Учениците от СМГ отново доказаха, че са Номер 1

Учениците от СМГ отново доказаха, че са Номер 1

Credissimo подкрепи учениците на СМГ за участието им в ученическата конференция през януари. Компанията спонсорира изявите на учениците от СМГ като част от постоянната си благотворителна кампания “Credissimo за по-добър живот”.

Учениците от СМГ - отново с отличия, този път от ученическа конференция във Враца

В периода 13-15 януари, т.г., в град Враца, се проведе Седемнадесета ученическа конференция, организирана от Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ). На нея се явиха 16 ученика от Софийска математическа гимназия (СМГ).

Конференцията е първата конкурсна сесия на УчИМИ за учебната 2016/2017 г. В нея взеха участие повече от 80 ученици ученици от 8 до 12 клас ученици и 20 учители от цялата страна. Условието за участие е представяне на ученически проекти по математика, информатика или информационни технологии върху избрани от тях теми. Разработките могат да бъдат индивидуални или в съавторство и да се представят самостоятелно или под ръководство на научен ръководител или консултант.

В рамките на събитието бяха представени 20 проекта по математика и 41 - по информатика и информационни технологии. Учениците от СМГ преставиха собствени разработки с презентации пред жури, което ги оценява. В резултат, те взеха три награди.

 На 15 януари посрещнахме нашите талантливи деца на автогарата в София, за да ги поздравим за отличното им представяне на ученическата конференция във Враца. 

Спечелени награди от младите таланти от СМГ

  • Ивета Македонска (11 клас) получава Грамота за отлично представяне. Нейната разработка е на тема ServiceSeek.
  • Никола Стайков и Къонг Виет До (8 клас), като най-малки участници в групата, получават Специална грамота за дебют. Техните разработки са на тема Математическа индукция.

Вижте какво споделят учениците в краткото видео, което заснехме:

Свързани статии:

Credissimo инвестира в децата на България



Обратно към всички

Прочети още