close-icon
logo

This website is for our Bulgarian customers.

You can check our corporate page here

Мога ли да изтегля кредит, ако съм на почивка в чужбина?

от Силвия Пенчева | 15.03.2017

Мога ли да изтегля кредит, ако съм на почивка в чужбина?

Най-накрая идва моментът да заминеш на дълго чаканата екскурзия в чужбина. Може би е продължителна ваканция на някое топло място със слънчеви плажове, коктейли и ясно синьо небе? Или е мечтаната тридневна обиколка на културни забележителности в някоя европейска стара столица? А може би е просто спонтанно отскачане до някоя от вече традиционните, съседни на България, дестинации? Каквото и да е, последното нещо, което човек очаква в такъв момент, е да не му стигнат парите. Дали защото не е планирал добре и са свършили по-рано от очакваното, или заради някоя непредвидена ситуация. 

При всички положения е крайно неприятно, а изходите са далеч по-ограничени, отколкото, ако се сблъскаш със същото, докато си на сигурно място, у дома, в родната страна. Един от тях винаги е помощ от приятел – дали някой спътник, или с паричен превод от вкъщи. Но и често такъв е доста сложен.
 

Възможно ли е обаче да се възползваш от услугите на кредитни институции?

Да, възможно е и също има различни варианти. Ако си в държава от Европейския съюз, имаш гарантирани права за потребителски заем от институциите в съответната държава. Както се сещаш обаче, нещата не са чак толкова прости и реално може да отнеме дни и седмици, докато евентуално бъдеш одобрен. Може да е свързано с откриване на сметка в местна банка и какви ли не условия, които трудно могат да бъдат обхванати в един текст за всички особености на всички 28 страни-членки. Ако си извън ЕС пък, задачата става почти невъзможна.
 

А може ли да се възползваш от институциите в България, докато се намираш в чужбина? 

Да, и това определено е най-бързият и лесен начин. Разбира се, не става дума за случаите, в които е необходимо физическото ти присъствие, както е при повечето банки. Но можеш да изтеглиш бърз кредит онлайн от небанкова кредитна институция почти по същия начин, по който би го направил и ако си си у дома. Разликата е само в получаването на парите. Заявяването на пари се случва онлайн и затова практически няма никакво значение къде се намираш.
 

Как да го направя?

Необходимо е да си осигуриш интернет – това може да е WiFi връзката в хотела ти или дори някое заведение. Същото важи и ако ползваш роуминг за сърфиране и обмен на данни. Просто влез в сайта на Credissimo от лаптопа си или през мобилното приложение на телефона, запознай се с условията и различните опции за бърз заем и после подай заявлението си онлайн. Става за секунди. Ако искаш да стане още по-бързо, можеш да ползваш чат услугата на сайта или чатбот услугата във Facebook Messanger. По този начин, с бързи въпроси и отговори, ще научиш всичко, което те интересува. Можеш да избереш дали да заявиш по-малка сума - до 600 лв., с опцията заем до заплата, или, според случая, ще ти трябват повече пари и ще избереш Credissimo плюс, с възможност за получаване до 2500 лв. и погасяване на удобни за теб вноски за период от 2 години.
 

Как получавам парите си?

Тъй като се намираш в чужбина, няма да е възможно да ги вземеш на каса. Подходящият вариант е сумата да бъде преведена на, посочена от теб, банкова сметка. В зависимост от банката, където е издадена картата ти, ще получиш парите си до минути или най-много денонощие. След това можеш да ги изтеглиш на банкомат или да плащаш с картата си. 

А ако не искаш да попадаш в неприятни ситуации, докато си извън България, ти препоръчваме да си предвидиш буферна сума за извънредни разходи, още преди да заминеш. Това също може да се случи с бърз заем от Credissimo и ще ти спести напрежението от това, да се намираш на чужда територия и да се чудиш как да постъпиш. 

Прочети още

15 музея, които си заслужава да посетиш
15 музея, които си заслужава да посетиш

От Восъчните фигури във Велико Търново до Лувъра и Ермитажа. Представяме ти 15 музея, които си заслужава да посетиш

15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота
15 неща, които да опиташ поне веднъж в живота

Някога хрумвала ли ти е мисълта “Какво ли е да направиш нещо, просто защото ти харесва?”

Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...
Започваш първата си работа? Ето как да похарчиш заплатата...

Съвети за това как да се научиш да спестяваш в началото на кариерата си.