Мога ли да изтегля кредит, ако съм на почивка в чужбина?

Мога ли да изтегля кредит, ако съм на почивка в чужбина?

Най-накрая идва моментът да заминеш на дълго чаканата екскурзия в чужбина. Може би е продължителна ваканция на някое топло място със слънчеви плажове, коктейли и ясно синьо небе? Или е мечтаната тридневна обиколка на културни забележителности в някоя европейска стара столица? А може би е просто спонтанно отскачане до някоя от вече традиционните, съседни на България, дестинации? Каквото и да е, последното нещо, което човек очаква в такъв момент, е да не му стигнат парите. Дали защото не е планирал добре и са свършили по-рано от очакваното, или заради някоя непредвидена ситуация. 

При всички положения е крайно неприятно, а изходите са далеч по-ограничени, отколкото, ако се сблъскаш със същото, докато си на сигурно място, у дома, в родната страна. Един от тях винаги е помощ от приятел – дали някой спътник, или с паричен превод от вкъщи. Но и често такъв е доста сложен.
 

Възможно ли е обаче да се възползваш от услугите на кредитни институции?

Да, възможно е и също има различни варианти. Ако си в държава от Европейския съюз, имаш гарантирани права за потребителски заем от институциите в съответната държава. Както се сещаш обаче, нещата не са чак толкова прости и реално може да отнеме дни и седмици, докато евентуално бъдеш одобрен. Може да е свързано с откриване на сметка в местна банка и какви ли не условия, които трудно могат да бъдат обхванати в един текст за всички особености на всички 28 страни-членки. Ако си извън ЕС пък, задачата става почти невъзможна.
 

А може ли да се възползваш от институциите в България, докато се намираш в чужбина? 

Да, и това определено е най-бързият и лесен начин. Разбира се, не става дума за случаите, в които е необходимо физическото ти присъствие, както е при повечето банки. Но можеш да изтеглиш бърз кредит онлайн от небанкова кредитна институция почти по същия начин, по който би го направил и ако си си у дома. Разликата е само в получаването на парите. Заявяването на пари се случва онлайн и затова практически няма никакво значение къде се намираш.
 

Как да го направя?

Необходимо е да си осигуриш интернет – това може да е WiFi връзката в хотела ти или дори някое заведение. Същото важи и ако ползваш роуминг за сърфиране и обмен на данни. Просто влез в сайта на Credissimo от лаптопа си или през мобилното приложение на телефона, запознай се с условията и различните опции за бърз заем и после подай заявлението си онлайн. Става за секунди. Ако искаш да стане още по-бързо, можеш да ползваш чат услугата на сайта или чатбот услугата във Facebook Messanger. По този начин, с бързи въпроси и отговори, ще научиш всичко, което те интересува. Можеш да избереш дали да заявиш по-малка сума - до 600 лв., с опцията заем до заплата, или, според случая, ще ти трябват повече пари и ще избереш Credissimo плюс, с възможност за получаване до 2500 лв. и погасяване на удобни за теб вноски за период от 2 години.
 

Как получавам парите си?

Тъй като се намираш в чужбина, няма да е възможно да ги вземеш на каса. Подходящият вариант е сумата да бъде преведена на, посочена от теб, банкова сметка. В зависимост от банката, където е издадена картата ти, ще получиш парите си до минути или най-много денонощие. След това можеш да ги изтеглиш на банкомат или да плащаш с картата си. 

А ако не искаш да попадаш в неприятни ситуации, докато си извън България, ти препоръчваме да си предвидиш буферна сума за извънредни разходи, още преди да заминеш. Това също може да се случи с бърз заем от Credissimo и ще ти спести напрежението от това, да се намираш на чужда територия и да се чудиш как да постъпиш. 



Обратно към всички

Прочети още