close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Заяви своя следващ кредит, докато чатиш във Facebook

от Credissimo България | 28.10.2016

Заяви своя следващ кредит, докато чатиш във Facebook

Заяви своя следващ кредит, докато чатиш във Facebook

Тази седмица Credissimo стартира първата в света автоматизирана чатбот услуга за онлайн кредити. Тя позволява на всички Facebook потребители да изпращат заявления за кредит през чат функционалността на социалната мрежа. 

Първата в света чатбот услуга за заявяване на бърз кредит

Като водеща високотехнологична FinTech /ФинТек/ структура, компанията винаги е целяла да надскача очакванията на потребителите си и да им предоставя достъпна, удобна за ползване и качествена услуга.

Чатботът е създаден в крак с тенденциите за по-добро потребителско изживяване в комфортна среда и е поредното удобство, което Credissimo предоставя на своите потребители. Сходни инструменти до момента се използват от световни гиганти като Facebook, Microsoft MasterCard, Bank of America и някои финансови стартъпи. Credissimo е първата компания в световен мащаб с публична бета версия на автоматизирана чатбот услуга за отпускане на онлайн кредити. Горди сме да заявим, че първи в света, българските потребители могат да заявят кредит под формата на разговор през чат приложението на Facebook.

Чатбот технологиите – иновативно решение за улеснение на ежедневието ни

Няма съмнение, че автоматизираните ботове, като този на Credissimo, ще заемат все по-голяма част от общуването между клиентите и търговците. Чатбот технологията се развива прогресивно и се очаква скоро възможностите й не само да достигнат, но и да надминат тези на традиционните канали за комуникация и предоставяне на услуги между компаниите и потребителите им.

Като нагледен пример за това е фактът, че в забързаното си ежедневие все повече комуникираме помежду си с помощта на интерактивни приложения като Facebook Messenger, Viber, Whatsapp и т.н. А подобно на виртуалните асистенти Siri (Apple), Alexa (Amazon), Google Now, чатботът може да работи както с текстови, така и с гласови команди, което сваля още една преграда в общуването с помощта на модерните технологии.

Изпращане на заявление за заем от Credissimo, директно през чата на Facebook

Именно затова разработихме, и вече предоставяме на потребителите ни, нова възможност - изпращане на заявление през чата на Facebook. Сега всеки потребител на социалната мрежа може да заяви кредит по иновативен начин, докато разговаря с автоматизираната бот услуга на официалната ни Facebook страница. В свободен разговор чатботът насочва потребителите и в няколко лесни стъпки събира нужната информация за тяхното заявление. В рамките на минути той завършва процеса заедно с тях.

Мариана Чакалова, мениджър Кредитен отдел, коментира:

"Иновациите в комуникацията са област, която смятаме, че е изключително важна за развитието на цялата индустрия, както и за нас, в частност. Именно това ни мотивира да сме пионери в областта, когато става въпрос за изграждане на новаторски модели за комуникация с нашите клиенти. Ние искаме да направим заявяването на кредит лесно, бързо и достъпно, и вярваме, че стартирането на нашия Facebook Messenger бот ще позволи на много хора да преминат през процеса по-лесно и без значение къде се намират."

Прочети още

Вечните коледни филми
Вечните коледни филми

Забавни, мили, малко клиширани. Кои са вечните Коледни филми, на които не можем да устоим всяка година?

Най-интересните коледни базари по света
Най-интересните коледни базари по света

Коледните базари по света - кои от тях си заслужават да бъдат посетени?