Учениците от СМГ отново доказаха, че са Номер 1

от Credissimo BG | 19.01.2017
Вземи пари сега

Credissimo подкрепи учениците на СМГ за участието им в ученическата конференция през януари. Компанията спонсорира изявите на учениците от СМГ като част от постоянната си благотворителна кампания “Credissimo за по-добър живот”.

Учениците от СМГ - отново с отличия, този път от ученическа конференция във Враца

В периода 13-15 януари, т.г., в град Враца, се проведе Седемнадесета ученическа конференция, организирана от Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ). На нея се явиха 16 ученика от Софийска математическа гимназия (СМГ).

Конференцията е първата конкурсна сесия на УчИМИ за учебната 2016/2017 г. В нея взеха участие повече от 80 ученици ученици от 8 до 12 клас ученици и 20 учители от цялата страна. Условието за участие е представяне на ученически проекти по математика, информатика или информационни технологии върху избрани от тях теми. Разработките могат да бъдат индивидуални или в съавторство и да се представят самостоятелно или под ръководство на научен ръководител или консултант.

В рамките на събитието бяха представени 20 проекта по математика и 41 - по информатика и информационни технологии. Учениците от СМГ преставиха собствени разработки с презентации пред жури, което ги оценява. В резултат, те взеха три награди.

 На 15 януари посрещнахме нашите талантливи деца на автогарата в София, за да ги поздравим за отличното им представяне на ученическата конференция във Враца. 

Спечелени награди от младите таланти от СМГ

  • Ивета Македонска (11 клас) получава Грамота за отлично представяне. Нейната разработка е на тема ServiceSeek.
  • Никола Стайков и Къонг Виет До (8 клас), като най-малки участници в групата, получават Специална грамота за дебют. Техните разработки са на тема Математическа индукция.

Вижте какво споделят учениците в краткото видео, което заснехме:

Свързани статии:

Credissimo инвестира в децата на България

Прочети още

Компанията генерира огромни обеми от спестени природни ресурси благодарение на своите изцяло онлайн услуги
Колко мислите, че можете да спестите за една година? Този хитър начин ще ви помогне да спестите съвсем нелоши суми без особени усилия
Kупуването на употребявани вещи има редица предимства, независимо дали става въпрос за дрехи, винтидж предмети, книги или техника