Рециклирай и нахрани любимците на града!

Рециклирай и нахрани любимците на града!

Както споделихме, миналия месец стартирахме инициативата ни „Рециклирай и нахрани!" в подкрепа на животните, като до момента осигурихме първите 4 броя машини от типа “Куче-коте-мат” от планираните 100 броя. Машините са предназначени да осигуряват храна на животните, посредством  рециклирането на пластмасови бутилки и кенчета.
Инициативата ще бъде национална и ще се стремим да обхване колкото се може повече градове в страната.

 

Благодарим на всеки от вас, който подкрепи идеята, като ни изпрати предложения къде да бъдат поставени първите куче-коте-мати. Радваме се, че получихме наистина голям брой съобщения. Това от една страна доказва, че каузата действително ви вълнува и споделяте нашата любов и грижа към бездомните животни, а от друга – показва готовността ви да бъдете отговорни към природата и общността.

 

Изключително сме щастливи, че за кратко време успяхме да намерим и съмишленици, които безвъзмездно подкрепят инициативата, и поставянето на първите 4 машини вече е факт! Благодарим от сърце на Зоомагазини "Д-р Стефанов", които ще се грижат кучекотематите винаги да бъдат пълни с вкусна храна, и на ЕКОПАК, които ще се занимават със събирането на пластмасата за рециклиране. Специални благодарности искаме да отправим и към управлението на район „Триадица“, които ни съдействаха за инсталирането на машините на територията на Столична община.
Благодарим и на Михаил Нинов от “Локатор БГ” за съветите и логистичната подкрепа.

 

Ако и ти искаш да дадеш своя принос, можеш да посетиш някоя от 4-те вече инсталирани куче-коте-мат машини в гр. София и да я „нахраниш“ с ненужната ти пластмаса за рециклиране:

 

1. Парк „Здраве“, подлез откъм бул. България на ъгъла с бул. „Акад. Иван Евст. Гешов“;

2. Пл. Иван Вазов, от страната на Електрото;

3. Бул. „Петко Каравелов“ №5;

4. Ж.к. „Гоце Делчев“, ул. „Нишава“ на ъгъла с ул. „Бадемова гора“, до контейнерите за разделно събиране.

 

 

Разбираме, че има още много места в страната, където поставянето на подобни машини ще помогне и облагороди околната среда. Затова за нас това е само началото, а дългосрочната ни цел е, заедно с всички съмишленици, да успеем да осигурим национално покритие на проекта. С радост споделяме, че съвсем скоро ще бъде поставена и първата такава машина на територията на гр. Балчик.
Надяваме се, че по този начин ще помогнем не само бездомните животни да получат храна, но и ще допринесем за това всички ние да живеем в един по-добър и чист свят.

 

Многократно сме споделяли, че истински вярваме в силата на добрия пример, а стремежът ни е да научим децата ни да живеят с любов и отговорност към ближния, животните и природата!

 



Обратно към всички

Прочети още