Седем правила при взимането на бърз кредит

от Credissimo BG | 08.09.2015
Вземи пари сега

7 съвета как да вземем безопасно бърз кредит

Как най-често потребителите търсещи бърз заем биват измамени и защо взимането на заем от частни лица е опасно?

Безкрайното интернет пространство е пълно с истории за измамени. С цел да ви защитим направихме списък с правила за безопасност за всеки, който обмисля взимането на кредит.

  1. Никога, при никакви обстоятелства, не взимайте заеми от частни лица, които твърдят, че са кредитори.
  2. Никога не приемайте заеми от съмнителни фирми, ако те не могат да ви покажат дори официална интернет страница на дружеството.
  3. Показали са ви сайт? Това не е достатъчно, трябва допълнително да проверите за: Контактите на компанията - проверете дали телефоните са истински и дали на посочения адрес има реален техен офис;
  4. Поискайте образец на договор - сериозните и реномирани компании нямат повод да го крият. Дори да не откриете образец на договор на сайта им, вие имате право да го поискате, за да се запознаете предварително с условията, преди да пристъпите към подписване.
  5. Обърнете внимание на редовете, изписани със ситен шрифт и бледо мастило. По правило, там се крият "капаните" - например скрити проценти и други подводни камъни; Не разчитайте само на прочитането на дребния шрифт, а прочетете всичко. Много от некоректните фирми допълват условията в основния текст с неблагоприятни за вас клаузи, затова е задължително да прочетете внимателно и него;
  6. Ако имате и най-малко съмнение относно легитимността на фирмата или дейностите й, не се доверявайте! Дейността на легитимните компании отпускащи пари на физически лица се регулира със закон, така че договорът между вас гарантира защита на правата и задълженията на двете страни и най-важното, регулира решаването на евентуални конфликти.
  7. ВАЖНО: никога, при никакви обстоятелства, не плащайте авансово, дори ако положението е много лошо, и ви е невъзможно да получите заем от друга компания. Вашата "последна надежда" няма да ви донесе спасение, а даже напротив няма да получите пари и има риск да загубите всичките ви останали пари.

Вие се нуждаете от пари? Можете да ги получите от Credissimo - ние ще се радваме да ви помогнем.Прочети още

Вероятно си чувал вече клишираната фраза, че 30 е новото 20. Става въпрос за възраст, а причината e психологията е смяната в поколенческия модел.
„БАКР - агенция за кредитен рейтинг“ АД (БАКР) промени рейтингът на Credissimo с най-високия възможен за държавата ни към момента.
Представяме ви поредния талант на България, заедно с когото ще покорим върховете на съвременните танци – Милка Георгиева.