10-те най-добри приложения за 2017, които ще ти помогнат да бюджетираш финансите си

10-те най-добри приложения за 2017, които ще ти помогнат да бюджетираш финансите си

Планирането и контролирането на семейните финанси може да е сред най-досадните начинания. Съвсем не е трудно и е изключително полезна практика, но въпреки това някаква вътрешна съпротива, мързел или просто недостиг на време често ни пречат да го правим. Може би вече сте пробвали, писали сте по тефтери, имате няколко екселски таблици на компютъра, накрая сте се опитали да водите бюджета си поне мислено… и не сте се справили с това за траен период.

Ползите от поддържането на личния бюджет в ред и под контрол обаче са неизброими и съвсем не е редно да се отказвате лесно. Така че както има мобилни приложения, които да ви подсещат да пиете вода, нагласят умни аларми за събуждане, казват разписанието на градския транспорт и какво ли още не, така има и такива за бюджетиране. Подбрахме най-добрите към днешна дата, с които лесно да въвеждате приходите и разходите, да планирате покупки и спестявания.

Мобилно приложение за финанси Mint

Mint: Budget, Bills, Finance

Това приложение всъщност обобщава няколко в едно. Свързва се с банковия ви акаунт и може да ви подсеща, когато излязат сметки за плащане. Може, разбира се, да следите и покупките си, както и да виждате статистики за месеца, няколко месеца, година. Предлага опцията да въведете лимит на харчовете по различни пера – за храна, за удоволствие, за бензин и пр. и така да следите да не превишите разходите за някое от тях. Освен на телефона дава възможност да следите ситуацията и през акаунт на компютър.

Приложението има вариант както за iOS, така и за Android.

Мобилно приложение за финанси PocketGuard

PocketGuard

С PocketGuard също можете да следите състоянието на банковите си сметки, кредитни карти, предстоящи плащания. Свързва се с банковите ви акаунти и отчита движенията по сметките ви. Показва приходите и разходите, спестяванията, и на основния екран лесно можете да видите с колко пари разполагате към момента. Заедно с това изчислява спрямо движението на финансите ви колко пари можете да харчите на ден. Има варианти за iOS, Android и уеб.

Мобилно приложение за финанси YNAB

You Need a Budget (YNAB)

Това приложение е фокусирано повече върху способността ви да планирате. Сами задавате колко смятате да изхарчите с различни цели и идеята е да се придържате към собствения си план. Философията на YNAB се основава на четири правила:

  • Дай работа на всеки долар или иначе казано да сте планирали за какво ще харчите парите си преди да сте го направили, а не да го осъзнавате едва след това.
  • Осъзнай истинските си разходи. Иначе казано да сте наясно с големите си разходи, преди да е дошло време за тях и евентуално да ви изненадат.
  • Бъди гъвкав. YNAB позволява лесни и гъвкави промени, когато имате непредвидени ситуации.
  • Мисли вместо вас. Не е необходимо непрекъснато да помните кога трябва да платите нещо, за да не изпуснете срока.
  • Работи на компютър, под iOS и Android.

Мобилно приложение за финанси GoodBudget

GoodBudget

Освен че помага за планирането на плащанията ви, GoodBudget е особено полезно, защото ви учи как да спестявате за големи цели – може да е за екскурзия, може да е за кола или за каквото сте решили, че искате да спестявате.

Приложението е налично за iOS и Android.

Мобилно приложение за финанси Home Budget with Sync

Home Budget with Sync

Ако устройствата ви са с различни операционни системи, това е приложението за вас. Работи с iPhone, iPad, Android, Mac и Windows и можете да го синхронизирате между всички тях. И не само това, апликацията е направена така, че можете да я споделите и с други членове на семейството, така че да управлявате числата съвместно. Удобно е, ако не искате цялата тежест по семейното бюджетиране да пада само върху вас и искате да споделите отговорността с партньора си.

Мобилно приложение за финанси Wally

Wally

Апликацията с това симпатично име (от wallet – портфейл) е удобна за следене на индивидуални финанси. Подсеща ви за сметките, може да въвеждате разходи ръчно или със снимка на касова бележка. Целта му е по-скоро да можете бързо да проверявате състоянието си, отколкото да правите сложни разчети. Безплатно е за iOS и Android.

Мобилно приложение за финанси Level Money

Level Money

Level Money е фокусирано върху планирането приложение. Целта му е да с един ход напред пред разходите си и да няма неприятни изненади. Може да планирате на дневна, седмична и месечна база. Както и повече от вече изброените, можете да го свържете към банковия си акаунт за пълна информация за финансовото ви състояние. Има я за iOS и Android.

Мобилно приложение за финанси Spendee

Spendee

Тази апликация не е точно типичната за бюджетиране. Но може да е невероятно полезна за хората, които не успяват добре да следят разходите си и накрая на месеца все се чудят къде са си изхарчили парите. Spendee помага да видите много ясно къде отива заплатата ви и да пренастроите навиците си спрямо това. Просто въвеждате какво сте изхарчили по категории и после получавате графика с разпределението. Безплатна е базовата версия за iOS и Android.

Мобилно приложение за финанси Budgt

BUDGT

В BUDGT трябва да въведете доходите си и очаквани разходи, а след това на всекидневна база въвеждате какво сте изхарчили, отново разграфено по категории. Удобно виждате какво къде сте изразходвали, както и каква сума ви остава. Апликацията е достъпна само за iPhone.

Мобилно приложение за финанси Unsplurge

Unsplurge

За съжаление това прекрасно приложение също е само за iPhone. Неговият фокус не е семейният бюджет, а да ви улесни в спестяването с различни цели. Има форум, в който може да получавате мотивация да не се отказвате от спестовната си цел, а моментът, в който я осъществите, също се въвежда в апликацията.

Май единственото, което не правят изброените полезни приложения, е да ни пляскат през ръцете, когато ни се прииска да харчим повече от позволеното. Но все пак, в случай, че имате неочакван извънбюджетен разход или пожелаете да имате нещо без да се налага да спестявате месеци и години - с Credissimo може лесно и бързо да вземете удобен за целите ви онлайн кредит. Заявете го през компютър или телефона си и ще получите парите до минути. 



Обратно към всички

Прочети още