15 курса, на които да запишеш детето си

15 курса, на които да запишеш детето си

Ако вкъщи си отглеждаш един или няколко немирни любопитковци, често уроците в училище не са достатъчни. Точно тук идва и ролята на допълнителните курсове,но те са толкова необятни, че лесно може да се изгубиш сред многото опции. Ето затова днес ти предлагаме списък с 15 курса, на които си заслужава да запишеш детето си.

 

Чужди езици

Едно от най-полезните неща, които можеш да подариш на детето си, е умението да борави с чужди езици. Проучвания показват, че нов език се учи най-лесно в ранна детска възраст, затова колкото по-рано запишеш хлапето си на подобен курс, толкова по-лесно ще му бъде да го усвои. Знаем, че малчуганите не винаги приемат с ентусиазъм уроците, но има страхотни места, които предлагат занимателни курсове, чрез които могат да научат наистина много, докато се забавляват.

 

Роботика

Роботиката е много интересен начин за учениците да опознаят съвременните технологии и да се докоснат до различни науки! Чрез тези курсове се тренират и на важни умения, полезни за личностното и професионалното  им развитие в бъдеще, а практическите упражнения са не само забавни, но и полезни.

 

Отборни спортове

Независимо дали става въпрос за футбол, баскетбол, волейбол или друг популярен спорт, ако запишеш детето си на тренировки, то би спечелило наистина много. Освен очевидните предимства, които редовният спорт може да донесе на организма от здравословна гледна точка, той е много полезен за изграждане на дисциплина и борбен дух. А ако и това не е достатъчно, приятелствата, които децата създават, докато играят в един отбор, често могат да просъществуват дълги години. Така че, ако твоите наследници са спортни натури, не пропускай да ги заведеш поне на 1-2 пробни тренировки.

 

Бойни изкуства

Споменахме отборните спортове, сега е време и да обърнем внимание на бойните изкуства. Противно на очакванията, тренировките по таекуондо, карате или джиу джицу, например, далеч не са проводник на агресия сред децата. Даже напротив - те позволяват на малките бойци да осъзнаят много истини за дисциплината, самоконтрола и уважението на околните. А и дават интересен прозорец към опознаването на чужди култури - нещо, което определено си заслужава.

 

Плуване

Освен че е добър спорт, умението да плуваш доста често може да се окаже животоспасяващо. Много специалисти препоръчват курсовете по плуване да започнат от ранна детска възраст, с цел да се предотвратят инциденти покрай басейните. Така децата ти не само ще бъдат здрави и физически активни, но и ще могат да прекарват по-пълноценно и безопасно време на плажа.

 

Музикални инструменти

Не е нужно да си изключително добър музикант, за да правиш музика. Да се научиш да свириш на музикален инструмент има много предимства, от които всеки може да почерпи, независимо колко е “талантлив”. Освен удоволствието от това сам да създаваш нещо изключително красиво, към списъка от ползите можем да добавим подобрена памет, поради интензивния фокус на тренирането на фините двигателни умения. Създаването на музика също може да намали тревожността при някои деца и да им помогне да бъдат по-уверени в социалните си интеракции. Ако детето ти проявява интерес, не губи време, а разгледай местните школи по пиано или китара.

 

Пеене

Ако детето ти си мечтае да бъде рок или поп звезда, а концертите вкъщи са нон-стоп, май е време да го запишеш на уроци по пеене. Вярно е, че някои хора се раждат надарени с по-добри певчески способности от други. Този факт може да обезкуражи мнозина от опитите да се научат да пеят, дори и това да е дейност, която истински харесват. Но истината е, че с правилната техника и много работа, всеки може да напредне. А самият процес е много забавен - затова не се колебай, а сбъдни мечтите на детето си.

 

Танци

Музика и спорт в едно - какво по-хубаво от това? Освен, че има положителен ефект върху цялото физическо състояние на детето, изучаването на различни видове танци има и много други ползи. То ще има възможността да се докосне до различни култури, правила и етикети на конкретните танци, както и да се запознае с много нови приятели, с които да опознава този необятен свят.

 

Актьорско майсторство

Ако потърсиш по-подробно, със сигурност ще откриеш актьорски школи за деца близо до твоя квартал. Предлагаме ти да се възползваш от тях (разбира се, в случай, че детето ти проявява интерес). Подобни курсове не само дават необходимата увереност на едно хлапе да се справя подобаващо във всяка една ситуация, а са и изключително забавни за всички. Потапяйки се в различни сценки, преобразявайки се в най-интересните герои или изпробвайки методите на импровизацията, детето ти със сигурност ще научи много.

 

Програмиране

Днес компютрите са навсякъде - в това няма спор. А ако детето ти проявява изключително силен интерес към тях - това е страхотно. Съществуват невероятни школи, които могат малко по малко да потопят всеки малчуган или тийнейджър в света на компютрите - от анимация чак до програмиране. Дори и да не му допадне и да не иска да се занимава с подобна професия в бъдеще, един подобен курс може да даде на вашето дете умения, които ще са му от полза през целия живот.

 

Арт работилница

Арт работилниците са подходящи за всеки, който иска да разкрие креативността си и да разбере какво може да сътвори с двете си ръце. Те са подходящи както за най-малките деца, така и за тези, които вече проявяват жив интерес към някои от известните им изкуства. Този тип занимания освен че са много приятни, въздействат и по положителен начин върху цялостно емоционално състояние на детето.

 

Забавна математика

Трудно е за вярване, но на някои деца не само им се отдава математиката, но и активно търсят начини да се занимават с нея. Ако и ти имаш честта да отглеждаш такъв млад математик вкъщи, може би е време да обърнеш внимание на курсовете по забавна математика, където той ще може да се запознае по-отблизо с необятния свят на тази страхотна наука.

 

Шах

Шахът е спорт, който не само развива мисловната дейност, но и концентрацията и логиката. Като една от най-древните игри на Земята, с която са се забавлявали най-знатните фигури от всички епохи, шахът помага за формирането на изключително ценни качества и умения, които допринасят за цялостното изграждане и развитие на личността на детето.

 

Туризъм

Опознай родината, за да я обикнеш! Детските туристически групи набират все по-голяма популярност и има защо - съчетават полезното с приятното. Ако детето ти е изпълнено с енергия малък откривател, пешеходният туризъм може да му бъде от изключителна полза. Така не само ще може да изразходва енергията си за нещо интересно и полезно, но и междувременно ще научи много за заобикалящата го среда.

 

Скаути

Да знаеш как да се държиш в природата и как да се забавляваш в нея, без да й вредиш - това е страхотно умение. Едно от местата, които могат да те научат на тези тънкости, е клубът на скаутите. Обучения чрез игри и предизвикателства сред природата, които дават безценни умения за ориентиране с компас и карта, лагеруване, оказване на първа помощ и много други - звучи страхотно, нали?

 

Има безброй курсове и извънкласни дейности, които могат да разкрият на детето знания от необятния свят. Ако то проявява интерес към някои от тях, дай му шанса да ги опознае - може още от малко да открие призванието си в живота. А ако ти изпитваш нужда от малко финансова подкрепа, с която да сбъднеш мечтите на своя малък човек, знай, че Credissimo винаги е насреща.



Обратно към всички

Прочети още