Милка Георгиева с 3 отличия на Международната морска арт олимпиада в Созопол

Милка Георгиева с 3 отличия на Международната морска арт олимпиада в Созопол

Осемгодишната Mилка Георгиева, която ви представихме през месец май е един от най-младите таланти на България, заедно с когото продължаваме да покоряваме върховете на съвременните танци. Милка е част от кампанията ни „Заедно сме първи“, в която подкрепяме първенците на България.

След успешното й участие в световния танцов финал на „Световните майстори на танца“ в Пореч, Хърватска, Милка не спира да развива таланта си и да прибавя нови награди към колекцията си.

Отличията на Милка

Милка е най-младият представител на школата за танци ERA Dance. Упоритостта, самодисциплината и борбеният й дух са сред основните качества, които спомагат за постигнатите резултати и получените отличия. Това, което й помага винаги да бъде първа, освен огромният талант, са ежедневната работа и тренировки с личния й преподавател Кремена Шопова, художествен ръководител на Танцова компания „ЕРА“.

Международната морска танцова олимпиада в Созопол бе истински успех за Милка. Тя взе участие във всички уъркшопове, които се проведоха на олимпиадата като успя да се пребори за отличие в 8 танцови категории, сред които групови и солови.

Милка Георгиева по време на Международната морска арт олимпиада в Созопол

 

Талантът на Милка ярко се открои в соловите категории като всички изпълнения бяха отличени с медал. Тук тя грабна първите места с танци в следните стилове:

  • Mюзикъл с танца “Злодеида в мюзикъл”;
  • Лирикъл с “Диамант”;
  • Акроденс с танца “Неродена мома”;
  • Сребърен медал й бе отреден и за танца “Експлозия” в стил оупън.

Отборът на Милка също се представи отлично в 4 групови изпълнения, като спечели едно първо място с танца “Забравената кукла” и три 2-ри места с танците “Калинка”, “Валс на часовете” и “Джей Хо” в стилове етно и мини балет за деца.

След награждаването, Милка взе още едно отличие - дипломата “Талант на олимпиадата” като сред избраните са още 5 деца от Русия, Украйна и България.

Освен отличията повод за празнуване беше и рожденият ден на Милка, който тя посрещна по време на олимпиадата.

Международната морска танцова олимпиада се проведе в периода между 28 юни - 05 юли в гр. Созопол. В престижното състезание се включиха над 300 участници от 5 държави.

След уморителната, но успешна седмица, Милка се отдаде на заслужена почивка. В момента тя се радва на лятната си ваканция, като не спира да проявява интерес към учението. Новото предизвикателство пред което се е изправила е да изучава руски език, а учебниците и дисковете е закупила със собствени средства.

Ние от екипа на Credissimo желаем на Милка да продължава да бъде все така целеустремена и да покорява нови върхове в танцовото изкуство!



Обратно към всички

Прочети още