Бърз кредит за зимна екипировка и спортове

Бърз кредит за зимна екипировка и спортове

Няма нищо по-прекрасно от магическото усещане да се събудиш сутрин, и да видиш околния свят покрит от бяла, снежна пелена. Всеки си спомня това чувство от детските си години, а много го пазят и като пораснали. Независимо дали обичат да бъдат навън, в хапещия студ, или да го наблюдават през прозореца на топлия си дом.

Казват, че запращането на снежна топка по някого маркира началото на чудесно приятелство. Планините започват да зоват с усещането си за свобода и волност при спускане, а все по-разпространените ледени пързалки гарантират весели, червени бузи за децата и цялото семейство.

Така че, ако тези най-крехки създания на природата – снежинките, не те плашат, вероятно обичаш зимните спортове и прекарването на забавно време сред снега. Макар че зимата предлага и редица безплатни забавления, като боят със снежни топки, правенето на снежни човеци или снежни ангели, за немалко от активностите си трябва екипировка. Подбрахме няколко възможни инвестиции в артикули за зимни спортове, които можеш да си осигуриш с помощта на бърз кредит от Credissimo. За да си подготвен за предстоящия зимен сезон.

За ски и сноуборд любителите

Екипировката. За да караш ски или сноуборд, не е задължително да имаш такива. Повечето курорти предлагат ски, сноуборд и обувки за тях под наем. Напълно подходящо е, ако си начинаещ и тепърва се учиш да се спускаш, да заложиш на този избор. Ако си запален любител на пистите обаче, в дългосрочен план е по-добре да си подсигуриш сам необходимите спортни прибори. Не е задължително да се оборудваш от главата до петите наведнъж – може да започнеш с най-важното и да допълваш арсенала си веднъж на период от време.

Облеклото. За разлика от екипировката, облекло трудно ще намериш под наем. Ще ти трябва пълно облекло – като започнем от термобельо, термочорапи и терморъкавици, минем през ски- и сноуборд-маските и стигнем до ски-панталони и якета. Добрите новини тук са две: Можеш да си осигуриш пълният комплект с помощта на „Credissimo плюс“, който е до 2500 лв. и опция за разсрочване до 2 г. Втората добра новина е, че няма никакъв проблем да си вземеш дрехите втора ръка и съответно доста по-изгодно.

Изследване на нови дестинации. За заклетите фенове на ски спортовете е ясно: Има твърде много писти, които чакат да бъдат тествани. Така че, ако този сезон искаш да провериш как стоят нещата във Франция, Австрия, Италия или където и да е другаде – с бърз кредит от Credissimo лесно можеш да си осигуриш това незабравимо приключение.

За семейства и деца

Когато в семейството има деца, вече нямаме избор: Зимните забавления са задължителни за малките. Ето няколко начина да им дадеш радостни преживявания:

Училища по зимни спортове. Никога не е късно да се качиш на ски. Затова и ски-училищата имат групи за малчугани още от детската градина. Няколко дни в компанията на приятелчета в планината са полезна идея както за физическото и емоционално здраве, така и за развиването на социални умения и обогатяване на познанията.

Семейна екскурзия. Някои родители се притесняват да пускат малки деца на организирани пътувания и лагери. В този случай може да организирате семейна ваканция. Дори да не е свързана с практикуване на зимни спортове обаче, ще ви трябва поне шейна. Сравнително скромна инвестиция, която може да покриете с Credissimo до заплата – до 600 лв., с 0% лихва в гратисния период за всеки първи и пети заем. Това, разбира се, не пречи да им покажете и най-древния начин за пързаляне – с найлонова торба.

Градски зимни забавления. Ледените пързалки стават все повече и по-популярни всяка зима. При това срещу незначителен разход за вход и наем на кънки. Освен ако не си купиш собствени кънки, които може да ползваш всяка година. Не важи в такава степен при децата, чиито крачета растат, освен ако не тренират такъв тип зимен спорт – например фигурно пързаляне.

За техно маниаци

Техно индустрията е помислила добре как да гарантира наличие на разнообразни „играчки“ и за любителите на технологиите. Като започнем от ръкавиците за тъч скрийн, с които можеш спокойно да боравиш със смартфона и таблета си, без да ги сваляш и да ти измръзват ръцете, и стигнем до Go Pro камерите, за да заснемаш спусканията си. Други джаджи, които може да намериш:

  • Портативен сешоар за ски- и сноуборд – обувки.
  • Каска с вградени слушалки, които свързваш със смартфона си.
  • Сноуброд за колело. Точно така, монтира се на предната гума.
  • Якета с регулация на температурата и проветривостта и чорапи с реотани.
  • Всевъзможни джаджи, които проследяват маршрутите ти, скоростта и дори височина и завъртане при скокове!

За спестовници

Вече стана дума, че почти всичко изброено може да се купи втора ръка, за да спестиш пари, особено когато става въпрос за скъпа екипировка. Редица сайтове предлагат такива вносни артикули. Познати са ти и сайтовете за продажба от потребители към потребители като OLX, където може да попаднеш на истински изгодни сделки. Ако ти трябват обаче още добър съвет и възможност да обсъдиш, видиш и пипнеш: Всяка събота и неделя на паркинга на стадион „Васил Левски“ в София се организира борса на спортни стоки. Там може да разгледаш и да получиш съвет, кои артикули са най-подходящи за теб и отговарят на търсенето ти.



Обратно към всички

Прочети още