Какво е Кибер Понеделник или къде са онлайн далаверите

Вземи пари сега

Какво? Не сте чували за Cyber Monday (Сайбър Мъндей или Кибер Понеделник)?

Тогава четете внимателно, защото ще ви хареса. Въпреки че още не е придобил широка популярност в България, това на практика е по-малкото братче на световния ден за „голямото предколедно пазаруване“ Black Friday. Съответно се пада в понеделника след него. Разликата е, че е ориентиран повече към намаления и разпродажба в онлайн магазините на търговците. Често двата „празника“ за потребителя се събират в дълъг четиридневен уикенд, в който хората се превръщат в преследвачи на най-добрите оферти по магазините. Например в петъка обиколките може да са физически, докато в понеделника купонът настъпва в интернет. Драстичното нарастване на онлайн услугите и търговията в световен мащаб (а и у нас), кара експертите да твърдят, че скоро всичко ще си стане „кибер“ и потребителите ще спрат да се бутат във физическите търговски обекти. Засега разделение обаче все още съществува, макар че и в петъка можете да пазарувате доста изгодно онлайн. Тъй като все още се намираме на българска територия, а и за да не изпуснете без да искате покупката на годината, следвайте това ръководство:

  • Вече стана дума, че Кибер Понеделникът още не е особено популярен у нас. Затова не оставяйте онлайн покупките от български търговци за тогава, освен ако изрично не са обявили намаления за този ден.
  • Сега обаче е моментът, да направите поръчка от чуждите онлайн магазини, без да се притеснявате, че доставката може да ви струва колкото половината изхарчени за пазар пари.
  • Заложете на познатите „гиганти“ като Amazon, Ebay или пък Sports Direct (или друг предпочитан търговец). Хубава новина: Може да пазарувате от марки, които имат представителство в България, но цените в случая, а понякога и артикулите се разминават.
  • Можете да пазарувате всичко – от техника, през дрехи, до играчки и аксесоари, парфюми, козметика и хранителни добавки. Обаче трябва да внимавате за условията на плащане и доставка. Често при плащане с карта превалутирането може да ви изненада неприятно.
  • Организирайте или се включете в кибер група. Иначе казано потърсете дружки, с които да направите обща голяма поръчка. В повечето случаи по този начин намалявате разходите за доставка или се възползвате от евентуална отстъпка. Ако никой около вас не ви се връзва на ентусиазма, съществуват сайтове и форуми, които правят същото – обединяват поръчки на различни потребители с цел намаляване на стойността. Част от тях имат секции за въпроси и отговори, както и форум теми, където да комуникирате и получите съвети от истински хора с опит.
  • Още една хитрина: Ако имате познати в чужбина, може да се договорите с тях да поръчате до техен адрес, а те евентуално да ви донесат стоките впоследствие (ако не бързате много, разбира се).
  • Сроковете – за разлика от стандартните в България един до три дни при пазаруване в чужбина ще трябва да чакате повече, понякога може да е и месец. За всеки случай проверявайте статуса и движението на поръчката си, защото всичко се случва.

Поразровете още от сега и се подгответе психически, защото ще се озовете в море от неподозирани възможности. Абсолютно неизбежно е да започнат да ви текат лигите по продукти, които или не сте виждали в България, или тук са с една добра надценка. Ако искате да се възползвате от Кибер Понеделника, но след петъчните намаления сте останали без пари, може просто да се обърнете към Кредисимо и да финансирате международния си удар със заем според вашите предпочитания.Прочети още

Помните ли онези гирлянди, направени от кръгчета гланцова хартия, които и днешните деца все още сглобяват в детската градина?
Проучване показва, че около една трета от хората в България не се възползват от грандиозните намаления на Черен Петък поради финансови причини
Как мислите, тази зима дали ще е повече студена, или повече бяла? A може би ще е повече дълга, отколкото снежна? Дали ще е вълнуващо приказна, или ще е просто астрономическа?

С използването на сайта за бързи кредити credissimo.bg приемаш употребата на 'бисквитки' от наша страна. С тях ние подобряваме качеството на услугите си.

С попълването на email и телефон, декларираш, че си съгласен Кредисимо АД да изпраща съобщения на попълнените от теб данни в сайта.