Финансовият директор на Credissimo с участие в Deloitte CFO Business Breakfast 2018

Финансовият директор на Credissimo с участие в Deloitte CFO Business Breakfast 2018

Финансовият директор и член на борда на директорите на Credissimo – Ивелин Камбуров взе участие в ежегодното събитие „Deloitte CFO Business Breakfast“, на което бяха представени изводите от деветото издание на доклада от проучването на Deloitte Central Europe 2018, отразяващо нагласите на близо 600 финансови лидери от 12 държави в региона.

По време на събитието, финансови лидери от различни индустрии в България споделиха своята увереност в перспективите пред компаниите си.

Проучването беше проведено, следвайки Централноевропейския въпросник и методология на Deloitte. Финансовите лидери споделиха своите очаквания в три основни области: икономическа перспектива, бизнес възможностите и перспективите за растеж на компаниите. Нова тема за изследване в това издание на проучването беше цифровизацията в компаниите и то най-вече по отношение на финансовите им функции.

Финансовият директор на Credissimo беше един от двамата официални гости, поканени да изнесат презентация по време на събитието. Г-н Камбуров говори на тема „Финансите в дигиталния свят“, като представи своето виждане каква промяна е необходима в стратегията и оперативните модели, за да се отговори на тенденциите и изискванията за дигитална трансформация, както и какви са техническите приоритети пред модерната финансова функция в една компания.

„Оценявам високо проучването и събитието, на което то бе представено, тъй като всички ние днес споделяме сходно мислене и не срещаме бариери в комуникацията, сблъскваме се и със сходни предизвикателства в управлението на компаниите ни. Както всички, видяхме от проучването, сред основните акценти тази година стоят автоматизацията и роботизацията на процесите, както и интеграцията на нови технологии в основните бизнес процеси на компаниите, които да доведат до оптимизации и в крайна сметка да направят живота не само на финансовите хора, но и на всички основни други бизнес звена по-лек, съответно работния процес доста по-ефикасен и гладък. Благодарение на усилията на организаторите успяхме да разменим полезни идеи свързани с новите тенденции в най-развитите сектори на икономиката. Пожелавам на организаторите да запазят духа на събитието!“, коментира Ивелин Камбуров.

Той запозна аудиторията със своите практически наблюдения и натрупан опит във високотехнологична компания като Credissimo, която има дългогодишен лидерски опит в сектора си и оперира в една напълно дигитална онлайн среда, като представи как работи финансовата функция в компанията, какви са предизвикателства, успехите и постиженията й, както и глобалните тенденции в сектора, около които са съсредоточени и новите проекти на дружеството.

За проучването Deloitte CE CFO 2018

Ежегодното проучване Deloitte CE CFO улавя динамиката в нагласите на финансовите лидери от най-големите компании в Централна Европа. То засяга актуални въпроси за финансовия мениджмънт в 4 области:

  • Бизнес среда;
  • Приоритети и перспективи за компаниите;
  • Финансови приоритети;
  • Дигитална трансформация на финансовата функция.

Изводите от проучването за 2018 год. представят мненията на 584 ръководители на финансовите функции в 12 държави в региона: България, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватия, Чешка Република, Украйна и Унгария.

За Ивелин Камбуров

Ивелин Камбуров е главен финансов директор и член на борда на директорите на Кредисимо АД, като отговаря за финансовата функция на всички дружества в групата в страната и чужбина. Предишният му опит е натрупан в банковия сектор, където е изпълнявал разнообразни функции в областта на управленската информация, финансовата и регулаторна отчетност, методология и консолидация. Професионалният му опит се допълва от работата му в компании от т.нар. Big 4 в България и чужбина. Носител е на наградата CFO of the Year 2016 в категория „Ликвидност и риск“ на организирания от EY България и списание Forbes едноименен конкурс.



Обратно към всички

Прочети още