15 от най-интересните сериали в стрийминг платформите

15 от най-интересните сериали в стрийминг платформите

С настъпването на по-хладния сезон изведнъж откриваш, че имаш малко повече свободно време вкъщи? Какво по-хубаво от това да го запълниш с някой добър сериал! Проблемът е, че с толкова много стрийминг платформи, опциите са необятни, а изборът на предаване, което си заслужава - все по-трудно. Затова решихме да те улесним и да подберем за теб някои от най-интересните сериали за този сезон. Избери си тези, които ти допадат най-много, поседни на дивана и започвай маратона.

Нови сериали

  1. Squid game

Няма как да не започнем списъка с последната сензация, идваща от Южна Корея, а именно - “Squid Game”. Новият сериал завладя аудиторията със замах, а социалните мрежи не спират да коментират всичко, случило се в него.

“Squid game” разказва за състезание, в което 456 играчи, събрани от различни сфери на живота и дължащи огромни суми пари, играят поредица от детски игри. Спечелилият получава 45,6 милиарда йени, а загубилият - смъртоносно наказание.

Сериалът има 1 сезон с 9 епизода и можеш да го откриеш в Netflix. Ако все още не си го изгледал, това е твоят знак да го направиш!

  1. Midnight mass

Mалка, изолирана островна общност, чиито неуредици достигат своя връх, заради завръщането на опозорен млад мъж и пристигането на харизматичен свещеник - това е описанието, което Netflix дава за новия си хитов минисериал.

“Midnight Mass” има 7 епизода и е особено подходящ за любителите на хоръра и свръхестествените явления. Чудесен сериал, с който можеш да отбележиш месеца на Хелоуин.

  1. Maid

Маргарет Куали и нейната майка Анди Макдауъл се превъплъщават в ролята на майка и дъщеря в новия мини сериал на Netflix - “Maid”. Tой разказва историята на 23-годишната Алекс, която бяга от емоционално насилствена връзка, заедно с двегодишната си дъщеря Мади. Алекс се опитва да сглоби живота си отново парче по парче с единствената цел да върне стабилността в живота на дъщеря си.

Ако ти се иска едно по-емоционално приключение, това е сериалът за теб - очаква те в Netflix.

  1. Scenes from a marriage

Адаптиран от шведската поредица на Ингмар Бергман от 1973 г., „Scenes from a marriage“, разглежда любовта, омразата, желанието, моногамията, брака и развода през погледа на една съвременна американска двойка. В главните роли влизат обичаните Джесика Частейн и Оскар Айзък.

Сериалът има 5 епизода, които можеш да откриеш в HBO GO.

  1. Just beyond

Базиран на популярната книга под същото име от Р.Л.Стайн, сериалът “Just Beyond” разказва изумителни истории за реалности отвъд тази, която познаваме. Всеки епизод запознава зрителите с нови герои, които предприемат невероятни приключения в свръхестествен свят на вещици, извънземни, призраци и паралелни вселени.

Сериалът има 8 епизода и можеш да го откриеш в Disney+.

  1.  Sweet tooth

Момче, което е наполовина човек и наполовина елен, оцелява в постапокалиптичен свят заедно с други хибриди. Звучи… малко странно.

Да, така е, но историята е наистина завладяваща и представя един по-различен поглед върху друг вид пандемия. А мненията на критиците и публиката са изненадващо единодушни и позитивни, така че няма причина да не му хвърлиш един поглед.

Можеш да гледаш всички 8 епизода в Netflix.

  1. Cruel summer

В малък град в Тексас популярната тийнейджърка Кейт е отвлечена. Жанет Търнър, невзрачно момиче и досега отхвърлено от другите момиче, някакси успява да заеме мястото й. Какво се случва година по-късно, когато Кейт е намерена жива? Ами, ще трябва да изгледаш Cruel Summer, за да разбереш.

Можеш да намериш всички епизоди в Amazon, Freeform и Hulu.

  1. Foundation

Базиран на книгата под същото име от Айзък Азимов, “Foundation” е сбъднатата мечта на много от дългогодишните почитатели на фентъзито. Една сага, разказваща историите на  хора, разпръснати по планети из цялата галактика, всички живеещи под управлението на Галактическата империя. Първият сезон се приема предимно позитивно от публиката и дори вече е обявено, че ще има втори.

Ако и ти искаш да се присъединиш към това фентъзи приключение, можеш да го откриеш в AppleTV+.

  1. The wheel of time

Сериалът, създаден по фентъзи поредицата от Робърт Джордан, предстои да излъчи първият си сезон. Историята му следва приключенията на Моарейн Дамодред, която поема на опасно пътешествие, заедно с други 5 мъже и жени в свят, в който съществува мощна магия, достъпна само за определени жени.

Дали създателите са успели да пресъздадат добре и в достатъчен детайл сложния свят на обичаната сага е въпросът, който вълнува милиони фенове по света. Това ще можеш да разбереш още през ноември, когато Amazon Prime ще започне излъчването на 8-те епизода.

  1. Only murders in the building

Трима непознати, обсебени от предавания и истории за истински престъпления, неволно се оказват част от нов мистериозен случай. Когато в жилищната им сграда в Ъпър Уест Сайд се случва нещо неочаквано, триото подозира убийство и започва да използва познанията си, за да открие истината.

Сериалът “Only murders in the building” е голямото завръщане на Селена Гомез към актьорската игра, а компанията, в която го прави е истински впечатляваща - партнират й Стив Мартин и Мартин Шорт. Ако искаш да разбереш повече за случая, в който се въвличат тримата, можеш да откриеш сериала в платформата Hulu (за територията на България най-вероятно ще ти бъде необходим VPN).

Сериали с нов сезон

  1. Sex education

Третият сезон на “Sex education” вече е наличен в библиотеката на Netflix. Сериалът следва живота на Отис, срамежлив гимназист, чиято майка е успешен секс терапевт, и неговите приятели в гимназия Муурдейл. Епизодите разкриват истории за приятелства, раздели, семейни перипетии и най-вече - разбиват всякакви табута и говорят за теми, които не се засягат често в публичното пространство.

Ако искаш да се посмееш, но и да понаучиш 1-2 неща, опитай “Sex education.” 

  1. You

Сериалът “You” се завръща с нов трети сезон. Историята на харизматичния и добронамерен Джо Голбърг успя да си спечели много фенове по света и има защо. В продължение на два сезона аудиторията постепенно научи какво се крие зад маската на милия и интелигентен кавалер, а именно - един обсебен преследвач с недотам чисти намерения. В коя посока поема живота на Джо и дали най-сетне ще успее “да си намери майстора” - третия сезон вече е в Netflix!

  1. Brooklyn 99

Всички хубави неща имат своя край. Последният осми сезон на “Brooklyn 99” вече е наличен в Netflix. 10-те епизода дават шанс на зрителите да се сбогуват с Джейк Пералта и приятели - очакват те още шеги, смях и забава, но и капка сантиментална тъга по любимите герои.

А ако досега “Brooklyn 99” не е бил в списъка ти със сериали, сега е перфектното време да го започнеш - можеш да го изгледаш от край до край и да се насладиш изцяло на групата детективи и техните смешни приключения в Ню Йорк.

  1. Money Heist

“La Casa de Papel”, по-известна с английското си име “Money Heist”, е испанска драма, която вече е на финалната си права. Първата част от последния сезон вече може да се гледа в Netflix, а втората се очаква на 3-ти декември.

Поредицата проследява два изключително добре подготвени грабежа, ръководени от тайнствен гений, наричан професора. Сериалът е динамичен, с изключително много обрати и определено би направил деня ти малко по-интересен.

Ако искаш да се присъединиш към хайпа, около последния сезон на обичания сериал, точно сега е момента да изгледаш всички сезони - и се готви за едно лудо приключение.

  1. Ted lasso

Обичаният Джейсън Судейкис играе Тед Ласо, колежански треньор по американски футбол от Канзас, нает да тренира професионален футболен отбор в Англия, въпреки че няма никакъв подобен опит. Свежа комедия, която не само забавлява, но и често те кара да се замислиш - ако искаш да се потопиш в нейния свят, ще я откриеш в AppleTV+. Налични са два сезона с общо 22 епизода.

Това са нашите предложения за страхотно преживяване в стрийминг платформите. Започна ли вече да мислиш  как да се абонираш за всички тях? Ако все още се чудиш и разходите те притесняват, виж как Credissimo може да ти помогне.

Тази есен се наслади на едно филмово приключение у дома.



Обратно към всички

Прочети още