15 съвета за Черен петък: как да направиш успешни покупки?

15 съвета за Черен петък: как да направиш успешни покупки?

Черният петък е дългоочакван ден за много купувачи по света. За съжаление, той може да се окаже и много стресиращ. За да ти спестим малко от възможните негативни емоции, ти представяме нашия списък със съвети.  За да разбереш как да пазаруваш, на какви стоки да залагаш и кои да избягваш - прочети в редовете по-долу.

Основни правила на пазаруването по време на Черен петък.

  1. Пазарувай онлайн

В условията на пандемия пазаруването във физически магазини става все по-трудно. И въпреки че не може да се каже, че в тях напълно ще липсват промоции за Черен петък, със сигурност може да се твърди, че разнообразието ще бъде именно онлайн. Така че този Черен петък ти препоръчваме да си останеш вкъщи, да се настаниш удобно на дивана и от там да атакуваш най-добрите оферти за деня.

  1. Направи си подробно проучване

Няма смисъл да се бориш да закупиш нещо на добра цена, ако продуктът не е добър. Струва си да направиш собствено проучване. Запитай се - какво наистина ми е нужно; къде се продава; каква е цената му преди Черния петък; качествено ли е? Това са някои от водещите въпроси, които ще направят пазаруването ти в деня на намаленията истински успешно.

  1. Постави си бюджет

Нужен ли ти е вторият телевизор в количката или просто го взе, защото цената е добра? Ако си поставиш реален бюджет и наистина се придържаш към него, можеш да си спестиш много главоболия на по-късен етап.

  1. Следи за условията за връщане

Със сигурност ти се е случвало в еуфорията на деня да се сдобиеш с продукт, който не само няма да ползваш, но и няма на кого да подариш. При подобни случаи най-добре е покупката да бъде върната. Затова е важно да бъдеш наясно с условията за връщане още преди да си дадеш парите.

Добре е да знаеш, че много магазини предлагат удължени периоди за връщане в навечерието на празниците, което ще ти бъде удобно, ако купуваш подарък за някого. Провери също дали правилата ти дават право на действително връщане на парите или то може да се случи само под формата на кредит/обмяна в магазина.

  1. Нищо не е на всяка цена

Независимо колко много искаш даден продукт и колко е добра цената му в момента, винаги е възможно да ти се изплъзне точно под носа. Важното е да не се разочароваш и да не забравяш, че това не е нито първата и нито единствената възможност да се сдобиеш с него.

След Черния петък те очаква и Кибер понеделник, а в повечето случаи промоциите вече продължават и цяла седмица. Така че просто си дай малко почивка и се подготви за следващата оферта - тя със сигурност вече ще бъде твоя.

Артикули, на които си заслужава да обърнеш внимание по време на Черен петък.

  1. Телевизори

Телевизорът не е покупка, която правиш всеки ден, затова е важно тя да бъде качествена. Ако ти е дошло време за промяна, би било разумно да го направиш по време на Черния петък. За щастие, телевизорите са част от стоките, които получават огромни намаления по това време на годината. Ако видиш устройство, което е от познат бранд, има добри спецификации и се продава на добра цена - не се колебай да се възползваш от офертата.

  1. Компютър / лаптоп

Подобно на телевизорите, компютрите са в категорията от продукти, сред които можеш да откриеш страхотни намаления по време на Черен петък. Ако е дошло времето за смяна, няма смисъл да обмисляш дълго. Разгледай офертите и вземи най-доброто спрямо нуждите си, цената със сигурност ще бъде повече от добра.

  1. Куфари

Кога обикновено се сещаш за това, че старият ти куфар е повреден? Точно преди да тръгнеш на нова планирана екскурзия, нали така? Преживяването не е особено приятно и винаги завършва със закупен нов куфар на висока цена, който дори не е по вкуса ти. Затова те съветваме още отсега да прегледаш какво имаш в наличност и какво плаче за смяна. Със сигурност ще попаднеш на много добри промоции по време на Черния петък и ще си благодариш за новата покупка, когато се отправиш на следващото ти пътуване.

  1. Слушалки

Сменяш по няколко чифта слушалки на година? В такъв случай ти е време да се ориентираш към по-висок клас. Проблемът е, че високият клас доста често не е точно по джоба ти. Ето защо Черният петък е чудесна възможност да се сдобиеш със слушалки, които са качествени, издръжливи, но и не разбъркват бюджета ти за месеци напред. Не се колебай, а бързо разлисти каталога на любимия си бранд.

  1. Бяла техника

Случва ли ти се често да игнорираш ясните знаци, че хладилника ти е за смяна? Дай му почивка и проучи с какви промоции за бяла техника можеш да се сдобиеш тази година. Експертите на пазара твърдят, че този вид уреди се продават с едни от най-големите отстъпки в бранша. Не се колебай, а започвай проучването си още сега.

Артикули, които да избягваш по време на Черен петък.

  1. Мебели

Обзавеждането на дома ти не трябва да бъде плод на решение, взето за няколко минути. За съжалението точно такива са повечето покупки, направени по време на Черен петък. Спести си евентуалното недоволство и планирай по-дълго и по-старателно този вид покупки, а чак след това търси най-добрите цени на пазара - със сигурност ще откриеш нещо изгодно.

  1. Бижута

Няма нещо по-изкушително от красиви и качествени бижута на достъпна цена. Те могат да бъдат страхотни подаръци, добра инвестиция или просто украшение, което носиш с удоволствие. Черният петък обаче, не е времето, когато те са най-евтини. Даже напротив, проучване показва, че диамантите, например, са най-продавани точно през периода на ноември - декември. Това значи, че търговците избягват да пускат особено големи намаления по това време.

Ако искаш да откриеш бижута на по-изгодна цена, провери как стоят нещата през март или април - вероятно ще откриеш доста по-добри оферти.

  1. Фитнес уреди

Подобно на бижутата, цените за фитнес уредите просто не са най-добри по време на Черния петък. Да, най-вероятно ще откриеш някои намаления, но много по-голямо разнообразие от предложения те очаква в началото на година. Доказано е, че това е оптималният период, в който можеш да се сдобиеш с разнообразни уреди на достъпни цени.

  1. Продукти от непознати брандове

Ако тази невероятна оферта за 55-инчов плосък екран или 15-инчов лаптоп изглежда твърде добра, за да е истина, това вероятно е, защото е така. За съжаление, някои от най-добрите оферти за електроника са за тези от т.нар. “куче марки” със съмнителна история и произход. Не им се доверявай - доста често евтиното се оказва много по-скъпо от очакваното и ще ти се наложи да подменяш уреди без време.

  1. Неща, които вече притежаваш

Не търси причини да купиш нещо, само защото цената е страхотна. Вместо това търси отстъпки за артикули, които ще донесат нова радост в живота ти или просто такива, от които наистина имаш нужда.

Това са нашите 15 съвета за успешни покупки по време на Черен петък. Сега си ти наред - желаем ти приятно пазаруване. И не забравяй за нас - Credissimo винаги може да ти предложи едно рамо за закупуването на най-мечтаните от теб продукти.



Обратно към всички

Прочети още