8 най-топли дестинации през януари и февруари

8 най-топли дестинации през януари и февруари

Топли дестинации за почивка през зимата

Астрономическата зима едва едва е пристъпила прага на 21 декември, а вече се улисвате в мечти за първа пролет? Не се притеснявайте, това е често срещано явление, особено като минат празниците. Някак ни се струва, че следващата цел е да препуснем през глава в януари и февруари, за да дочакаме евентуалното мартенско слънце, първите цъфнали джанки и радостта от разходки с разкопчано яке.

Зимата, разбира се, си има своите радости, но в повечето случаи снежно-веселият дух като че ли задрямва в началото на годината. Ако пък и няма сняг, а само студ – още повече. Напълно нормално е да си помечтаете за някое топло местенце.

А защо да не го и посетите?

Зимните отпуски не са така разпространена практика като безметежните летни пътувания. Обаче нито са някакво изключение, нито би било толкова необичайно, ако наистина решите да отскочите донякъде и да стоплите сърцата и сетивата си.

Гърция

Най-посещаваната през лятото алтернатива на българското Черноморие, е чудесен избор и за зимата. С една уговорка, разбира се: Близките северни дестинации не са особено топли, така че защо не се разходите на юг от Атина? Близък вариант е също Кипър, където през януари средните температури са около 18 градуса. Хладничко е за плаж, но определено може да свалите няколко ката дрехи от обичайните за сезона и да изпиете някое кафе на слънце, да разгледате забележителностите и да се полюбувате на заблежителностите.

Канарските острови

Субтропичният климат и безбройните курорти ви очакват и през януари - февруари, които всъщност са си активен туристически сезон на Канарите. С температури над 20 градуса си е почти лятно, а възможностите за добро прекарване са неизброими. И да, една от тези възможности е слънчева баня и плаж, тъй като температурата на морската вода също се запазва сравнително приятна през този сезон! Имате избор между популярните Тенерифе, Гран Канария, Ла Палма или пък по-закътани местенца на архипелага.

Сицилия

Тук надали ще става за плаж, но пък на острова на върха на италианския ботуш има много за гледане. Голяма част може да бъде обходена в рамките на стандартна няколкодневна почивка и ще остави у вас желанието да го посетите още поне няколко пъти.

Португалия

Малко засенчена от Испания и Италия дестинация, което именно я прави привлекателна и дори леко екзотична. В южната част зимата е толкова мека, че по-скоро трудно може да се нарече такава. Независимо дали ще предпочетете Лисабон или провинцията, е прекрасно решение за януарска почивка.

Дубай

Това вероятно е най-популярното място за зимно пътуване за любителите на топлото. 25 градуса си е типично лято, а всички суперлативи, които сте чуавали за „перлата на Персийския залив“, са близо до истината. Възможностите за забавления варират от просто плаж, през исторически обиколки, до шопинг, сафари или круиз.

Екзотичните дестинации

Индия, Индонезия или Доминикана, Малайзия или пък Виетнам, са идеални, ако можете да си позволите по-дълга отпуска и имате достатъчно средства. Така ще можете истински да презаредите. Бански и морски пръски през януари звучи наистина привлекателно, но ако не можете да си ги позволите точно сега, потърсете топлината по-наблизо. Когато говорим за такава в студените месеци, най-обичайната асоциация е:

Хижа с камина

Е, важното в случая не е да е хижа, вила, къща, а по-скоро наистина наличието на камина. Именно тя създава усещането за романтика. Представите за няколко безметежни дни по дебели чорапи, с чай или червено вино, докато навън... навън ако искат и виелици да върлуват, мечки да вият (ако не са заспали) и да вали колкото си иска. Доста лесна за изпълнение мечта. Отговаря на условието да е топло, макар и не слънчево, но пък има и други предимства: Ще ви коства значително по-малко ресурси – финансови, организационни и времеви. Можете да отскочите просто за един уикенд. Ако ви затрупа сняг, може и повече.

Хотел в минералните дестинации

Още по-разглезващ вариант на горния. Плюс опциите за топъл минерален басейн и отпускащи СПА процедури. А ако почивката ви включва и деца, на повечето места ще има кой да им обърне внимание, докато релаксирате.

Няма нужда да изброяваме предимствата от зимна почивка, не са по-различни от летните преимущества. Повдига духа, подобрява работоспособността и енергизира. Ако пък изберете слънчево южно място, ще си набавите и дефицитния през зимата витамин Д, който в този сезон е основен виновник за депресията (и не само). А ако фактор за мрачните ви мисли са недостатъчните финанси, лекарството за подобряване на положението се казва Credissimo. Можете да изберете заем до 600 лева, включително и безлихвен за всеки първи и седми кредит. А може да предпочетете сума до 2 500 лв. с удобни за вас погасителни вноски.

И после: Bon voyage!



Обратно към всички

Прочети още