Как да зарадваш специалните жени около теб – те го заслужават

Как да зарадваш специалните жени около теб – те го заслужават

Как да зарадваш специалните жени около теб – те го заслужават

Скъпите подаръци не казват и наполовина толкова, колкото засвидетелстването на уважение и обич

Ето, че 8 март наближава. Поредният спорен празник, който ни дели на два лагера, дали поради произхода си и политическата обремененост, дали защото някой генерално не си пада по празници. Или обратното – превръщаме го в комерсиален банкетен повод за напиване. И покрай подобни незначителни дебати забравяме едно нещо - за съжаление дори през 21 век жените продължават да се борят за равни права. Дори този януари го видяхме покрай Женския марш, който се проведе в САЩ и други държави заради дискриминационната реторика на новия американски президент Доналд Тръмп.

Затова макар и един ден, той е посветен специално на жените и би било хубаво да засвидетелстваш своето уважение и признателност. Между другото, знаеш ли, че в някои държави има цял Месец на жените в историята? В САЩ, Великобритания и Австралия това е март, в Канада е през октомври, а в Южна Африка – август. Формирал се е около Международния ден на жената, който стартира с женски протест в Ню Йорк срещу лошите условия на труд и ниското заплащане. Следват много подобни протести за различни каузи свързани с равноправието, години и десетилетия, през които жените трябва да доказват, че са хора и като такива е редно да не бъдат дискриминирани. Впрочем знаеш ли откога жените в България имат правото да гласуват на избори? 1935 г. – няма и век.

Но стига толкова исторически справки, тяхната цел беше да те отклони от мисълта, че можеш да се разминеш с един зюмбюл в целофан. Постарай се малко повече, всички жени около теб го заслужават!

Това не е празник на любовта

Това вече стана ясно, нали? Означава две неща: Първо не задължително да се ограничаваш само до любимата жена, дори е препоръчително да не го правиш. Второ, не е задължително да залагаш на романтика, макар че такава никога не е излишна. Не е нужно и да купуваш скъпи подаръци. По добре направи мил жест, с който да покажеш, че я оценяваш.

Силата е в простите неща

И така, искаш да покажеш уважението си към някоя жена. Започваш да мислиш как - дали да купиш нещо, да подариш цветя, да я заведеш някъде, да й свалиш звезда… А защо просто не й го кажеш. Точно толкова просто, колкото и звучи. Примерно: „Искам да знаеш, че дори понякога да не личи, изключително много ценя, че си в живота ми/ че имам приятел като теб/ че си толкова добра и търпелива към мен/ че си ме отгледала и благодарение на това съм станал човек“. Не прекалявай, бъди искрен, кратък и ясен. Освен това не е нужно да търсиш специална обстановка или дори личен контакт. Напиши го на бележка, прати й мейл или съобщение, обади се по телефона.

Действията говорят най-добре

Следващият начин за засвидетелстване на отношение освен думите е действията. Дори е по-красноречив. Пробвай да й дадеш почивен ден от домакинските задължения като я отмениш например. Изведи я на неочаквана разходка. Или просто отдели достатъчно време, което е само за нея и нека тя избере как да го прекарате. И през това специално време не се разсейвай с други въпроси, задачи, работа.

Необичайните жестове могат да са специални и когато не става въпрос за половинката ти. Направи си среща с приятелка, която не си виждал отдавна. Обади се на майка си. Цветята за колежките е малко банална, но пък много приятна практика. А пък вместо цветя, може да са дребни подаръчета, най-добре кексчета.

И цветята, разбира се

Няма жена, която да не обича цветя. Дали сами по себе си или като допълнение към подарък. Саксийните също са добро решение, защото са дълготрайни. Освен това внимавай в избора: Червена роза за колежка със сигурност не е съвсем удачно, нито пък кактус за любимата (е, освен ако не е любителка на кактусите). Цветята също имат свой език, например нарцисите показват лоялност, орхидеите са за любов и сила, лилиите са за наистина скъп и ценен човек, а кокичетата са символ на чистота и невинност.

На мама детето

Не, не ти. Общото ви дете (или деца). Ако имате такова, то най-вълшебната изненада е да спретнете на любимата жена и майка нещо съвместно. Събудете я с много целувки, развихрете с в кухнята (и после си почистете!), заведете я някъде тайно и изненадващо. Няма значение точно какво, важното е малките да се включат с нещо повече от задължителната картичка, направена в детската градина или училището.

И все пак тя е жена

И вероятно харесва да се чувства такава. Вечеря в хубав ресторант, красиво бижу или скъп подарък също не подлежат на изключване, макар да казахме, че не материализмът тук е важен. Ако искаш денят да е перфектен, но не си предвидил средства за него, Credissimo ще се радва да съдейства за това, да направиш нежната си половинка щастлива.

Освен това добре дошли са и подаръци като СПА или разкрасителна процедура. Тук също трябва да си внимателен да не бъде възприето като „не ми харесва прическата ти“ или „май имаш нужда от козметик“.

Малко забавление не е излишно

Иначе казано няма нищо конфузно в забележката „май имаш нужда от купон“. Единият вариант е да го организираш с общи познати, може дори вкупом да изненадате половинките си. Вторият е да я изпратиш да се забавлява по женски с приятелки. Особено ако скоро не го е правила. Така де, идеята е да не забравяш, че освен жена тя е на първо място човек.

Каквото и да избереш като подход за празника най-добре превърни всеки ден от годината в 8 март, като не забравяш да уважаваш и подкрепяш жените около теб и винаги им напомняш, че са силни, способни и специални.



Обратно към всички

Прочети още