15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?” Истината е, че за да се радваш на пълноценен живот, изпълнен с позитивни емоции и сбъднати мечти, понякога трябва да се впуснеш в приключение, без да го обмисляш много подробно. Представяме ти списък с 15 неща, които си заслужава да опиташ поне веднъж в живота - просто така, защото имаш желание!

 

Лети първа класа.

Купуването на редовен самолетен билет само по себе си може да бъде наречено луксозна покупка. Но представи си колко невероятно е усещането да летиш в първа класа. Струва ти се прекалено луксозно? Вероятно, да. Заслужава ли си? На 100%.

Дори и да си го позволиш само веднъж в живота, то наистина си струва да отделиш необходимата сума и да се поглезиш. По този начин със сигурност полетът ще бъде незабравим и доста по-приятен, и то не благодарение на това, че някой е ритал седалката ти през целия полет.

 

Организирай голямо пътешествие.

Чудиш се какво ли е да живееш извън България, а може би дори извън Европа? Е тогава едно пътешествие до другия край на света, ще ти се отрази добре.

Въпреки че международните пътувания не са по джоба на всеки, напускането на родната страна е  приключение, което си заслужава. Освен че ти позволява да изследваш нови култури и географски ширини, то ти дава възможност да получиш по-богато разбиране за света около теб.

 

Живей в чужбина.

Да откриваш нови хоризонти, докато пътуваш, е чудесно, но малко са преживяванията, които биха те потопили толкова дълбоко в нечия култура, колкото животът в чужбина за по-дълъг период от време. Разбираме, че да оставиш целия си живот и да се преместиш в друга държава, изисква предварителна подготовка и определени финансови възможности, но със сигурност опитът си заслужава. Дори и само за няколко месеца.

 

Посети музикален фестивал.

Ако си фен на живата музика, то тогава трябва да посетиш поне един музикален фестивал през живота си. Знаеш, че концертите винаги носят един необикновен заряд със себе си, затова може да си представиш какво е чувството да ги посещаваш непрекъснато в продължение на поне 3 последователни дни. Атмосферата, хората, различните сцени, всичко това и още много - превръщат цялото преживяване в едно незабравимо  приключение. Ако имаш възможността да посетиш някой от най-популярните фестивали, не я пропускай!

 

Хапни в ресторант със звезда Мишлен.

Дори и да си традиционалист по отношение на храната, и да предпочиташ домашно приготвени ястия, то със сигурност си струва парите да опиташ поне веднъж храната на световно известен ресторант.

Избери си повод - рожден ден, повишение или просто искаш да отбележиш факта, че е четвъртък, и си направи резервация. Определено ще получиш изцяло нова перспектива за изисканата кухня и храната като едно ново преживяване за сетивата.

 

Отседни в 5-звезден хотел.

Може да се чувстваш комфортно и в обикновен мотел, но да бъдеш гост в петзвезден хотел е преживяване, различно от всяко друго. Дори и вече да се радваш на една перфектната почивка, добавиш ли към нея обслужване и комфорт на световно ниво, тя мигновено ще се превърне в още по-незабравим спомен.

 

Гледай любимия си отбор на живо.

Да гледаш любимия си отбор по телевизията е забавно, но да го гледаш на живо е вълнуващо по съвсем нов и различен начин. Дори малките детайли като правенето на мексиканска вълна или пеенето на песни в подкрепа на фаворитите ти, са неща които трябва да опиташ поне веднъж в живота си.

 

Опознай подводния свят.

Гмуркането е спорт, който започнеш ли веднъж, няма как да се откажеш лесно. Разбира се, възможно е да ти е нужна малко финансова подкрепа преди да започнеш, тъй като е  скъпо хоби. Но сдобиеш ли се с необходимата екипировка и минеш ли всички предварителни обучителни курсове, вече няма нищо, което да те спре. Под водата те очаква невероятен и различен свят, който тръпне да бъде опознат.

 

Научи нов език

Често си казваш, че нямаш нужното време и финанси, за да започнеш  курс и да научиш нов език? Помисли отново. Истината е, че усвояването на нов език е страхотен начин да опознаеш света около теб и да се потопиш в нови култури. Всеки лев, похарчен за езиков курс си струва на 100% - затова не мисли, а започни да се оглеждаш за най-добрите възможности.

 

Скочи с парашут.

Скъпите удоволствия в повечето случаи се превръщат в най-любимите ни преживявания. Живееш само веднъж, защо да не си подариш малко приключение по пътя? Скачането с парашут е не само несравнима тръпка, но и чудесен начин да се изправиш срещу страховете си и да превъзмогнеш себе си. А и гледката си заслужава! 

 

Виж Северното сияние.

Не е ясно дали можеш да откриеш нещо толкова магично някъде другаде по света. Северното сияние е спираща дъха гледка, която трябва задължително да присъства в твоя списък с мечтани дестинации. Така че не се чуди много, а започвай да планираш своето пътешествие на север.

 

Карай скъпа кола.

Пътят е твой - застани зад волана и натисни газта! Карането на скъпи и екзотични коли е несравнимо  удоволствие, особено за почитателите на бързите автомобили и високите скорости. Няма значение дали ще вземеш кола на заем от приятел или имаш намерение да се сдобиеш със собствена такава, самото чувство да “летиш” по магистралата с подобно изискано превозно средство, е незаменимо. Заслужава си! И все пак бъди разумен.

 

Посети Лувъра.

Галерия с над милион произведения на изкуството. Този музей се разраства всеки ден, още от неговото основаване през 16 век. Днес той е един от най-големите и впечатляващи музеи в целия свят . Намира се точно в сърцето на Париж и лесно се забелязва благодарение на масивната стъклена пирамида, която се намира отвън, точно пред него.

Туристическа забележителност, до която със сигурност трябва да организираш поне едно пътуване.

 

Разбери какво е да си в безтегловност.

Искаш ли да се рееш из небето, без строгата дума на гравитацията да има значение? Това е шансът ти без усилия да осъществиш мечтата си - изпробвай полет с нулева гравитация.

Този специален самолет дава възможност на пътниците да преживеят от 20 до 25 секунди безтегловност всеки път, когато преминава от режим на издигане към спускане. Преживяването е доста по-скъпо от обикновен самолетен билет, но за разлика от него е способен да сбъдва мечти.

 

Похарчи парите си за добра кауза.

Всеки има кауза, която е близка до сърцето му. Дали тя ще е благотворителна организация или просто помощ за приятел, всичко това прави света по-добър. Използвай всяка възможност да подпомогнеш този, който има нужда от това. Чувството е истински незабравимо.

 

Това са 15 от нещата, които ти препоръчваме да опиташ поне веднъж в живота си. Всяко едно от тях ти гарантира невероятно преживяване и незабравими спомени, така че не се колебай. А ако ти трябва малко помощ, за да сбъднеш мечтите си - Credissimo e винаги насреща. Виж как можем да ти помогнем - тук.



Обратно към всички

Прочети още