Предимствата на онлайн кредитирането

Предимствата на онлайн кредитирането

Животът в днешни дни се изменя с всеки час и ден. Възможностите се умножават с всяка нова иновация. Само преди няколко години беше немислимо да предположим, че ще имаме всичките си приятели на една ръка разстояние в социалните мрежи, а в джобовете си ще носим по-скоро мини компютри, отколкото обикновени телефони.

Финансовият свят също се променя, следвайки собствените си цикли, но и съобразявайки се с технологичните революции. Разплащанията вече стават с един клик или допир на картата, в обращение отдавна навлязоха виртуалните валути, а финансовите институции се настаниха в домовете ни с интернет банкирането и всевъзможни приложения.

Кредитирането също вече не е това, което доскоро беше. Обусловено както от новите технологични възможности, така и от променящите се нужди на потребителите. Благодарение на тези новости ситуациите на парични затруднения вече могат да бъдат управлявани много по-ефективно, бързо и удобно.

Съществуват неизброими случаи в живота на човек, когато може да има нужда от финансови средства. Част от тях са спешни или отлагането им може да предизвика проблеми и усложнения за нормалния ни живот. Така че щом вече можем толкова лесно да се свързваме, комуникираме, намираме, плащаме и придобиваме, защо да не може и получаването на кредит да бъде в крак със съвременните тенденции?

Разбира се, че може и го прави.
 

Всичко е онлайн.

Най-голямото предимство на онлайн кредитирането е фактът, че процедурата протича изцяло в интернет. Това не е просто мързеливото удобство да седиш във фотьойла, докато избираш, заявяваш и получаваш желания финансов продукт. Това спестява значително количество време – един от най-ценните ни ресурси днес. Загубата на време за много хора може да не е просто пренебрегване на други задачи и ангажименти, но може да води и до фактическа загуба на приходи. Процедурата по теглене на кредит от физически офис на финансова институция рядко може да се вмести в една обедна почивка.
 

Гъвкавост.

Фактът, че целият процес е изместен онлайн, позволява на потребителите много повече гъвкавост при преценката на собствените нужди. Не ви притискат нито времето, нито останалите чакащи на опашка, нито консултантът срещу вас. Всъщност може да използвате свободното време късно вечер или пък по време на сутрешното кафе. Може да отделите достатъчно време, за да тествате с кредитния калкулатор на сайта всички възможни суми и периоди на погасяване. Няма никакво значение и къде се намирате – у дома, на планина или море. Няма дори значение имате ли компютър – заемът може лесно да бъде заявен и от мобилно приложение за телефон. Заедно с това самото заявявате не ви обвързва с договор, така че може да отложите самото теглене за най-удобния момент, точно когато парите ще са ви необходими. Не е нужно да предвиждате период, в който да получите одобрението, защото то се случва в рамките на часове, а най-често минути.
 

Бързината.

Ако сте попаднали в спешна ситуация, бързината е най-важното условие. Продуктите на банковите институции рядко могат да се похвалят с наистина светкавично отзоваване на нуждите ви. При онлайн кредитирането можете да получите парите си на секундата в каса или по банкова сметка (при наличие на такава в партньорска банка). По този начин можете без притеснение да реагирате на всякакви непредвидени случаи. Няма дълги периоди на чакане и излишни тревоги.

макет на компютър покзващ сайт credissimo.bg

Изискванията.

Практически основното изискване за кандидатстване за онлайн бърз кредит, е следното: Пълнолетие, удостоверено с валидна лична карта. Това е изключително облекчение за хора, които са във временна безработица, пенсионери и майки. И особено за тези, които не работят на трудов договор, но въпреки това имат доходи. Никой няма да ви кара да си търсите попечител или гарант, да доказвате трудови доходи, да декларирате писмено история. И все пак имайте предвид, че тези продукти не са подходящи, ако имате хроничен финансов проблем. За да не се озовете в т.нар. кредитна спирала трябва да подходите отговорно и да се възползвате от услугите на бързите кредити, само когато сте сигурни, че можете да ги върнете.
 

Пълна информация.

Фактът, че кандидатстването е онлайн и бързо изобщо не означава, че трябва да взимате решения без информация. Напротив! На ваше разположение са всички необходими данни, за да направите своята обоснована правилна преценка. При това са на постоянно разположение. Можете да прочете Общите условия и Договора си, да проучите внимателно подробностите за лихви, такси и цялостно оскъпяване, без да бъдете притискани от времето, както би се случило, ако го правите на някое гише. Интернет не ви лишава и от контакта със служител – той дори ви улеснява. Имате всичкото време, което пожелаете, за да обсъдите всеки вълнуващ ви въпрос както през онлайн чат формата, така и по телефона. Ако сте забравили да питате нещо, просто задайте въпроса си по-късно и ще получите незабавен отговор.
 

Подходящият размер.

Онлайн бързите кредити традиционно са специализиран инструмент за посрещане на потребителски нужди. Не може да се възползвате от тях, ако искате да купувате жилище или да правите голяма инвестиция. Но за сметка на това (и за разлика от повечето банкови кредити) имате пълен контрол върху размера на сумата. Може да изтеглите съвсем малък заем, стартирайки от 100 лв. и достигайки до 2000 лв. Като заявите точната сума, която ви трябва, можете по-добре да контролирате после разходите си. Всъщност практиката показва, че най-търсени са именно малки суми, които е трудно или невъзможно да бъдат получени от банкови институции. По-вероятно е да бъдат потърсени под формата на приятелски заем или от съмнителна „улична“ фирма, което би ви поставило, ако не в опасност, то най-малкото би ви причинило неудобство.
 

Сигурността.

Небанковите кредитни институции подлежат на строг контрол и нормативна регулация. Това гарантира сигурността ви като кредитополучател. Регистрацията на Credissimo като администратор на лични данни ви предпазва от злоупотреби със самоличността ви, а физическата охрана на всички масиви от информация ви осигурява абсолютна безопасност на данните. Това определено не може да се твърди за други канали на лесни заеми, като заложни къщи, лихвари и физически лица (дори да са ви близки). Всички тези преимущества, както и трайното подобряване на услугата в полза на клиентите, е причината онлайн бързите кредити да стават все по-предпочитан инструмент за повечето българи. За съжаление статистиката през последните години показва едно и също: Над две трети от хората в страната нямат спестявания. Това означава, че дори минимални отклонения могат да объркат личните им финанси и те често съвпадат със случаите, когато хората се обръщат към бързите кредити: неотложен ремонт, медицински услуги, невъзможност за покриване на битовите сметки, забавяне на изплащането на работната заплата. Разбира се има и по-малко спешни мотиви като купуване на битова техника, финансиране на обучение или на екскурзия, за подаръци или абитуриентски балове. Тези примери обаче единствено подкрепят тезата, че онлайн кредитирането е на страната на нормалния живот, който всеки от нас има правото да води.



Обратно към всички

Прочети още