close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Мила Станкова със златни медали от Международен фестивал на изкуствата "Кръстопът на музите"

от Credissimo България | 28.11.2018

Мила Станкова със златни медали от  Международен фестивал на изкуствата

Талантливата Мила Станкова е един от младите шампиони, които    продължаваме да подкрепяме в кампанията ни “Заедно сме първи”. Радваме се да споделим поредния успех за Мила, от четиринадесетото издание на престижния фестивал "Кръстопът на музите", където балерината спечели няколко отличия. Мила взе златен медал в категория "Класически танц", възрастова група 15-19 години, както и златен медал и Гран При в категория "Съвременна хореография"  - групи.

Международният конкурс се проведе между 26-ти и 28-ми октомври 2018 г. в гр. София, под патронажа на Министерство на културата и Столична община, а в него взеха участие повече от 500 деца.

Ето какво ни сподели Мила за конкурса и за успехите си през изминалата година:

Credissimo: Каква беше 2018 г. за теб?

Мила Станкова: Още една година, в която израснах, полагайки много труд. Всеки един конкурс или роля, ми помагаха да разбера нови и нови неща за себе си. 2018  беше годината, в която повярвах в себе си.                                                                                     

C: Кой беше най-големият ти успех през изминалите 11 месеца?

МС: Участието ми и медалът от Grand Dance Academy 2018 в Камчия. Фестивалът се осъществява съвместно с Московската Държавна Академия по хореография (The Bolshoi Ballet Academy). Провежда се в рамките на две седмици, които бяха едни от най-щастливите за мен. Преподаватели ми бяха едни от най-големите имена на световната сцена – Владимир Малахов, Вадим Писарев, Елена Андриенко и др. Безценно е да се докоснеш до тях, да те оценяват и да се учиш от всяко тяхно движение и дума. Благодарение на Credissimo, успях да сбъдна една от мечтите си.

C: Разкажи ни повече за последния конкурс, в който участва?

МС: Последният конкурс „Кръстопът на музите” – София 2018 г., се проведе съвсем скоро, през месец октомври тази година, и ми донесе златен медал и Гран при. В индивидуалното представяне в номинация Класически танц, спечелих първо място в категория 15-19 години, а с представянето на хореографията на Ангелина Гаврилова, Last Days, в категория Съвременна хореография, спечелихме Гран При при груповите изпълнения.

Мила Станкова

C: Разкажи ни какви участници срещна на конкурсите.

МС: Най-щастлива съм, че през лятото, по време на академията към Международния балетен конкурс във Варна, се запознах с танцьори от различни краища на света. По време пък на конкурса в Камчия, се сприятелих с невероятни деца, възпитаници на Bolshoi Academy, и разбрах, че изкуството сближава. И досега си пишем във Facebook и Instagram и нямаме да търпение да се видим догодина отново.

C: Кое беше най-голямото предизвикателство, пред което се изправи?

МС: Винаги е предизвикателство да продължиш да танцуваш. Не винаги си в най-добрата си форма, не винаги успяваш да покажеш най-доброто от себе си. А аз се старая и се уча с всяка  моя изява. Изключително много ми помагат моите преподаватели. Дори и най-малката забележка на Маша Илиева винаги е на място, има огромно значение и ми помага.

C: Какво ти предстои през новата година?

МС: Щастлива съм, с цялото си сърце, че благодарение на Credissimo, ще мога да се явя на XVI Международен танцов конкурс Tanzolymp 2019 в Берлин, Германия. Може би един от най-тежките и сериозни конкурси в света. Там ще се представя с две класически и една съвременна хореография. Знам, че ще е трудно, но аз вярвам в себе си.

Ние от екипа на Credissimo продължаваме да подкрепяме талантливата Мила и ѝ пожелаваме още много успешни начинания през новата година.

Прочети още

Credissimo дари над 8 000 порции топъл обяд на нуждаещи...
Credissimo дари над 8 000 порции топъл обяд на нуждаещи...

В кампанията ни “Топъл обяд навреме” раздадохме над 8 000 порции топъл обяд на хора в затруднено положение.

Топъл обяд навреме: Над 2000 човека в нужда получиха топла...
Топъл обяд навреме: Над 2000 човека в нужда получиха топла...

Планира се увеличаване на броя порции до 1 000 на ден, поради големия брой желаещи

Топъл обяд навреме: Всеки ден даряваме топла храна, заедно...
Топъл обяд навреме: Всеки ден даряваме топла храна, заедно...

От 30-ти април - Безплатен обяд от Credissimo за нуждаещи се, съвместно с ресторант Djanam Steak House