Какво е Кибер Понеделник или къде са онлайн далаверите

Какво е Кибер Понеделник или къде са онлайн далаверите

Какво? Не сте чували за Cyber Monday (Сайбър Мъндей или Кибер Понеделник)?

Тогава четете внимателно, защото ще ви хареса. Въпреки че още не е придобил широка популярност в България, това на практика е по-малкото братче на световния ден за „голямото предколедно пазаруване“ Black Friday. Съответно се пада в понеделника след него. Разликата е, че е ориентиран повече към намаления и разпродажба в онлайн магазините на търговците. Често двата „празника“ за потребителя се събират в дълъг четиридневен уикенд, в който хората се превръщат в преследвачи на най-добрите оферти по магазините. Например в петъка обиколките може да са физически, докато в понеделника купонът настъпва в интернет. Драстичното нарастване на онлайн услугите и търговията в световен мащаб (а и у нас), кара експертите да твърдят, че скоро всичко ще си стане „кибер“ и потребителите ще спрат да се бутат във физическите търговски обекти. Засега разделение обаче все още съществува, макар че и в петъка можете да пазарувате доста изгодно онлайн. Тъй като все още се намираме на българска територия, а и за да не изпуснете без да искате покупката на годината, следвайте това ръководство:

  • Вече стана дума, че Кибер Понеделникът още не е особено популярен у нас. Затова не оставяйте онлайн покупките от български търговци за тогава, освен ако изрично не са обявили намаления за този ден.
  • Сега обаче е моментът, да направите поръчка от чуждите онлайн магазини, без да се притеснявате, че доставката може да ви струва колкото половината изхарчени за пазар пари.
  • Заложете на познатите „гиганти“ като Amazon, Ebay или пък Sports Direct (или друг предпочитан търговец). Хубава новина: Може да пазарувате от марки, които имат представителство в България, но цените в случая, а понякога и артикулите се разминават.
  • Можете да пазарувате всичко – от техника, през дрехи, до играчки и аксесоари, парфюми, козметика и хранителни добавки. Обаче трябва да внимавате за условията на плащане и доставка. Често при плащане с карта превалутирането може да ви изненада неприятно.
  • Организирайте или се включете в кибер група. Иначе казано потърсете дружки, с които да направите обща голяма поръчка. В повечето случаи по този начин намалявате разходите за доставка или се възползвате от евентуална отстъпка. Ако никой около вас не ви се връзва на ентусиазма, съществуват сайтове и форуми, които правят същото – обединяват поръчки на различни потребители с цел намаляване на стойността. Част от тях имат секции за въпроси и отговори, както и форум теми, където да комуникирате и получите съвети от истински хора с опит.
  • Още една хитрина: Ако имате познати в чужбина, може да се договорите с тях да поръчате до техен адрес, а те евентуално да ви донесат стоките впоследствие (ако не бързате много, разбира се).
  • Сроковете – за разлика от стандартните в България един до три дни при пазаруване в чужбина ще трябва да чакате повече, понякога може да е и месец. За всеки случай проверявайте статуса и движението на поръчката си, защото всичко се случва.

Поразровете още от сега и се подгответе психически, защото ще се озовете в море от неподозирани възможности. Абсолютно неизбежно е да започнат да ви текат лигите по продукти, които или не сте виждали в България, или тук са с една добра надценка. Ако искате да се възползвате от Кибер Понеделника, но след петъчните намаления сте останали без пари, може просто да се обърнете към Credissimo и да финансирате международния си удар с кредит онлайн според вашите предпочитания.



Обратно към всички

Прочети още