Кредити със "зелена" кауза

Кредити със

От скоро Credissimo влезе в “Зеления кръг” на списание “Мениджър”. Какво означава това? Две неща: Признание за компанията и приноса й към опазването на околната среда. Признание към всички вас - клиентите на “Кредисимо”, защото сте част от общия ни стремеж към чиста природа.

С мисъл за природата

Причината да бъдем част от „Зеления кръг“ е политиката ни на преминаване изцяло към онлайн услуги. По този начин ще спестим планини от хартия, но и още не по-маловацни ресурси. Нашите клиенти пестят от ценно си време и усилия, а светът - дървесина, вода, електричество и други съпътстващи разходи по производството на консумативи.

Стремежът към екологично развитие вече е факт, както на индивидуално, така и на бизнес равнище. Екологичните и климатичните промени налагат нови ценности в световен мащаб, а корпорациите с модерно мислене постепенно стават основни инициатори на спазването им. Налагането на стандартите за бизнес, който цени природните ресурси, отдавна не е само мода, това е кауза в името на бъдещето.

Макар и бавно навлизаща, вече и у нас тази тенденция се усеща и става все по-устойчива.

Онлайн услуги, които пестят

Credissimo, като високотехнологична компания, е един от пионерите в преминаването изцяло към интернет операции в България. 

Според изчисленията, при практикуването на дейност, изцяло онлайн, се спестява хартия, възлизаща на над 4 млн. листа в размер А4, или около 20 тона, за период от една година. 

За производството на тази хартия са нужни над 10 млн. литра вода. Това е питейната вода за един ден на 5 милиона души, или образно казано около две трети от жителите на България. А електричеството, което иначе би било необходимо за производството, може да бъде спестено, ако бъдат изгасени над 4 млн. електрически крушки в продължение на един час.

Включете се в нашата зелена кауза! Вземете пари, изцяло онлайн »



Обратно към всички

Прочети още