стагниращ пазар се дължи на нарастващото през годините търсене на услугите ни. Именно това търсене е основният двигател на интензивния растеж на компанията, като само за 2013 година, "Credissimo" АД отчита ръст от 70%."



Обратно към всички

Прочети още