close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Credissimo инвестира в децата на България

от Credissimo България | 26.08.2016

Credissimo инвестира в децата на България

В Credissimo вярваме, че „децата са бъдещето на България“ не е просто клише и те са нашето най-голямо богатство. Следвайки тази максима и за да насърчим техните постижения, подкрепихме възпитаниците от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски в участието им на престижното международно математическо състезание TIMC в Чианг Май, Тайланд, като част от постоянната си благотворителната ни инициатива “Credissimo за по-добър живот“. Горди сме да съобщим, че възпитаниците на гимназията се върнаха от състезанието с шампионски титли.

Български ученици на математическо състезание в Тайланд, с подкрепата на Credissimo

Oт 14. до 20. август 2016 г. в Чианг Май, Тайланд се проведе престижното международно математическо състезание TIMC. На него участваха отбори от училища в цял свят. България беше представена от възпитаниците от СМГ в няколко възрастови групи. Учениците ни зарадваха, като се върнаха с шампьонските купи.

Математиците от СМГ с купа "Champion of Overall Award" в Тайланд

Отборът на СМГ, с ръководители г-жа Ваня Данова и г-жа Детелина Найденова, се състезаваха във възрастовата група за ученици до тринадесет и половина години. Те се съревноваваха с още 69 отбора и завоюваха най-голямата награда в състезанието - "Шампион в генералното класиране" и взеха купата "Champion of Overall Award".

Класирането за тази най-голяма награда се основава на личните постижения на всеки от четиримата участници и тези от отборния кръг, в който нашите представители спечелиха 360 точки от възможните 400.

... и още награди от учениците ни

Вторият отборът на СМГ - във възрастовата група за ученици до шестнадесет и половина години, също се представи отлично, както на индивидуалното, така и на отборното състезание.  В този кръг участниците ни се състезаваха със 74 отбора. В отборната част учениците спечелиха купите "Champion of Team Award" и "Champion of Group Award".

“Credissimo за по-добър живот“

Ние, от Credissimo, с гордост можем да кажем, че оказахме подкрепа за явяването на отборите от СМГ на състезанието в Тайланд, като част от нашата постоянна благотворителна кампания, под надслов „Credissimo за по-добър живот“.  Тя се провежда вече над 3 години и целта й е подкрепа и насърчаване на обществено полезни каузи. Тези активности включват, но не се ограничават само до ученически състезания, а обхваща широк кръг социални дейности. За подкрепа на такива каузи, Credissimo отделя част от приходите си всеки месец.

Състезанието Thailand International Mathematics Competition

TIMC e съкращение от Thailand International Mathematics Competition (Международно математическо състезание, Тайланд). През 2016 г. то се проведе в Чианг Май в периода 14 – 20 август, с подкрепата на Офиса на Комисията за основно образование към Министерство на образованието в Тайланд.

Целта на конкурса е да даде на учениците от участващите страни възможност за обмен на знания в областта на математиката, натрупване на културен опит и създаване на академична атмосфера. Организаторите вярват, че това ще мотивира учители и ученици за по-добро преподаването и усвояване на математика, с акцент върху изграждан на умения за логическо мислене на по-високо ниво.

Свързани статии:

СМГ на ученическата конференция в град Враца. (13-15 януари 2017)

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.