Георги Бойкин покори „9-ти международен летен пиано фестивал „Анастасиос Леимонис“ на о. Порос

Георги Бойкин покори „9-ти международен летен пиано фестивал „Анастасиос Леимонис“ на о. Порос

Георги Бойкин, който ви представихме през месец август, е един от най-младите, изгряващи таланти на музикалната сцена. Той е част от кампанията ни „Заедно сме първи“, в която Credissimo подкрепя големите таланти на България.

Амбициозният пианист има в колекцията си редица награди от авторитетни състезания и не спира да трупа още отличия.

Участието на Георги Бойкин в престижния конкурс

В края на лятото, той приключи успешно участието си в престижния „9-ти международен летен пиано фестивал „Анастасиос Леимонис“, който се проведе в периода 21 – 31 август на остров Порос, Гърция.

Мисията на фестивала е да събере на едно място музикални таланти от различни възрасти и националности, които да бъдат обучени от световноизвестни музиканти, както и да споделят опит помежду си.

На фестивала Георги се представи отлично! Той получи възможността да изяви таланта си на 6 концерта, в рамките само на 10 дни. А участието си ще запомни “Най-вече с работата си с преподаватели от най-високо ниво на световната музикална сцена”.

Цялостната програма на фестивала в Порос включва по два концерта на ден и редица уроци за участниците. “Първите уроци за деня започваха в 9 ч., последните завършваха в 18 ч.. След това имаше два концерта – от 19 ч. и от 22 ч.. Обикновено вечеряхме след полунощ, след което не оставаше много време за сън. Работата е много изморителна, особено за преподавателите, но в същото време и много приятна.” сподели с нас, Георги.

Освен възможността да се изяви на сцена пред международна публика, пианистът сподели, че е успял да придобие любопитни теоретични знания за музиката и нейното влияние върху хората, както и да се срещне с много таланти от всякакви възрасти.

Какво му предстои?

След успешното участие на Георги предстоят още няколко международни участия, сред които и състезания в Япония. След приключването им, младият музикант планира да се фокусира върху предстоящите изпити и конкурси, които също са от голямо значение за бъдещото му развитие.

Ние от екипът на Credissimo пожелаваме на Георги Бойкин да продължава да представя България по един достоен начин както на българската, така и на международната сцена!



Обратно към всички

Прочети още