Credissimo подкрепи даровити деца с инициативата “Елхи на таланта”

Credissimo подкрепи даровити деца с инициативата “Елхи на таланта”

В края на 2022 - година, изпълнена с много предизвикателства и промени, коледният дух на доброта, съпричастност и споделеност сякаш носи още по-дълбок смисъл. Празничните светлини и украса по улиците не само внасят красота и приповдигнато настроение, но зад тях често стои и мисията да протегнем ръка, за да даряваме добро. 

 

Такова е и веруюто на инициативата “Елхи на таланта”, към която тази година Credissimo се присъедини с голяма радост. Благотворителната, екологична и социална кампания на Фондация “Стоян Камбарев” има за цел да сбъдва мечти под мотото “Дари елха. Подкрепи талант. Украси града. Дай живот на нова иглолистна гора.” Акцията е в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда и на талантите на фондацията. 

 

Празничните живи елхи, украсени с много любов от младите творци на фондацията и дарителите, ще създават приказна Коледна атмосфера от 01.12.2022 г. до 30.01.2023 г. на алеята пред НДК в София. Събраните средства ще отидат за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда, които ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и подаръци за семействата, а част от средствата ще финансират и едногодишни стипендии на музикалните таланти на фондацията.

 

През пролетта на 2023 г., всички елхи ще бъдат залесени в “Гората на таланта” в Южния парк, в която вече ни радват дръвчетата от първите две издания на кампанията. Дългосрочната цел е всяка година да бъдат засаждани нови елхи, които да поставят началото на нова иглолистна гора в парка. 

 

Щастливи сме да бъдем част от подобна благотворителна инициатива, която съчетава някои от основните ценности, които Credissimo следва през годините като социално и обществено ангажирана компания - подкрепа на млади таланти в различни области, подпомагане на нуждаещи се семейства и екологични акции за опазването на биоразнообразието и околната среда. 

 

Нека Коледните празници бъдат още по-светли и вълшебни за всички талантливи деца на България!

 


Обратно към всички

Прочети още