5 от най-добрите коледни епизоди на любими сериали

5 от най-добрите коледни епизоди на любими сериали

Дали ще се сгушиш на дивана с чаша горещ шоколад или ще прекараш времето си с приятели и семейство, коледната програма, която върви по телевизора остава централна част от забавлението на всички. Но често се случва да се чудиш какво точно да гледаш, а опциите са толкова много! Ето защо днес ти идваме на помощ. Представяме ти списък с някои от най-любимите коледни епизоди от обичани сериали. На теб ти остава само да избереш някой от тях, да се настаниш удобно и да натиснеш “play”.

 

“Онзи с празничния броненосец” (С7Е10) - “Приятели”

 

“Приятели” е в списъка с любими сериали на милиони хора по света. Вероятно ти се е случвало да се сетиш за някоя шега от забавен епизод и преди да се усетиш, вече да приключваш пета поредна серия. Тогава може би знаеш, че някъде там, в седмия сезон, се крие един от най-веселите коледни епизоди на всички времена.

Какво е значението на празника Ханука и може ли Рос да го обясни на сина си Бен? А дали ще му бъде по-лесно, ако се облече в костюм на огромен броненосец, защото този на Дядо Коледа липсва в магазините отдавна? А какво ще стане, когато Бен е на път да повярва в празничния броненосец, Чандлър нахлува в стаята, облечен като Дядо Коледа, и историята на Рос започва да се пропуква?

Ако смяташ скоро да си спретнеш още един маратон на “Приятели”, не пропускай тази серия - със сигурност ще ти донесе много празнично настроение!

 

“Вечерята Брейсбридж” (С2ЕП10) - “Момичетата Гилмор”

 

Макар есента и “Момичетата Гилмор” просто да вървят ръка за ръка, създателите на сериала знаят как да правят и зимни епизоди. Един от тях е “Вечерята в Брейсбридж”, в който Лорелай и Суки планират огромно парти за Брейсбридж груп. Когато се оказва, че гостите няма да успеят да се присъединят, двете решават, че партито все пак трябва да се състои. И канят цялото градче. Това, което следва е смешно, мило, леко драматично и накратко - перфектна коледна телевизия.

Епизодът успява органично да събере всичките си важни герои под един покрив, да интегрира конфликт, без да става твърде напрегнато, и всичко това се случва на фона на Коледа, без празникът да бъде водещата сила. Ако търсиш малко празничен дух и комфорт, хвърли един поглед на тази серия, сигурни сме, че ще те грабне.

 

“Коледна песен” (С6Е0) - “Доктор Кой”

 

“Доктор Кой” е сериал, който определено не пести време и усилия за коледните си епизоди. А в дългогодишната му история е имало много такива - поне 18, ако трябва да сме по-точни. Но един от тях винаги намира мястото си сред любимите празнични епизоди на хората, и това е “Коледна песен”.

Както може да се предположи от заглавието, сериалът представя познатата на мнозина история от Чарлз Дикенс. Но го прави по изпитания “Доктор Кой” метод, който феновете така обичат. Поредното пътуване във времето и пространството среща Доктора с Казран -  богат лихвар, чиято история наподобява тази на Скрудж. И когато приятелите на Доктора попадат в опасна ситуация, всички заедно трябва да действат като призраците на миналото, настоящето и бъдещето на Коледа, за да се опитат да смекчат сърцето на Казран.

Този специален празничен епизод не само разказва една страхотна история, но и за първи път предстаява Мат Смит като Доктора - един от най-обичаните актьори в тази роля.

 

“Бяла Коледа” (С2Е4) - “Черното огледало”

 

Така е, това не е точно епизод, който е изпълнен с коледни веселия и празнично настроение, но трябваше да включим в списъка си поне един такъв. Просто в това е най-добър “Черното огледало” - сериал, който представя наболели обществени проблеми и презентира уникална перспектива, която не винаги е особено красива.

“Бяла Коледа” започва на Коледа, представяйки своите двама главни герои - Джо и Мат. Те работят заедно от пет години в отдалечен пост насред нищото в снега. Така се случва, че двамата се заговарят за миналото си, като споделят трудните си преживявания до този момент.

Какви са историите им, дали са свързани помежду си и какво им предстои - всичко това постепенно става ясно в невероятния сюжет на епизода. А ако искаш да го гледаш, но се притесяваш, че не си достатъчно навътре в историята на “Черното огледало”, имаме добри новини за теб - сериалът спокойно може да бъде гледан и в разбъркан ред.

 

“Как призраците откраднаха Коледа” (С6Е6) - “Досиетата Х”

 

Това не е първият коледен епизод от “Досиетата Х”, но определено е най-странният. Затова пък е и най-запомнящият се.

Коледа наближава, а Мълдър отново преследва някакъв случай. Този път задачата не е работна, а е предизвикана от собствен интерес - иска да посети обитавана от духове къща в Мериленд, където двойка е сключила пакт и се убила взаимно. Двамата със Скъли намират къщата, в последствие се срещат и с призрачните й обитатели и по този начин предизвикват верига от събития, която трудно може да бъде описана, но си заслужава да бъде гледана.

Това, което прави епизода специален е и самият му край, който показва колко много се ценят един друг двамата главни герои. Празниците могат да бъдат мрачно време, ако се чувстваш изолиран по някакъв начин от хората около теб. “Как призраците откраднаха Коледа” показва, че самотата не е завинаги и въпреки че може да отнеме малко време, всеки може да открие хората, с които иска да празнува Коледа.

 

Коледните епизоди са страхотна част от любимите ни сериали! Надяваме се, че сме ти помогнали да си припомниш някои от тях или пък да сме ти представили нови такива. Credissimo ти желае страхотно празнично настроение в тяхната компания! А ако все още имаш коледни подаръци за купуване, и това ти пречи да се отпуснеш напълно пред телевизора, не се притеснявай! Credissimo е насреща, разгледай сайта ни за оферти.



Обратно към всички

Прочети още