Credissimo инвестира в децата на България

Credissimo инвестира в децата на България

В Credissimo вярваме, че „децата са бъдещето на България“ не е просто клише и те са нашето най-голямо богатство. Следвайки тази максима и за да насърчим техните постижения, подкрепихме възпитаниците от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски в участието им на престижното международно математическо състезание TIMC в Чианг Май, Тайланд, като част от постоянната си благотворителната ни инициатива “Credissimo за по-добър живот“. Горди сме да съобщим, че възпитаниците на гимназията се върнаха от състезанието с шампионски титли.

Български ученици на математическо състезание в Тайланд, с подкрепата на Credissimo

Oт 14. до 20. август 2016 г. в Чианг Май, Тайланд се проведе престижното международно математическо състезание TIMC. На него участваха отбори от училища в цял свят. България беше представена от възпитаниците от СМГ в няколко възрастови групи. Учениците ни зарадваха, като се върнаха с шампьонските купи.

Математиците от СМГ с купа "Champion of Overall Award" в Тайланд

Отборът на СМГ, с ръководители г-жа Ваня Данова и г-жа Детелина Найденова, се състезаваха във възрастовата група за ученици до тринадесет и половина години. Те се съревноваваха с още 69 отбора и завоюваха най-голямата награда в състезанието - "Шампион в генералното класиране" и взеха купата "Champion of Overall Award".

Класирането за тази най-голяма награда се основава на личните постижения на всеки от четиримата участници и тези от отборния кръг, в който нашите представители спечелиха 360 точки от възможните 400.

... и още награди от учениците ни

Вторият отборът на СМГ - във възрастовата група за ученици до шестнадесет и половина години, също се представи отлично, както на индивидуалното, така и на отборното състезание.  В този кръг участниците ни се състезаваха със 74 отбора. В отборната част учениците спечелиха купите "Champion of Team Award" и "Champion of Group Award".

“Credissimo за по-добър живот“

Ние, от Credissimo, с гордост можем да кажем, че оказахме подкрепа за явяването на отборите от СМГ на състезанието в Тайланд, като част от нашата постоянна благотворителна кампания, под надслов „Credissimo за по-добър живот“.  Тя се провежда вече над 3 години и целта й е подкрепа и насърчаване на обществено полезни каузи. Тези активности включват, но не се ограничават само до ученически състезания, а обхваща широк кръг социални дейности. За подкрепа на такива каузи, Credissimo отделя част от приходите си всеки месец.

Състезанието Thailand International Mathematics Competition

TIMC e съкращение от Thailand International Mathematics Competition (Международно математическо състезание, Тайланд). През 2016 г. то се проведе в Чианг Май в периода 14 – 20 август, с подкрепата на Офиса на Комисията за основно образование към Министерство на образованието в Тайланд.

Целта на конкурса е да даде на учениците от участващите страни възможност за обмен на знания в областта на математиката, натрупване на културен опит и създаване на академична атмосфера. Организаторите вярват, че това ще мотивира учители и ученици за по-добро преподаването и усвояване на математика, с акцент върху изграждан на умения за логическо мислене на по-високо ниво.

Свързани статии:

СМГ на ученическата конференция в град Враца. (13-15 януари 2017)



Обратно към всички

Прочети още