11 новогодишни обещания и как да ги спазиш

11 новогодишни обещания и как да ги спазиш

Влизаме в новата година с надежда за ново начало, светло бъдеще и прекрасни предстоящи моменти. Освен положително настроение, повечето от нас носят със себе си и специален багаж - новогодишните обещания.

Ако и ти си един от хората, които тържествено са обявили своите планове за новата година и сега нямаш никаква представа как да ги спазиш - не се безпокой. По-долу сме изброили някои от най-популярните новогодишни обещания и сме включили съвети, с които ще си помогнеш да ги постигнеш. Да започваме!

 

1. Ще вляза във форма

Безспорно едно от най-популярните обещания, които хората правят навръх Нова година е това да тренират повече. Искаш мотивация да спазиш това обещание? Намери си приятел, който е готов да поеме на фитнес пътешествие заедно с теб. Така ще имаш както опора в трудните моменти, така и мотивация точно, когато ти трябва. Освен това ще споделяте и мерите взаимно резултатите си. Опитай!

 

2. Ще прекарвам повече време със семейството

Може би няма да се изненадаш като научиш, че времето, прекарано със семейство и приятели се отразява добре на цялостното ти състояние - както физическо, така и психическо. Стъпките, които можеш да предприемеш за осъществяването на това обещание са лесни - просто си отдели дни от седмицата, които да посветиш на минути със семейството. Без значение дали ще го направиш лично или онлайн, със сигурност ще видиш как подобна традиция влияе положително на всички.

 

3. Ще пътувам повече

Ако искаш да пътуваш повече през 2021 г., опитай да се спреш на конкретни дестинации и се съсредоточи върху изясняването на детайлите около тях. Епидемичната обстановка важи в глобален мащаб и е необходимо да си по-внимателен с пътуванията извън граница. Провери дали има наложени рестрикции, какво ще ти е необходимо и кое е най-подходящото време за посещение.

Ако все пак решиш, че е необходимо да избегнеш пътуването в чужбина - България има невероятни възможности за опознаване на непознати места. Започни проучването още от сега, най-страхотните дестинации те очакват!

 

4. Ще се науча да готвя

Готвенето е едно от най-полезните умения, които може да притежаваш. То ти спестява пари, дава ти възможност да ядеш храна, която е точно по вкуса ти и е чудесно хоби за намаляване на стреса. А какво е необходимо да започнеш да готвиш? Ако имаш желание, всичко нататък вече е лесно. Създай си навик да разучаваш различни рецепти, обръщай внимание на безбройните уроци за начинаещи в YouTube и най-важното - не се отчайвай. Дори и най-великите готвачи са започнали от загорелите тенджери.

 

5. Ще спра да пуша

Освен че застрашава здравето, пушенето може да влияе зле и върху портфейла ти. Затова едно от по-често срещаните обещания за Нова година е именно това - ще спра да пуша. А как можеш да го постигнеш?

Реално погледнато, пушенето е навик, който запълва определена част от деня ти. За да можеш успешно да го спреш, трябва да откриеш дейности, с които да го замениш.. Започни малко по малко, намери близки хора, които да те подкрепят, бъди физически по-активен и ако можеш - избягвай да бъдеш в компанията на други пушачи. От тук нататък ти трябва само воля и упоритост.

 

6. Ще спя повече

Добрият сън е основен компонент на отличното здраве. За съжаление, целият стрес, който изпитваш по време на деня, често може да бъде виновникът за нередовен и нарушен цикъл на съня. Искаш тази година да можеш да се наспиваш подобаващо? Ето какво можеш да направиш - лягай си всеки ден по едно и също време; избягвай кофеина следобед; направи спалнята си удобна и успокояваща. После ти остава само да имаш волята и желанието да спазваш изградения режим.

 

7. Ще чета повече

Книгите са един от най-добрите и завладяващи източници на информация! Всъщност, не е толкова трудно да прочетеш поне 20 книги за година - всичко, което е необходимо е малко мотивация. Постави си за цел краен брой книги (не започвай с високи числа), следвай препоръки на приятели, за да си сигурен, че инвестираш време в нещо интересно и по-възможност се присъедини в литературен клуб. Приятно четене!

 

8. Ще придобия ново умение

Истината е, че това да научиш нещо ново често е уморително, трудно и обезсърчаващо. Започни да действаш малко по малко. Искаш да научиш нов език - свали подходящо приложение на телефона си. Искаш да рисуваш по-добре - започни с основите. Жонглиране - прегледай няколко обучения в YouTube.

Много онлайн платформи предлагат безплатни курсове на различни теми, от които всеки може да се възползва. 

Само с малко постоянство и упоритост и скоро ще си по-добър отколкото някога си очаквал.

 

9. Ще прекарвам по-малко време в социалните мрежи

Няма нищо по-чудесно от това да поддържаш постоянна връзка с приятелите си, но в момента, в който социалните мрежи превземат по-голямата част от деня ти, е време да преразгледаш отношенията си с тях.

Ето няколко трика, които можеш да изпробваш:

  • Операционните системи предлагат данни, които ще ти помогнат да разбереш колко време прекарваш в дадено приложение. Наложи си лимит за използването му и го спазвай.
  • Изтрий от телефона си приложенията, които отнемат твърде голяма част от деня ти. Използвай ги само по необходимост от десктоп версията им.
  • Дръж телефона си в друга стая през нощта. Така ще можеш да избегнеш заспиването и събуждането със социалните мрежи.
  • Насрочи си конкретни часове, в които да проверяваш имейла си.

Опитай да спазиш поне един от тези трикове и скоро ще видиш истинска разлика.

 

10. Ще обърна внимание на организацията си

Няма значение колко време има в деня, ако не знаеш как да го използваш. Има много съвети онлайн, с които да направиш всекидневието си по-организирано - използвай ги. Мобилните приложения, създадени с тази цел, могат също да ти бъдат от голяма помощ - обърни внимание на Todoist, Evernote и Jour.

А от нас помни - води си списъци, създай си график и не оставяй важните неща за утре (или за който и да било ден в бъдещето).

 

11. Ще спестявам повече

Особено след празниците, това е обещание, което би донесло истински измерима полза в живота ти, ако успееш да го спазиш. Планирането и бюджетирането винаги стоят в основата на финансовото благоденствие - обърни им внимание. Разписвай разходите си, следи за какво харчиш най-много пари и как можеш да го намалиш - знай кои са твоите приоритети и кое не е от първа необходимост.

Важно е да знаеш и че Credissimo винаги е насреща, когато бързо ти трябват пари.

 

Това са няколко съвета, които се надяваме, че ще ти бъдат от полза през новата година. Желаем ти успех!

 

Вземи пари сега

 



Обратно към всички

Прочети още