Credissimo с поредна мярка, гарантираща защитата на личните данни на клиентите си

Credissimo с поредна мярка, гарантираща защитата на личните данни на клиентите си

Credissimo, като лидер в онлайн кредитирането и една от най-бързо развиващите се FinTech структури в небанковия финансов сектор, непрекъснато инвестира в защита на данните на клиентите и високотехнологични процеси, отговарящи на съвременния дигитален свят. Това гарантира на първо място идентификацията, както и по-доброто обслужване на клиентите.

Credissimo въведе допълнителна мярка за сигурност на данните в имейл кореспонденцията, „заключвайки“ с уникална персонална парола прикачените файлове, съдържащи лични данни на клиента в договора за кредит, СЕФ и други. За достъп до съдържанието им вече е необходимо да се въведе ЕГН-то на кредитоискателя. За да се отключат файловете, е необходимо пълно съвпадение между ЕГН-то от заявлението за кредит и ЕГН-то като парола. При всяко затваряне на файловете те се заключват автоматично със същата парола.

С въвеждането на изискването за парола компанията осигурява допълнителна сигурност и защита на личните данни, в случай че някой достъпи файлове на клиентите.

Новото изискване е част от постоянните подобрения на Credissimo за защита на данните по подразбиране, съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО, Закон за защита на личните данни и друго приложимо законодателство.

При въпроси относно личните данни и обработката им от Credissimo, може да се свържеш с нас на телефони 0700 12 012 или *5555, както и да ни пишеш на dpo@credissimo.bg. Повече информация може да намериш и в нашата Политика за защита на личните данни: https://credissimo.bg/pdata.



Обратно към всички

Прочети още